Elf

594 31 6
                                    

Het gevaar is geweken! Ik zit in mijn laatste hotel en heb wifi, dus geen zorgen: er komt zeker elke dag een deeltje online! Veel plezier met lezen xx

-

'Goed gedaan, jongens. Ga maar zitten,' zegt de leerkracht. Remus en ik lopen snel naar onze plaatsen. We hebben sinds de kus niet meer gesproken. Ook hebben we tijdens onze spreekbeurt elkaar niet aangekeken. Ik durf niet meer in zijn prachtige groene ogen kijken. In plaats van twee nachten nachtmerries, had ik nu twee nachten gedroomd over die kus. Fuck dit...
De bel gaat en ik ga rustig naar Remus' tafel. 'Kunnen we even praten?' Vraag ik. Hij doet rustig verder met zijn spullen op te ruimen. 'Sorry, ik moet gaan,' zegt hij en hij staat op. Ik neem zijn pols vast. 'Tijdens de pauze wil ik je spreken,' zeg ik. Onze ogen vinden elkaar en ik heb de neiging om hem te kussen. Hij knikt en rukt zich dan los. Snel loopt hij het lokaal uit en ik zie de leerkracht kijken. Ik glimlach zwak en loop ook snel weg. Ze denkt vast dat ik problemen met hem heb ofzo... Kan er ook nog wel bij!
De hele pauze heb ik op hem staan wachten. Als hij niet meewerkt, kan hij niet zeggen dat ik niet probeerde...
---
'Pap?' Vraag ik onzeker. Hij kijkt op van zijn krant en glimlacht. 'Zoon?' Zegt hij op een vaderlijke toon. Ik glimlach. 'Er is een feestje bij Jochem thuis en al mijn vrienden gaan... Mag ik ook?' Mijn vader kijkt me emotieloos aan voor enkele seconden. Dan staat hij op, legt zijn krant weg en komt naar me toe. 'Wie is Jochem?' Vraagt hij. 'Een jongen van mijn klas. Hij- hij is een goede vriend van Liam,' vertel ik. Waarom klink ik zo? Het lijkt dat ik lieg... 'Je mag als je me eerlijk antwoordt op deze vraag: waarom zie of hoor ik Remus niet meer?' Ik slik hoorbaar. 'We hadden een klein meningsverschil,' lieg ik. Mijn vader knikt. 'Ik mag gaan?' Vraag ik nog. Hij schudt zijn hoofd en gaat weer in zijn stoel zitten, neemt zijn krant en slaat hem open. 'Maar je zei net dat-'
'Ik zei dat je mocht gaan als je eerlijk antwoordde... Dat heb je niet gedaan. Thomas, je bent een hele slechte leugenaar,' zegt hij zonder op te kijken. Ik ga dichter bij hem staan en zucht. 'Hij heeft me gekust,' zeg ik met gesloten ogen. Het is stil, dus open ik ze toch. Mijn vader grijnst. 'Wanneer?' Ik zucht en ga zitten. 'Enkele weken geleden. Toen we dat project voor Nederlands hadden,' antwoord ik. 'Weken? Waarom praten jullie niet dan?' Ik haal mijn schouders op. 'Wanneer is dat feestje?' Vraagt hij. Ik ga rechter zitten en grijns. 'Vrijdagavond om 8...' Mijn vader knikt. 'Om half drie thuis,' zegt hij. Ik sta op en glimlach. 'Thanks, pa,' zeg ik snel. Ik loop naar boven en zet in de groepschat dat ik kom.

'Hey, Brothaa!' Gilt Zoé. Wat staat deze muziek luid jongens, godverdomme. Mijn oren gaan me haten! 'Hey, Zoé! Is de rest er nog niet?' Ze grijnst en wijst naar Liam die een of andere chick op de bek neemt. Ik trek een vies gezicht. Ze keert zich terug naar me en buigt naar voren. 'Thijs zit ergens op de bank en Robyn staat te dansen!' Schreeuwt ze. Ik knik. 'Maar Remus heb ik nog niet gezien!' Vervolgt nog. Ik kijk haar even aan, knik dan en loop weg. Ik had ook niet verwacht dat hij hier ging zijn, met zo'n chique ouders. De deur opent en ik kijk, wat ik beter niet had gedaan... Remus. Hij draagt een hemd met korte mouwen, strakke broek en zijn haar zit met gel in model. Hij ziet eruit als een God. Letterlijk.
Hij kijkt rond en onze blik houdt elkaar vast. Ik voel mijn handen zweten en begin sneller te ademen. Mijn ogen dwalen af naar zijn lippen en ik denk aan onze kus. Holy shit, dit gevoel in mijn buik voelt vreemd. Ik kijk terug in zijn ogen en zie hem ook naar mij staren, helemaal in gedachten. Door een klop op mijn schouder kom ik weer op aarde en hoor de luide muziek weer. 'Yo gast! Ik heb net een vogeltje gefixt!' Schreeuwt Liam in mijn oor. Ik grijns nep en knik goedkeurend. Zo te zien en ruiken heeft hij al wat op. Ikzelf heb nog geen enkele druppel aangeraakt in mijn leven.
'Heyy,' zegt een knap meisje in mijn oor. Ik glimlach. 'Wat doe je hier alleen?' Vraagt ze. Ik grinnik en buig naar haar oor. 'Mijn vrienden verlieten me,' zeg ik. Ze trekt een pruillip en glimlacht dan. 'Moet ik je gezelschap houden?' Flirt ze. Ik schud mijn hoofd. 'Ik wil je geen valse hoop geven,' zeg ik. Ze giechelt. 'Wat ben je toch een schatje. Jij verdient een goed lief!' Ze geeft me een kus op mijn wang en danst weer tussen de menigte. Ik ga naar de bar en bestel een biertje. Voor alles een eerste keer zeggen ze toch?

'Thomie!' Roept iemand. Ik draai me om met mijn derde biertje in de hand. Robyn komt naar me toe met een grote grijns op haar gezicht. Het is sowieso al voorbij half één... 'Wat is er?' Vraag ik. We dansen even op de maat. 'Kom mee,' zegt ze grinnikend. Ze neemt mijn pols en sleurt me mee naar... Geen idee.
We zitten in de keuken. Al mijn vrienden en nog wat anderen zijn er, zelfs Remus. 'We gingen truth or dare spelen,' zegt ze. De muziek is hier zachter, dus kan je op een meer normale toon met elkaar communiceren. Ik kap mijn drinken achterover en schud mijn hoofd. 'I'm in!' Lach ik. 'Lara!' Kiest Liam. Een meisje met ravenzwart haar en donkere ogen denkt even na. 'Truth,' beslist ze dan. 'Hoeveel jongens heb je al gezoend?' Vraagt Liam met een grijns. 'Zeven,' antwoordt ze meteen. Het gaat even zo verder: Liam heeft Saartje moeten kussen, Thijs heeft zijn broek moeten uitgooien, Remus heeft toegegeven dat hij nog maar een keer iemand heeft gekust -Rarara wie dat is?- en nog allemaal andere dingen. 'Truth,' beslis ik. 'Wie in deze kamer heb je al gekust?' Vraagt Jochem. Fuck! Mijn hoofd wordt voelbaar rood en iedereen kijkt me vol spanning aan. Ik flits mijn blik snel naar Remus en zie hem naar zijn handen kijken. 'Ik-' ik stop. Ik kan dit niet. 'Ik... Ik ga naar de wc,' zeg ik snel. Voor iemand kan tegenspreken, sprint ik de kamer uit en meng me weer in de dansende menigte met de bonkende muziek. Ik moet toegeven: goede smaak. Ik ga naar de bar en bestel nog een biertje. Ik drink het bekertje leeg in enkele seconden en voel me duizelig worden. Vier biertjes is blijkbaar de lijn: ik ben flink aangeschoten. Plots voel ik een arm op mijn schouder en ik draai me. Snel adem ik de geur van bier in. Ik kijk wie er voor mij staat en schrik. 'Lang niet gezien...'

-
Heeeyy
Ik ben zo trots op mezelf: 1180 woorden. Applausje voor mezelf haha
Het is een kleine cliffhanger maaaar jah dat mag ook is he!
En effe dit: ik ben nog nooit op een fuif of iets geweest dus neem me niet kwalijk dat ik gewoon iets schrijf. Ook weet ik niet hoe het zit met het aantal biertjes enzo want ik ben een flinke veertienjarige die niet drinkt!
Hahhaha oke ja bye

Dreaming -bxb-Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang