Κεφάλαιο 28

1.1K 182 59
                                    

«Μπαμπά, δεν μπορώ να το κάνω αυτό!»

«Θα το κάνεις! Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, δεν έχεις άλλη επιλογή, κατάλαβες; Εκτός και αν ο Κοινός αποφασίσει να σε παντρευτεί. Θα το μάθεις απόψε. Λοιπόν πήγαινε και όπως είπαμε!»

Η Δανάη έφυγε από το διαμέρισμα φουριόζα, με μία αίσθηση ότι το φαγητό που είχε καταναλώσει μόλις πριν από λίγο ήταν στο λαιμό της, έτοιμο να εκτοξευθεί από το στόμα της και δεν ήξερε αν αυτή η κρίση ναυτίας είχε να κάνει με την εγκυμοσύνη ή με το δίλημμα που της έθεσε ο Στέργιος.

Η ξανθιά κοπέλα συνάντησε τον φίλο της, τον πατέρα του παιδιού της σε μια καφετέρια στο κέντρο της πόλης, με τον νεαρό άντρα να την χαιρετά ψυχρά και επιφυλακτικά. Ο σερβιτόρος τους έφερε νερό και του είπαν να έρθει σε λίγο για την παραγγελία.

Είχαν κάνει λίγες συζητήσεις με τον Αλέξη, από την ημέρα που η Δανάη έφυγε κλαίγοντας από το σπίτι του με τον εξοργισμένο πατέρα της να την κρατάει από το χέρι. Τότε ήταν που ο Στέργιος της υποσχέθηκε ότι θα βρει τη λύση. Την καταλληλότερη για όλους.

Δεν ήξερε τις σκέψεις του Αλέξη, αλλά της έγιναν γνωστές σήμερα. Ο μικρός δεν είχε σκοπό να περάσει τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της, ή έστω του δημαρχείου, μιας και ο πολιτικός γάμος ήταν γεγονός πλέον στη χώρα και αποτελούσε καλή λύση όταν το ζευγάρι βιαζόταν.

«Αν θες, θα το αναγνωρίσω το παιδί. Αλλά αυτό που λέει ο πατέρας σου, να παντρευτούμε, δεν τίθεται ως πιθανότητα.»

«Είμαι Αρχόντισσα, Αλέξη. Και πάλι, δεν με θεωρείς αρκετά καλή για εσένα;»

«Σε πληροφορώ ότι και η βασίλισσα του Σαβά να ήσουν, πάλι το ίδιο θα έλεγα» ο νεαρός απάντησε εκνευρισμένος στη λυπημένη ερώτηση της φίλης του. «Μπορεί οι γονείς μου να είχαν οικογένεια στην ηλικία μου, αλλά ήταν άλλες εποχές και γνωρίζονταν από παιδιά. Εμείς πόσο καιρό είμαστε μαζί; Ενάμιση χρόνο; Ούτε. Δεν μπορώ να έχω γυναίκα και παιδί τώρα».

«Και δεν χρειάζεται πια, Αλέξη.» Η Δανάη βούρκωσε. Τελικά θα γινόταν όπως είχε πει ο πατέρας της.

«Τι εννοείς;»

«Δεν υπάρχει πια παιδί.» Με λίγες έντονες εισπνοές προς αποφυγή απόδρασης δακρύων, η κοπέλα είπε στον Αλέξη ότι έκανε έκτρωση πριν από δύο μέρες.

«Θα στο έλεγα νωρίτερα, αλλά έχεις δίκιο. Δεν μπορούμε να μπλέξουμε με αυτά τώρα...» και όταν τα δάκρυα άρχισαν να τρέχουν η κοπέλα είπε την τελευταία κουβέντα που θα του απεύθυνε για μήνες.

Η Δεύτερη Σύζυγος Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα