Drieëntwintig

479 27 3
                                    

- Kerstmis -

'Hallo!!' Roep ik naar beneden. Ik huppel van de trap in mijn zwarte jeans, rode kerstsokken en trui en met een goed humeur. Ik. Hou. Van. Kerst!! Het is een van de beste vieringen in het jaar! De kerstboom, familie en vrienden, pakjes, veel eten, lichtjes, kaarsen, alles is gezellig! Ik glimlach als ik de deur open van de woonkamer. De hele eet- en leefkamer zit vol met familieleden. Ik begroet ze allemaal en ik ga naar de keuken. Mijn vader en mijn tante staan te koken. 'Dag Thomas! Kun je even de laatste hapjes op tafel zetten?' Ik knik en druk een kus op hun wangen. Ik grijp een kom en kieper daar een halve zak chips in. Ik neem nog olijven en stokjes in mijn andere hand en ga naar de living. Ik drop alles op de salontafel en mijn kleine neefjes en nichtjes vliegen op de chips. Ik grinnik.

Iedereen zit aan het hoofdgerecht. Het is ondertussen al half acht en het is donker buiten. De kerstboom en lichtjes staan aan en op de tafel heb ik wat kaarsjes gezet. Ik loop al de hele dag met een gigantische glimlach op mijn gezicht rond. 'Dus, Thomas. Hoe gaat het op school?' Vraagt de tante van mijn vader. 'Goed goed, ik haal nog steeds goede punten,' antwoord ik. Ze knikt en eet verder. 'En met de liefde?' Vraagt mijn peter naast mij. Hij grijnst en port me eenmaals. 'Ik heb geen lief, nee,' zeg ik blozend. Alle ogen van de volwassen zijn op mij gericht. 'Je bent wel verliefd?' Vraagt hij. Ik voel mijn hoofd heel rood worden en sommige lachen zacht. 'Thomas?' Dringt hij aan. 'Ja! Ja, ik ben verliefd maar het kan niets worden,' vertel ik dan. Mijn vader glimlacht zwak en kort naar me. 'Waarom niet?' Nu moet ik slim denken. 'Omdat de ouders niet willen dat hun kind al verkering neemt,' antwoord ik. Ik zie de mannen knikken, maar de vrouwen kijken me medelevend aan. 'Je moet gewoon tonen aan de ouders van het meisje dat je perfect voor haar bent,' zegt mijn meter. Iedereen knikt en ik eet zonder op te kijken verder aan mijn kroketjes met stoofvlees. Dat was best awkward.

'Cadeautjes!' Roept mijn vader vanuit de keuken. Hij komt binnen met een doos en grinnikt. Hij legt hem bij onder de boom en we beginnen met de ronde. Iedereen krijgt zo'n leuke pakjes dat ik bijna niet kan wachten tot ik de mijne krijg. 'Thomas!' Zegt mijn vader. Ik ga rechtop zitten en glimlach. Hij komt met enkel een envelop aan. Ik grinnik. Hij wist vast niet wat te kopen en geef me geld. Ik scheur het open en begin met lezen:
Allerliefste Thomas,
Omdat je al zo lang vraagt om je kamer te vernieuwen, bij deze een bon voor een winkel PLUS extra geld EN toestemming om te doen wat je maar wilt. Je verdient het.
Kusjes, papa
Ik sta op en omhels hem.

De hele avond verloopt vlekkeloos. Lekker eten, leuk gezelschap, leuke pakjes en de sfeer zit helemaal goed. Ik loop al de hele dag met een enorme glimlach op mijn gezicht. Plots trilt mijn gsm en ik grijp hem uit mijn kontzak. Ik unlock hem en ga naar mijn berichten. Mijn glimlach verdwijnt een beetje als ik de naam Houte tafel zie staan. ....... Inside joke, laat maar. Ik druk het toch open en hij schrijft een hele lange tekst. Ik zucht even, ik heb helemaal geen zin om dit te lezen. Ik lock mijn gsm en steek hem terug waar hij stak. Het dessert wordt afgeroepen en de hele sfeer kruipt terug naar boven. Mijn gigantische glimlach verschijnt weer!

Dreaming -bxb-Where stories live. Discover now