Κεφάλαιο 22

1.4K 213 128
                                    

Τα μάτια της Ευτυχίας έκλειναν, καθιστή όπως ήταν με την κεντητή μουσελίνα στο χέρι, μέσα στη ζέστη του σπιτιού της ενώ έξω χιόνιζε.

Ήταν ακόμα εννέα το βράδυ και ένιωθε τόσο κουρασμένη, κοπέλα μόλις είκοσι χρονών, κοντά στα εικοσιένα.

Ο Οδυσσέας θα ερχόταν σε λίγη ώρα με την Ελπίδα, τη Λυγερή και τον Στέλιο. Ήταν Κυριακή και κανείς δεν δούλευε ή είχε μάθημα. Θα έβλεπαν το μωρό, που τότε μπορεί να είχε ξυπνήσει για να φάει, θα έδειχνε στην Ελπίδα το κέντημα, θα μιλούσαν. Είχε φτιάξει φαγητό και θα τους έβαζε λίγο από τα βαριά ποτά που έφτιαχναν οι Βόρειοι, ότι πρέπει για τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Τότε, λοιπόν, το κουδούνι ακούστηκε και την έβγαλε από τις σκέψεις. Το γνωστό αίσθημα ζεστασιάς πλημμύρισε το σώμα της καθώς νόμιζε ότι ο άντρας και οι καλεσμένοι της έφτασαν νωρίτερα. Άφησε το κέντημα, σηκώθηκε και, χωρίς να ρωτήσει, άνοιξε την πόρτα, που δεν έκρυβε κάτι αναμενόμενο.

«Σέργιο;»

«Καλησπέρα, Ευτυχία.» Στο πρόσωπο του σχηματιζόταν ένα νευρικό χαμόγελο. «Ήρθα να φτιάξω την πίσω πόρτα, η κλειδαριά της έχει χαλάσει. Ο Οδυσσέας μου έχει δώσει και τα κλειδιά για να την δοκιμάσω.»

«Α... ωραία» η Ευτυχία χαμογέλασε. «Πέρασε. Θες να σου βάλω να πιεις κάτι;»

«Όχι, ευχαριστώ.»

Η πόρτα έκλεισε και ο Σέργιος κατευθύνθηκε προς την κουζίνα, έβαλε τα κλειδιά στην πόρτα και την άφησε ανοιχτή ενώ η κοκκινομάλλα κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα για να δει το μωρό.

Όταν η κοπέλα επέστρεψε στο σαλόνι, έκανε το μεγάλο λάθος. Να μείνει με την πλάτη γυρισμένη στην πόρτα της κουζίνας, για να μαζέψει τις κλωστές και τις βελόνες.

Ένιωσε ένα χέρι να την τραβάει από τα μαλλιά. Οπισθοχώρησε και συγκρούστηκε δυνατά με ένα σώμα, ενώ το χέρι που κρατούσε τα μαλλιά της, κατέβηκε στον λαιμό της.

Απορείτε για το ποιο ήταν το αίτημα των Αρχόντων προς τον Σέργιο; Ποια ήταν η συμφωνία του Αλέξανδρου με αυτόν;

Πάμε να δούμε. Πίσω, την ημέρα του Σεπτέμβρη που ο Σέργιος κλήθηκε στον Πύργο, με την Σοφία να τρώει σφαλιάρα που πιάστηκε να κρυφακούει.

«Λοιπόν στο θέμα μας» μίλησε ο Άρχοντας ενώ άρχισε ξανά να πηγαίνει πέρα-δώθε «ένας τρόπος υπάρχει να μείνει ή οικογένεια σου στο Νότο. Εσύ, ή ένας του σογιού σου, θα σκοτώσει την κόρη μου.»

Η Δεύτερη Σύζυγος Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα