Vijf

756 41 7
                                    

'Mij?' Hij knikt heel zachtjes. 'Je... Je-' zijn adem stokt en ik leg mijn hand op zijn schouder. 'Je hoeft me niets te zeggen. Ik heb jou ook niets verteld,' zeg ik. Hij glimlacht flauw. 'Ik heb deze droom al drie keer gehad,' vertelt hij. Ik kijk hem geschrokken aan. 'Ik heb mijn droom van net ook al drie keer hiervoor gehad,' fluister ik. We kijken elkaar even aan en dan schraap ik mijn keel. 'Ik ga naar bed,' zeg ik. Remus knikt en zwaait.

'Goedemorgen, Thomie,' zegt mijn vader. Ik zie Remus grinniken als hij over mijn bol wrijft. 'Pap, ik ben geen vijf meer,' zeg ik. 'Was het nog wat gezellig gister?' Vraagt hij. Remus en ik kijken elkaar even aan. 'Ja hoor, meneer. Uw zoon en ik komen erg goed overeen,' zegt Remus beleefd. Ik glimlach. 'Gelukkig. Het is leuk dat je nieuwe vrienden krijgt, Thomas,' zegt mijn vader. Ik rol met mijn ogen. 'Ik weet dat je veel vrienden hebt, zoon. Het is gewoon goed dat je ook met nieuwe mensen omgaat. Dat bedoelde ik,' vertelt hij. Ik knik. 'Nutteloze opmerking, pap,' zeur ik. Hij lacht en ik zie Remus glimlachen. We eten ons ontbijt op en gaan ons aankleden.
'We kunnen vandaag iets leuks doen,' stel ik voor. Remus knikt en trekt mijn sok rond zijn voet goed. 'Bedankt om me kleren te lenen,' zegt hij. Ik haal mijn schouders op. 'Geen dank!' Remus staat recht van mijn bed en gaat dichter naar me toe staan. 'Zullen we elkaar anders beter leren kennen?' Vraagt hij grijnzend. Ik knik. 'Goed plan! Park?' Hij knikt en we lopen mijn kamer uit.

'Favoriete sport?' Vraag ik. 'Simpel: hockey!' Antwoordt Remus enthousiast. 'Nice. Ik speel,' zeg ik. Remus lacht. 'Hoeveel vriendinnetjes heb je al gehad?' Vraagt hij op zijn beurt. Ik stop met glimlachen. 'Ik had vorig schooljaar een vriendinnetje, maar het werkte totaal niet. We zijn na drie weken uit elkaar gegaan,' vertel ik. Hij knikt begrijpelijk. 'Jij?' Remus lacht. 'Meisjes interesseren me niet zo,' zegt hij grijnzend. 'Aah? Dus nog geen lief gehad?' Hij schudt zijn hoofd. 'Meisjes zijn niet echt mijn ding,' fluistert hij dichter tegen mijn oor. Ik kijk hem vragend aan. Hij begint te lachen. 'Had je dan echt niet door dat ik gay ben?' Ik schrik een beetje. Wow... 'Nee. Eigenlijk is het me niet opgevallen,' antwoord ik. Remus glimlacht. 'Ik ook,' zeg ik stil. Hij kijkt me grijnzend aan en ik begin te lachen. 'Waarom denk je dat het niet werkte met die vriendin?' Hij haalt zijn schouders op. 'Je was niet leuk genoeg?' Lacht hij. Ik sla hem op zijn schouder. 'Ik ben geweldig! Iedereen vindt me leuk!' Lach ik.
'Wanneer ben je uit de kast gekropen?' Vraag ik nieuwsgierig. Hij glimlacht en speelt met zijn vingers. 'Mijn moeder weet het, maar voor de rest niemand. Natuurlijk weet jij het wel,' vertelt hij. Ik maak een 'aaah' gebaartje en hij glimlacht. 'Mijn vader is chique volk en hij is niet zo voor LGBT, snap je?' Ik knik begrijpend. 'En jij?' Vraagt hij nu. Ik lach. 'Nadat het uit was met mijn vriendinnetje heb ik het mijn beste vrienden en haar verteld. Mijn vader wist het al sinds mijn dertiende,' vertel ik. Hij knikt. 'Wie was het meisje?' Vraagt hij grijnzend. Ik glimlach breed. 'Geheimpje,' zeg ik schouderophalend. Hij grinnikt. 'Nee, nee. Het was een meisje dat ik leerde kennen op kamp. Ze woont hier in de buurt en we waren elkaar tegengekomen. Ik dacht dat het een goed idee was om een relatie te beginnen, want ik werd geplaagd met roddels dat ik gay zou zijn,' leg ik uit. Remus knikt en we praten nog verder.

'Dit is dus het sterrenrestaurant waar je het over had?' Vraag ik ongelovig, toch geplezierd. Remus zwaait in de lucht met zijn armen. 'Je gaat nergens betere pizza krijgen dan hier!' Beweert hij enthousiast. We staan bij een klein pizzarestaurantje in een zijstraat van de stad. Remus neemt mijn pols en trekt me mee naar binnen. 'Bongiorno, Remus!' Roept een oudere man. 'Bongiorno, Dio!' Roept hij terug. 'Tafel voor twee,' zegt hij nog tegen een ober. De jongeman brengt ons naar een klein tafeltje achterin de zaak. We gaan zitten en ik neem meteen de kaart. Elke pizza die je je kunt bedenken staat hierop. 'Pizza met hotdogstukjes, ementaler, frietjes en tomatensaus?' Vraag ik benieuwd. 'Die moet je echt nemen! Het is hier de specialiteit en is verrukkelijk!' Vertelt Remus. Hij is echt mega blij hier. 'Die dan maar,' zeg ik tegen de ober van net. 'Ik neem de four seasons, Simon,' bestelt Remus. De ober knikt en neemt onze kaarten mee. Ik glimlach en neem nog een slokje van mijn cola zero. 'Als mijn pizza niet te vreten is, krijg ik de jouwe,' waarschuw ik hem. Hij grinnikt. 'Deal!' Zegt hij.

'Je had gelijk,' zeg ik terwijl ik mijn bestek neerleg. 'Het was inderdaad verrukkelijk,' geef ik toe. Remus geeft zichzelf een duim op zijn schouder en glimlacht breed. 'Dessertje?' Vraag ik aan hem. Hij knikt. We betalen en lopen het zaakje uit. Na een aantal minuutjes wandelen, komen we bij een Frozen Yoghurt Place. Remus' ogen lichten op en hij klapt in zijn handen. 'Je lijkt net een kind op kerstavond,' lach ik. Hij rolt zijn ogen en loopt snel naar binnen.
We wandelen naar buiten met een potje vol dessert. 'Lekker gezond, wij,' zeg ik. Snel steek ik nog een hap in mijn mond. Remus kijkt me glimlachend aan. 'Vandaag was echt geweldig,' zegt hij.

Dreaming -bxb-Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu