Epilog

7K 558 162
                                    

~Dupa doua luni~

  -Nicholas Anderson, pentru fals in acte, mituire, detinere de arme fara permis, tentativa de crima, omor calificat si uciderea lui Andrew Morgan, a Kaylei Morgan, si a sotiei tale, Emily Anderson, esti condamnat la 35 de ani de inchisoare, cu executare, fara posibilitatea unei eliberari conditionate! Judecatorul a lovit ciocanelul de suprafata din lemn, act ce a produs un ecou ascutit in intraga sala de judecata. Doi politisti s-au indreptat catre el si i-au prins mainele cu catuse il fata.

  Aiden si Erik priveau fara expresie intamplarile ce se derulau in fata ochilor lor. 35 de ani, ar insemna pentru unii o viata intreaga, dar pentru cei doi, 35 de ani nu erau suficienti, nu conta cu adevarat pedeapsa pe care el o primea pentru faptele savarsite, Erik nu isi mai putea aduce inapoi mama si sora, iar Aiden nu isi putea aduce inapoi iubita. Acum orice lucru era lipsit de insemnatate...totul era in zadar. Ochii sunt oglinda sufletului, iar durerea profunda se citea in ei, era doar o mica parte din ceea ce simteau si resimteau cu adevarat pana in adancul sufletelor. Ura, regret, durere, disperare...nu existau suficiente cuvine pentru a exprima ceea ce simteau.

  S-au ridicat fara nici un cuvant de pe scaunele din lemn, parasind sala de judecata, pe usile ce le-au lasat larg deschise in urma lor.  Si-au potrivit pasii, coborau apasat treptele din beton ale cladirii cu o arhitectura veche, fascinanta, indreptandu-se spre o continuare a existentei, in absenta a ceea ce iubeau cel mai mult.

  Asa cum orice lucru are un inceput si un sfarsit, jocul razbunarii se incheie acum. Atunci cand a intrat in joc, Kayla a stiut pentru ce joaca, pentru ce risca, pentru ce lupta, fiind constienta ca fie va castiga, fie va pierde! Insa nu a luat in considerare un mic si aparent nesemnificativ amanunt, care s-a dovedit a fi totusi, foarte important...exista si remiza!
Dar, din nefericire, realizam unele lucruri atunci cand e prea tarziu, caci uneori chiar e prea tarziu...Dansul in pasi de razbunare este deja sfarsit.

  Atunci cand mizezi pe o singura carte si risti totul, nu inseamna ca ai sa si castigi, viata nu e mereu un film cliseic, personajele principale nu traiesc intotdeauna ca in povesti pana la adanci batraneti.
Asa cum si filmele pot avea un final trist, asa si viata se poate termina intr-un mod tragic, inainte ca macar sa fi inceput.

  Timpul isi urmeaza cursul indiferent de circumstante. Cu totii ne nastem si murim, dar cei mai multi dintre noi uitam un lucru foarte important...sa traim. Alergam o viata intreaga dupa visuri si iluzii, tintim catre scopuri cat mai inalte, traim in gand numai cu viziunea viitorului si uitam adesea sa traim in prezent.

  Cand intervine procesul de maturizare, incepi sa privesti lumea cu alti ochi, paradisul fara margini dispare, fericirea care pana atunci iti da aripi sa zbori isi pierde din intensitate, viziunea fata de viitor incepe sa isi schimbe radical forma.

  Kayla si-a pierdut visurile de viitor, dorinta ei de a deveni cantareata, de a trai o viata frumoasa si linistita alaturi de cel pe care il iubeste, in fata dorintei de a-l face sa plateasca pe cel ce i-a distrus familia, dorinta care a consumat-o pe zi ce trece.

  Kayla a luptat cu intreaga fiinta pentru a se razbuna, dar asa cum i-a spus si Aiden la un moment dat, razbunarea nu face decat sa iti intunece mintea, nu aduce nimic bun. Aiden o iubea, asa cum nu stia ca e capabil sa iubeasca pe cineva, iar Kayla il iubea in egala masura. Pentru ea, el era singura persoana care ii mai pastra intacta ultima farama din umanitate. El era demonul, dar totusi ingerul ei. Ea era ingerul, dar totusi demonul lui, se completau reciproc. Dar, de teama de a nu-l rani, nu a putut recunoaste cat de importanta era fiinta lui pentru ea. Il voia aproape, il voia langa ea in fiecare zi, ora, minut, secunda. Voia sa il stranga in brate, sa il sarute, sa se cuibareasca la pieptul lui, sa ii inhaleze parfumul, sa il iubeasca. Dar cu toate astea, nu le putea da glas, dorintele ei au pierdut in detrimentul temerii de a-l pune in pericol. A sacrificat dragostea pentru el, ca in cele din urma sa se autodistruga si sa il faca si pe el sa sufere.

  Uneori pana si deciziile proaste pot deveni lectii de viata daca stii sa le privesti altfel. Ea insa, a inceput sa constientizeze lectiile in clipa in care nu mai putea profita de ele. A descoperit pe propria piele ca drumul razbunarii nu e nimic altceva decat o cale sigura ce te conduce spre distrugerea propriei persoane.

  Orice lucru, pe lumea asta, inclusiv adevarul, costa! Trebuie sa platesti un anumit pret, iar in cazul de fata, pretul pentru aflarea adevarului a constat in propia-i viata. Kayla a trecut prin multe, a luptat cu propria fiinta, s-a aflat de mult prea multe ori foarte aproape de moarte. Dar...uneori, ceea ce nu te omoara, te distruge incet dar sigur.

  Kayla nu a vrut niciodata sa fie oglinda in care altii se reflecta si poate ca a reusit. A incercat intotdeauna sa se diferentieze de ceilalti, sa iasa din multime si fie ea. Dar tocmai dorinta asta a facut-o sa se piarda pe parcurs.

  Ii fusese rapita o mare parte din trecut, dar prin actiunile sale a reusit sa isi piarda si viitorul.

  Cand demonii trecutului se revarsa asupra ta, iti uiti propriul eu si devii un robot care face orice pentru a-si atinge scopurile, incapabil sa resimta teama, regrete, iubire.
Singuri ne sabotam sansele de a fi fericiti si tot singuri alergam inconstienti dupa nefericire.
Oamenii tind sa isi ucida visurile, sperantele, increderea, iubirea si chiar ratiunea pentru a-si atinge scopurile.

  Bucura-te de viata, bucura-te de fiecare clipa, iubeste, risca si sufera, fii fericit, invata sa ai principii stabile dupa care sa te ghidezi in viata, invata sa te ridici cu demnitate, sa te scuturi de praf si sa iti continui drumul, atunci cand cazi!
Cel mai important insa, invata sa traiesti. Fii personajul principal, nu intrusul din propria viata!
  Dar fa toate astea cu o singura conditie! Nu ii rani pe cei din jurul tau! Indiferent de cum o privesti, viata nu are final fericit! Cu totii murim la un moment dat!

-----------------------------------------------------

Jocul razbunarii Where stories live. Discover now