Negen

629 34 1
                                    

Ik open de deur en krijg een partypopper in mijn gezicht. 'Gelukkige verjaardaaaag!!' Roepen Robyn, Zoé, Thijs, Liam en Remus in koor. Ik glimlach breed en geef iedereen een knuffel.
'Hey jarige?' Ik draai me om en glimlach naar Zoé. 'Nu je eindelijk zestien bent, mag je wel alcohol. Dan kunnen we volgende week is uitgaan,' zegt ze grijnzend. Ik schud lachend mijn hoofd en draai me terug naar voor. Al de rest is al zestien, dus plaagden ze me er mee dat ik niet mocht drinken. Liam komt plots naast mijn hoofd gezakt en fluistert: 'Je bent ook oud genoeg voor andere dingen, hé kleine.' Ik begrijp wat hij bedoeld en duw lachend zijn hoofd weg. Daar denk ik liever niet aan.

'Ik heb honger!' Zeurt Thijs. 'Kom dan gaan we wat eten,' zeg ik en iedereen mompelt instemmend. We zijn in Walibi en komen net uit de Weerwolf. Echt super dit; met je vrienden een dag naar een pretpark. Duur, maar leuk! Na het eten lopen we verder door het park. Het is echt geweldig. Ik hou erg veel van mijn vrienden. Ook Remus voelt zich beter in de groep. We zijn nu ongeveer al drie maanden hele goede vrienden. Zijn ouders vinden me helemaal geweldig, zelfs zijn vader! Ik kom vaak zwemmen of andere dingen doen. Hij komt ook vaak bij mij. Maar blijven slapen vermijden we toch na vorige keer... En over slapen gesproken: mijn dromen zijn niets veranderd. Ik heb wel geen nieuwe deeltjes gekregen van die ene over Remus, wat langs de ene kant best jammer is. Ik wil zo graag weten wat het is: echt een nachtmerrie, of toch weer een visioen?

We kruipen terug in het busje. We gaan naar huis, want morgen is het school. 'Hey Thomas! Je cadeautjes!' Roept Liam. Iedereen juicht en duwt een voor een een cadeau in mijn hand. Zoé gaf me een nieuwe hoofdtelefoon, want mijn oude is helemaal stuk gegaan. Robyn gaf me een polaroid camera. Thijs gaf me een koopbon voor een hockeywinkel en een nieuwe speelbal. Liam gaf me ook een nieuwe speelbal en een setje beerpong... En een condoom. 'Gast..' Ik duw het ding terug in zijn handen. Hij lacht. 'Ik weet dat je gay bent, maar toch. Je bent zestien en ik heb het ook van een goede vriend gekregen op mijn zestiende. Neem gewoon aan. Het is een traditie,' zegt hij en duwt snel het ding in mijn zak. Ik laat het er maar bij. Nu is Remus aan de beurt. 'Mijn cadeau voor je is aan huis geleverd,' zegt hij wat ongemakkelijk. Ik kijk hem lachend aan. 'Oké. Ik ben benieuwd!'

Het busje stopt voor mijn huis en ik sleur al mijn cadeaus en mijn rugzak eruit. Ik steek mijn huissleutel in het sleutelgat. Ik strompel door de gang en laat alles vallen in de woonkamer. Mijn vader komt binnengelopen met een grote witte taart. 'Gelukkige verjaardag, zoon!' Roept hij. Hij zet snel de taart op tafel en geeft me een knuffel. Remus en mijn vader staan even te konkelfoezen in de hoek van de kamer, wat ik maar verdacht vind. Snel haal ik de condoom uit mijn zak en gooi het onopgemerkt in Liams rugzak. Ik breng alle cadeaus naar boven en loop terug naar beneden. Ik open de woonkamerdeur en Remus staat voor me met een grote langwerpige doos. 'Dit is mijn cadeau,' zegt hij lief. Al de rest staat te kijken. Ik glimlach en scheur het blauwe inpakpapier er af. Ik open de doos en er zit een nieuwe hockeyzak in die ik al super lang wou. 'Oh mijn god! Remus, dankjewel!' Roep ik. Hij haalt zijn handen in de lucht. 'Open de zak,' beveelt hij rustig. Ik rits de zak open en haal een gloednieuwe hockeystick eruit. 'Remus, deze is prachtig... Maar veel te duur,' zeg ik ongelovig. Hij schudt zijn hoofd. 'In de winkel vond je deze zo geweldig, dus heb ik hem online besteld samen met die zak,' zegt hij schouderophalend. Ik leg alles op de zetel en vlieg in zijn armen. 'Super bedankt!' Zeg ik blij. Ik laat hem los en zie mijn vader staan met een vierkantige doos. 'Pap...' Hij schudt zijn hoofd en geeft hem aan me. 'Jullie moesten me niet zo veel geven,' zeg ik, met een beschuldigende blik op mijn vader en op Remus. Ik open de doos en sla mijn handen voor mijn mond. Rolschaatsen. Als kind was ik altijd al gek op rolschaatsen. Ik deed het dag in, dag uit, maar toen gingen ze kapot en heb ik nooit nieuwe gekocht. Ze zijn verdeeld in horizontale wit met donker blauwe strepen en de tippen zijn in het zelfde blauw. De remblok en de wielen ook. De veters steken mooi af door de nieuwe witte kleur. Ik draai ze om en zie mijn naam in het ijsblauw opgeschreven. Ik sta op en gooi mijn armen rond mijn vaders nek. 'Dankje,' fluister ik zacht. Hij laat me los en glimlacht. 'En nu: feestje!' Roept Liam. Iedereen stormt naar de eettafel en pap snijdt de taart aan. Iedereen krijgt een groot stuk en eet het snel op. De muziek springt aan en iedereen beweegt mee op de maat. Sommige nemen nog een een stukje, anderen beginnen aan hun drinken.

Vandaag was geweldig❤️

Dreaming -bxb-जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें