Twee

836 37 4
                                    

'Kom je nog?' Vraagt Zoé. Ik kijk op van mijn telefoon met mijn blauwe ogen en knik. We stappen uit de schoolbus en lopen met de anderen naar de binnenplaats. Op een bankje zitten Liam en Thijs. Robyn komt aangelopen en ik zet me naast Thijs neer op de bank. Robyn komt glimlachend naar me toe en geeft me een kus op mijn wang. 'Goedemorgen,' zegt ze blij. Ik glimlach naar haar. Ze begroet de rest en ik neem weer mijn telefoon. Ik ga naar mijn berichtjes en dan neemt een hand mijn telefoon weg. 'Hey!' Roep ik. Zoé staat voor me met mijn gsm in haar hand. 'Geef terug, sis,' zeg ik licht geïrriteerd. Ze schudt haar hoofd en speelt ermee in haar hand. Ik grijp er snel naar, maar ze trekt terug. 'Sinds vorige week heb je enkel oog voor dit stomme ding,' zegt ze rustig. Ik haal een hand door mijn bruine haren en zucht. 'Liefste Thomas, wat is er zo interessant?' We kijken elkaar even aan. 'Geef terug, sis,' herhaal ik. Ze schudt grijnzend haar hoofd en steekt mijn gsm in haar rechterkontzak. Ze grijnst en komt op mijn schoot zitten. Ze slaat haar handen om mijn nek en glimlacht lief. 'Geef ons een keertje aandacht,' fluistert ze. Ik glimlach terug en knik. 'Is goed... Is goed,' antwoord ik. Ik duw haar zachtjes van mijn schoot en ga ook rechtstaan. Ik neem haar handen vast en sla ze om mijn nek. Ik trek haar dichter tegen me aan door haar heupen naar me toe te trekken. Ze gniffelt en omhelst me. Ik leg mijn hoofd op haar schouder en knuffel terug. Dan zie ik Remus in de deuropening staan. Hij kijkt naar me, maar draait zich snel weg. Ik grijns en laat mijn handen naar Zoés kont glijden. Ze verstijft even en ik voel haar glimlachen tegen me aan. Super snel neem ik mijn gsm uit haar zak en loop weg. 'Thomas!' Schreeuwt ze. Ik lach en loop sneller door. Gelukt!

'Goedemorgen,' zeg ik als ik me naast Remus in de stoel laat glijden. Hij mompelt stil iets afwezig en blijft uit raam staren. Ik haal alles uit mijn rugzak, maar Remus beweegt niet. Ik leg een hand op zijn schouder, maar hij reageert niet. 'Is er iets?' Vraag ik. Hij draait zich naar me toe en kijkt me kil aan. 'Waarom heb je gelogen?' Vraagt hij doordringend. Ik laat mijn hand zakken en kijk hem vragend aan. Hij kijkt even naar zijn spullen en dan terug in mijn ogen. Ze staan nog killer, bijna ijzig. Er trekt een rilling over mijn ruggengraat. 'Waarover zou ik gelogen hebben?' Vraag ik dan. De leerkracht komt binnen en Remus richt zijn ogen op haar. Ik blijf hem aankijken en zie hoe hij zijn kaken op elkaar klemt.

De bel gaat en Remus kapt alles snel in zijn rugzak. Zonder me een blik te gunnen, loopt hij het lokaal uit. Ik kijk even versteld naar de deur, maar loop dan snel achter hem aan nadat ik mijn spullen heb genomen. Ik ren door de gang en zie hem aan zijn kluisje staan. Ik loop naar hem toe en leun tegen het kluisje naast hem. 'Remus?' Hij kijkt me aan met een vreemde twinkeling in zijn mooie groene ogen. 'Zoé,' fluistert hij. Ik kijk hem vragend aan, maar hij richt zijn blik weer op zijn kluisjes. Voor ik het weet, worden er twee armen om me heen geslagen. Ik draai me om en Zoé staat glimlachend voor me. 'We komen te laat,' zegt ze. Ik knik. Ik kijk nog even om, maar Zoé trekt me snel weg aan mijn hand. Slechte timing, sister...

Dreaming -bxb-Where stories live. Discover now