Zeven

671 36 13
                                    

'Nog een keer en je gaat eraan!' Waarschuwt hij. Ik grijns en hou mijn handen in de lucht. Hij relaxt net en ik spring terug op hem. We gaan kopje onder en komen proestend boven water. We zien elkaars gezicht en barsten in lachen uit. We horen de schuifdeur openen en kijken om. Remus' moeder komt aangelopen met een dienblad en handdoeken. 'Jongens! Het is al vijf uur... Blijf je anders niet mee-eten, Thomas? Rond zeven zal het eten klaarstaan. Hou je van stoofvlees en aardappelpuree met een salade?' Ik kijk naar Remus en zie hem met zijn ogen rollen. 'Ik zou heel graag bij jullie blijven eten, mevrouw, maar ik zal het eerst aan mijn vader vragen,' zeg ik beleefd. Ik haal een hand door mijn natte haren en glimlach. 'Dan zal ik het wel horen,' glimlacht de moeder van Remus. Ze zet het dienblad neer en legt de handdoeken op de lounge-zetels, waarna ze terug naar binnen loopt. 'Ik heb dorst,' zegt Remus en hij heft zichzelf uit het zwembad.

Ik neem nog een slok van mijn huisgemaakte ijsthee en neem een chipje. 'Zou je vader het niet vervelend vinden dat je de hele dag bij mij blijft?' Vraagt Remus met volle mond. Ik grinnik. 'Nee. Hij heeft liever dat ik bij iemand ben, dan thuis met mijn computer bezig ben,' zeg ik. Hij lacht. Ik neem mijn telefoon en typ mijn vader een berichtje:
                           Papa
Heeeyy pap, de moeder van Remus vroeg of ik kon blijven eten. Vind je dat erg?
*Tuurlijk niet! Heb plezier en gedraag je, voor elf thuis graag x
Thanks pap! Tot vanavond x

Ik klik mijn gsm uit en glimlach breed. 'Gefixt. Ik moet om elf uur thuis zijn,' zeg ik. Remus glillacht breed en ik steek mijn gsm in mijn broek die op de zetel ligt. Remus staat recht en trekt me mee. 'Klaar om nat te worden?' Grinnikt hij. Ik grijns breed en we springen samen terug in het water.

'Goede avond,' hoor ik een schorre stem zeggen. Ik draai me om in het zwembad en glimlach naar de man in pak voor me. Hij ziet er streng en bitter uit. Remus klimt het zwembad uit en droogt zijn handen snel af. 'Dag vader,' begroet hij hem. Hij geeft hem een hand en de man glimlacht. Ik kom ook uit het zwembad en droog mijn handen af. 'Aangenaam, meneer. Ik ben Thomas,' stel ik mezelf voor. Remus' vader schudt mijn hand en bekijkt me van top tot teen. 'Jij bent die nieuwe goede vriend?' Ik knik. 'Ja, meneer,' zeg ik beleefd. De man knikt. 'Vader, Thomas blijft bij ons eten op verzoek van mam,' vertelt Remus. De man zijn ogen flitsen naar zijn zoon en hij knikt. 'Is goed. En jij-' hij richt zijn blik weer op mij '-jij bent goedgekeurd.'             De man stapt met luide passen zijn huis terug in. Ik laat mijn ingehouden adem eruit en Remus zucht. 'Gelukkig dat hij je mag,' zegt hij. Ik knik.

'Mevrouw, het eten is verrukkelijk,' zeg ik glimlachend. Remus' moeder grijnst breed. 'Bedankt, lieverd. Ik moet zeggen, je bent erg keurig,' glimlacht ze. 'Mam,' zucht Remus. Zijn moeder gniffelt. 'Je niet zo opwinden, Remus. Ik mag je goede vriend wel,' zegt ze. 'Fijn om te horen, mevrouw,' zeg ik. Remus' vader heeft nog geen woord gezegd. Ik heb haar eten niet gecomplimenteerd uit beleefdheid alleen: het is echt verrukkelijk. Deze vrouw kan wel koken!
'Willen jullie van mijn dessertje proeven?' Vraagt Remus' moeder. 'Wacht,' zegt de vader. We kijken hem allemaal aan. 'Wat ik wil weten, is jouw achternaam,' zegt hij tegen mij. Ik leg mijn bestek neer en glimlach. 'Thijssen, meneer,' antwoord ik. Zijn ogen groeien. 'Van Thijssen industrie?' Ik knik. 'Ben jij de zoon van Diederik Thijssen?' Vraagt hij vol ongeloof. Ik knik weer. 'Zeg maar tegen je vader dat hij de groeten heeft van zijn opperbaas. Ik ben namelijk de baas van de overkoepelende industrie,' zegt hij. Ik knik. 'Zal ik doen, meneer,' verzeker ik hem. 'Nu, Linda. Nu wil ik wel proeven van je appelcrumble,' zegt hij met een glimlach. Plots lijkt hij veel minder bitter. 'Lieverd, vind je vanille-ijs lekker?' Ik knik. Linda staat op en loopt de eetzaal uit. 'Thomas, je mag mij gerust Fred noemen. Niet meneer, alstublieft,' zegt Remus' vader. Ik knik en kijk naar Remus. Blijkbaar zat hij naar me te kijken, want hij went snel zijn blik af. Wat is hij toch schattig.

We zitten nog wat bij te kletsen en plots zegt Remus: 'Vader, mam, mag ik Thomas even meenemen? Ik wil nog iets met hem bespreken voor hij naar huis moet.' Zijn ouders knikken en ik sta samen met Remus recht van tafel. 'Het was echt heel lekker en gezellig,' zeg ik nog eens. Remus neemt mijn pols vast en trekt me mee naar de gang. 'Wat wil je zeggen?' Vraag ik nieuwsgierig. Hij laat me los en mijn huid tintelt. 'Niets,' lacht hij. 'Ik wou gewoon terug naar mijn kamer met jou. Dat saaie gesprek liet me bijna slapen, kom,' vervolgt hij. Snel pakt hij weer mijn pols vast en we lopen de trap op.

We ploffen neer op zijn bed en lachen. 'Hoe laat is het?' Vraagt hij. Ik neem mijn gsm en klik hem open. Hij leunt dichter naar me toe en zucht. 'Al half tien?' Hij zucht en laat zich vallen op zijn kussens. Ik grinnik en voor ik het weet, trekt hij me mee. We liggen samen naar zijn plafond te staren voor enkele minuten. 'Ik heb echt genoten vandaag,' zegt hij stil. Ik glimlach, al kan hij dat niet zien. 'Ik ook,' zeg ik.

-
Heyy!
Sorry dat ik gisteren niet heb geupload!! Maar ik heb ook nog slechter nieuws en het spijt me echt: ik kan waarschijnlijk de volgende tien dagen niet uploaden. Let me explain! Ik ga op vakantie en ik ben niet zeker of ik wel wifi heb in de hotels waar ik in blijf, dus weet ik niet of ik kan uploaden. Ik zeg het alvast, zodat jullie niets hoeven te verwachten. Bedankt voor het lezen en hopelijk tot snel
xx Estée

Dreaming -bxb-Where stories live. Discover now