Één

1K 37 18
                                    

'Thomas!' Roept Zoé. Ik draai me om en ze springt in mijn armen. 'Rustig, rustig... Hoe gaat het?' Vraag ik haar. Ze laat me los en we glimlachen naar elkaar. 'Heel goed! Ik had echt een leuke vakantie. En jij?' Ik lach. 'Ook een leuke vakantie gehad. Weer gaan skiën met mijn vader,' vertel ik. 'Cool, man,' hoor ik Liam zeggen. Ik geef hem een boks en we lopen naar binnen. 'Waar is de rest?' Vraag ik aan de kluisjes. Ik open mijn kluisje en er valt een foto van mijn deurtje. Ik raap hem op en plak hem terug onder het magneetje. Het is een foto van Zoé, Liam, Thijs, Robyn en ik op een feestje. Ik glimlach en voel een hand mijn arm grijpen. Zonder op te kijken zeg ik: 'Goedemorgen, Robyn!' Ik hoor haar grinniken en sluit mijn kluisje voor ik me omdraai. Ze geeft me een knuffel en glimlacht. 'Ik heb je filmpje gezien op je snowboard. Mooie val, kleine,' lacht ze. Thijs slaat een arm om haar schouder met een grote grijns. 'Echt fenomenaal op je gezicht geschoven,' vult hij aan. Iedereen lacht en ik draai met mijn ogen. De bel gaat en iedereen komt in beweging. 'Thijs, Zoé? We hebben Frans,' zeg ik. Zoé zucht en haakt haar arm in de mijne.

Ik zit net neer op mijn stoel en zie een jongen binnenwandelen. Hij is me nooit eerder opgevallen, maar Holy Damn! Hij is echt heel knap. Je ziet zijn spieren door zijn dunne, grijze sweater en hij draagt een zwarte jeans met scheuren. Zijn zwarte haren zitten in model en hij heeft een kaaklijn waar je U tegen zegt. We maken oogcontact en hij lijkt plots veel minder stoer dan een seconde geleden. Er verschijnt een twinkeling in zijn groene ogen en een kleine glimlach. Het moment en ons oogcontact wordt verstoord door de leerkracht die de deur dichtgooit. De jongen gaat ver van me zitten en kijkt naar bord. 'Bonjour, mes élèves!' Roept hij door de klas. 'Bonjour, monsieur,' zegt de klas met monotone stem. 'Prends tes cahiers à page...' Hij draait allerlei pagina's om '-page 89!' Elke leerling, inclusief ik, gaat naar de aangeduide pagina.

De bel gaat en de knappe jongen loopt snel het lokaal uit. Ik staar naar de deur en voel dan een klap op mijn schouder. 'Gast!' Zegt Thijs. Ik kijk hem kort aan en ruim dan alles op. 'Je leek zo geïnteresseerd in die nieuwe?' Vraagt hij. Ik haal mijn schouders op en trek mijn rugzak op. Voor ik uit het lokaal loop, houdt Zoé me tegen. 'Hij was zo knap,' zegt ze dromerig. Ik glimlach alleen en we lopen de gang in. Hij was niet knap, hij was GODDELIJK!

Eindelijk: laatste les! Wiskunde, niet zo erg... Ik loop het lokaal met Liam binnen en zie de nieuwe zitten. Hij zit alleen en speelt met zijn potlood. Liam loopt naar een vriend van hem en ik besluit om naast de nieuwe te gaan zitten. Ik haal snel een hand door mijn bruine haren en ga naast hem zitten. 'Hey,' zeg ik. Hij kijkt op en stopt met zijn potlood. 'Hey,' antwoordt hij terug. 'Ben je nieuw hier?' Vraag ik iets stiller. Hij knikt. Ik haal mijn spullen uit mijn rugzak en leg alles netjes. Hij volgt al mijn bewegingen, wat me best nerveus maakt. De leraar komt binnen en begint met de les. 'Hoe heet je?' Fluister ik. 'Remus, jij?' We maken weer oogcontact. 'Thomas,' antwoord ik. Er valt ergens een pen en ik wend mijn blik af van zijn ogen. Ik voel hem naar me kijken, dus kan ik me niet goed concentreren op de les. Plots zegt de leraar: 'Meneer Thijssen? Los deze opgave op.' Ik kijk naar het bord en begrijp er niet echt veel van. Remus schrijft iets heel voorzichtig op mijn blad en ik kijk snel wat er staat: -497. 'Het antwoord is -497, meneer,' zeg ik. De leraar knikt en gaat verder met de les. Ik glimlach naar Remus. 'Bedankt,' fluister ik. 'Graag gedaan,' antwoordt hij. Snel pakt hij zijn gom en begint het getal op mijn blad uit te wissen. Ik bekijk hem. Hij ruikt echt zalig... The fuck? Wat denk ik allemaal??

Ik besluit "straight forward" te zijn en scheur een stukje van mijn kladblad. Ik schrijf: Mag ik je nummer? Ik schuif het voorzichtig naar hem toe en met onze beide ogen gericht op het bord, neemt hij het aan. Hij schrijft er wat op en ik krijg het terug: Sure! 04...

Ik kom thuis, begroet mijn vader en ren naar mijn kamer. Ik gooi mijn rugzak op mijn twijfelaar en neem mijn gsm eruit. Ik typ zijn nummer over van het briefje in mijn broekzak.
Remus🌟
Hey, goed thuis gekomen?
*Is dit Thomas?
Nope. Ik ben u stalker
*Dat bedoel ik
Heeeyy!! Wat wil je daar mee zeggen?!
*Mij eerst aanstaren en daarna naast me zitten? Nou, spreekt voor zich niet?
Oké, je hebt een punt ;)
*Ik moet gaan. Tot morge?
Tuurlijk, bye!

Ik glimlach en leg mijn gsm terug. Ik begin rustig aan mijn huiswerk.

Dreaming -bxb-Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu