Голяма Каша

206 30 16
                                    

Събудих се на леглото си, само и единствено по боксерки, а одеалото се бе свлякло малко по-надолу, така че дори и част от краката ми не бяха завити. Придърпах го и се обърнах на другата страна. Очите ми се ококориха, гледайки право в замръзналото тяло срещу мен. 

-Какво правиш бе, шашав? - попитах, но Теил не помръдна. Дори и не премигна. Гледаше ме, ръцете му бяха надолу, а той бе клекнал до леглото ми. Не осъзнавах нищо, а факта, че миналата вечер ми беше мътна и не помнех нищо караше всичко да изглежда още по-зле. 

-Аз... 

-Я се разкарай, искам да спа! - извиках, а той се повдигна и отнесе някакъв леген на някъде. 

Чакайте, какво? 

Леген? Че за какво тоя леген е бил тук? Аз...? 

-Ивинявай. - прошепна той, влизайки в банята. 

Ама чакай малко, какво ми се извиняваш? Ти добре ли си? Какъв е тоя леген? 

Исках да крещя, да питам.. Уви, не можех. Главата ме болеше. Гърлото ми беше пресъхнало, а и господин шашав го нямаше. Въздъхнах, изправих се и опитах да намеря вода. Е, намерих чешмата, което също беше алтернатива. 

Пуснах я и се заслушах как тече. Беше хубаво да слушаш шуртяща вода. 

-Добре ли си? - чух отново плахия му глас. 

Е, не ме оставя и да пия като нормалните хора. Спрях водата, обърнах се и се подпрях на мивката. 

-Да. - излъгах най-хладнокръвно и се обърнах отново, готов да пия. Пуснах водата и тъкмо да намокря ръката си, за да се напоя като нормален човек, Теил отново започна. 

-Вчера беше зле.. Повръщаше и... Притесних се. 

-Абе ти... За пръв път ли някой се напива покрай теб? Какво се втелясваш? - попитах, след което без да се афектирам от него започнах да пия. И най-накрая успях, а като се обърнах той лежеше на леглото си и държеше някаква книга в ръцете си. -И аз ли на зубър попаднах? 

-Като каза това.. Юта ти писа. Казах му, че спиш, защото си имал тежка вечер. 

Врътнах очи. Е, този човек просто няма намерения да спре. Той желае да съсипва всичко, така ли? Няма да стане. Защо отговаря на най-добрия ми приятел? ЗАЩО?!

Хванах телефона си и отворих съобщенията. 

Нагоре имаше много интересни неща, като това, което прочетох. 

My crazy college lifeWhere stories live. Discover now