Kεφάλαιο 20

1.4K 203 60
                                    


Και αφού είδαμε τι έγινε την ημέρα της απόδρασης, γιατί απόδραση το θεωρώ, του Οδυσσέα και της Ευτυχίας, και από τις δύο πλευρές και ενώ φαντάζομαι μόνο, πόσο άσχημα εκτυλισσόταν η ζωή στον Νότο μετά το συμβάν, τόσο καλή ήταν η καθημερινότητα για το έγγαμο πλέον ζευγάρι, στον Βορρά.

Η Ευτυχία είχε εξελιχθεί σε αστέρι στην κοπτική και τη ραπτική. Πήγαινε στο ραφείο από τις εννέα και μισή και έφευγε στις δυόμιση, μαζί με την Ελπίδα που έκλεινε το μαγαζί για μεσημέρι και ετοίμαζε το τραπέζι περιμένοντας τον Οδυσσέα να γυρίσει από τη δουλειά, ζεσταίνοντας στην ηλεκτρική κουζίνα που είχε μάθει πια να την χειρίζεται, μιας και στον Νότο υπήρχε μόνο το γκάζι, το φαγητό που είχε μαγειρέψει την προηγούμενη νύχτα.

Αντί να ξεκουράζεται έκανε τις δουλειές του σπιτιού και ο Οδυσσέας τη μάλωνε που δεν τον άφηνε να βοηθήσει. «Είσαι τυπική Νότια... Κουραζόμαστε και οι δύο, γιατί να μη σε βοηθήσω;»

Σε μια εποχή που ούτε οι προχωρημένοι Βόρειοι άντρες ακουμπούσαν σκούπα και φαράσι, ο Οδυσσέας πρέπει να ήταν ο μόνος, ίσως, Νότιος που δήλωνε προθυμία να βοηθήσει τη γυναίκα του. Με το επιχείρημα «Όταν έμενα μόνος εδώ, έκανα όλες τις δουλειές, δεν είναι κόπος» την κατάφερε τελικά, να του δίνει δυο-τρεις οικιακές εργασίες.

Ο Οδυσσέας, για να συνηθίσει τις συνθήκες εργασίας τα απογεύματα, ξαναέφευγε στις πέντε. Στην αρχή, αυτές οι ώρες που έμενε μόνη της η Ευτυχία τα βράδια τη φόβιζαν. Το συνήθισε γρήγορα, αλλά πάντα ένιωθε μια ζέστη στο σώμα της, όταν στις δέκα και κάτι, άκουγε τα κλειδιά του στην πόρτα.

Όσο για το βράδυ, το βράδυ ήταν δικό τους.

«Υπάρχουν Άρχοντες στον Βορρά, Οδυσσέα;» Η Ευτυχία μιλούσε ξαπλωμένη στο κρεβάτι τους, στην αγκαλιά του άντρα της.

«Ναι, αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Εδώ οι Άρχοντες και οι Αρχόντισσες μπορούν να παντρευτούν άτομα από χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Και το πρωτότοκο παιδί, είτε αγόρι είτε κορίτσι, κληρονομεί τίτλο και το αρχοντικό σπίτι. Εδώ δεν υπάρχουν Πύργοι.»

Τα δίχρωμα μάτια της άνοιξαν. «Σοβαρά μιλάς;!»

«Σοβαρότατα. Το μόνο σου λάθος είναι που, ενώ μοιάζεις με Βόρεια, γεννήθηκες στον Νότο. Επίσης, εδώ κανείς δεν θεωρεί τα μάτια σου γρουσουζιά.»

«Το έχω παρατηρήσει. Στο μαγαζί οι πελάτισσες μου λένε πόσο όμορφα είναι. Με ξαφνιάζει αυτό.»

Η Δεύτερη Σύζυγος Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα