Bonus - Het Einde

636 33 21
                                    

Pov Remus

'En deze kleur?' Vraag ik. Ze schudt haar hoofd. 'En deze dan?' Vraag ik. Haar bruine -bijna zwarte- ogen glinsteren en ze springt van de stoel. Haar grote dot bonste op. Ze neemt het kleurstaafje uit mijn hand en loopt de kamer uit. 'Paaaaahaaaaap?!' Roept ze. Ik lach en zie het donkergetinte meisje weglopen. Mijn adoptiedochtertje... Ik hou zo veel van haar. Thomas en ik hebben besloten om een kindje te adopteren, eigenlijk om twee redenen: zo is het kind evenveel van mij als van hen en we een meisje die in een moeilijke situatie zat, wilden helpen. 'Papa, luister dan toch!' Hoor ik haar schreeuwen. 'Wat?!' Hoor ik mijn man roepen. Ik glimlach en loop naar de keuken. Op de koelkast hangt een foto van Thomas, mij en Eleonora op onze trouw. Ella is daarop nog zo klein, ondertussen is ze al elf. Ze gaat na de vakantie al naar de middelbare school waar Thomas en ik gingen. Mijn gedachten worden onderbroken door twee armen die rond mijn middel worden geslagen. 'Waarom hebben we gekozen voor een meisje?' Zucht hij. Ik glimlach en draai me om. 'Tegen een jongen kan je zeggen: je kamer wordt blauw, en hij zou zeggen: oké!' Ik grinnik. 'Maar Eleonora heeft na drie weken ein-de-lijk beslist welke kleur het wordt...' Ik druk een kus op zijn lippen en grijns. 'Je houdt van haar,' lach ik. Hij knikt en drukt ook een kus op mijn lippen. 'Maar ik hou ook van jou,' zegt hij. Ik glimlach. 'Ik hou ook van jou,' zeg ik. Dan trekt iets aan mijn trui en ik kijk naar mijn dochtertje. 'Je zei niet dat je van mij hield!' Roept ze. Ik glimlach en Thom grijnst. Ik til haar op en druk een kus op haar wang. 'Ik hou ontzettend veel van je, prinses,' fluister ik. Haar ogen stralen en ze laat een oogverblindende glimlach zien. 'Ik hou ook van jullie,' zegt ze en geeft ons beide een kus. Ik laat haar los en ze loopt naar de eetkamer. Lila wordt wakker en kijkt op, legt dan haar hoofd weer neer en slaapt verder. Arm beestje, ze is al zo oud...

-

'Hey,' klinkt een bekende stem. Ik draai me om en glimlach. 'Zoé!' Grijns ik. We omhelzen elkaar. Zoé was op wereldreis met haar vriend en ze is eindelijk terug. 'Hoe staan de zaken?' Vraagt ze. Ik haal mijn schouders op. 'De academie is perfect in orde en we hebben mooie cijfers. Het atelier is ook perfect in orde en het geld blijft binnenstromen,' glimlach ik. Ze knikt goedkeurend. 'Is Liam er niet bij?' Vraag ik. 'Nee, die is gaan tanken en heeft me hier afgezet. Hij was echt panisch voor de spinnen in Australië, ik heb foto's van zijn aanvallen. Zo grappig! Ik ben echt blij dat ik het heb kunnen doen met Liam, ik hou echt zoveel van hem,' glimlacht ze. Ik lach. 'Thomas vertelde me toen jullie 14 waren, jullie elkaar echt haatten!' Zoé lacht. 'Hij was echt onuitstaanbaar! Maar nu kan ik niet meer zonder hem, jammer dat we niet eerder hebben ingezien hoe verliefd we waren,' zegt ze. Ik knik en dan pas valt het me op wat ze rond haar vinger heeft. 'Zoé.. Is dat een verlovingsring?' Ze begint te stralen en ik lach. 'Hebben jullie al plannen op 23 juni?' Ik klap in mijn handen en vlieg om haar nek. 'Jij en Liam gaan trouwen?!' Vraag ik ongelovig. Ze knikt.

Alles is toch goed gekomen. Zelfs als het leven niet meezit, moet je blijven vechten. Soms is het zo moeilijk, dat je wilt opgeven, maar als je blijft vechten, word je beloond. Inzet wordt altijd gewaardeerd.
Be yourself, don't let anyone destroy the real you, never change into a fake you.





O. Mijn. God.
Dit is dus het einde van dit boek. Echt het einde. Er komt niets meer op, dus het is echt gedaan. Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar toch.
Maar niet getreurd! Ik ben al heel lang bezig aan mijn volgende boek, alleen heb ik nog geen vaste titel en cover! Het is heeeeel moeilijk om te kiezen. Ik heb wel een kleine verrassing: na mijn volgende boek heb ik nóg een idee voor een nieuw boek en dat boek zal toch net iets anders zijn. In dit boek heb ik al met serieuze problemen gewerkt: homohaat, fysieke beperkingen enzo. En in mijn boek waar ik nu mee bezig ben komt er armoede en een ziekte in voor. Het boek daarna zal gaan over nog een andere "probleem". Dat boek zal gaan over een meisje met een beperking. Hopelijk willen jullie allemaal mijn volgende boeken ook lezen, want ik steek er echt veel tijd in.

Ontzettend hard bedankt aan iedereen die dit boek heeft gelezen en nog een speciaal bedankje aan degene die reageren en/of stemmen. Ik vind jullie stuk voor stuk amazing.

Ps: als je ooit met een probleempje zit, maar je durft niet met mensen te praten die je kent omdat je bang bent dat ze je zullen veroordelen ofzo: ik ben er. Ik heb altijd al geprobeerd iedereen zoveel mogelijk te helpen en ik zou niet willen dat iemand zich rot voelt omdat die persoon niet durft te praten. Je kan echt letterlijk over alles met me praten, ik ken je toch niet dus kan ik je ook niet veroordelen, en dan zal ik je proberen te helpen.

All the love, bye!

Dreaming -bxb-Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu