9. Szeptember 2.

13.1K 784 119
                                    

Ennyit a laza sulis napokról. Még csak a második napja, hogy elkezdődött az iskola, de már most elegem van.
Reggel késve indultam el, Maddy meg sem várt, mert nem akart elkésni, így hát 7:56-kor még javában a suli előtti sarkon voltam és siettem ahogy tudtam. Az épület előtt már csak egy-két diák volt kint, de ők is futottak be. Megigazítottam a hátamon a táskát, ami baromi nehéz volt, mert rögtön nyolc órával kezdtük meg a tanévet.

-Hát te? -kérdeztem lihegve a suli előtt Adam-től, amikor láttam, hogy még ő is kint van.

-Nem olvastad az osztálycsoportot, mi? -mosolyodott el, mire válaszként megráztam a fejem. -Gondoltam, ezért vártalak meg. -nevetett fel. -Az ofő írta, hogy ma nem lesz még tanítás, az udvaron van találkozó. -mondta, miközben bementünk.

El sem akartam hinni amit mondd. Ezért cipeltem ma ennyi mindent magammal?!

Mikor kiléptünk az udvarra, rengeteg diákot pillantottunk meg. Az osztályok csoportokban álltak, látszólag senki nem tudta miért vagyunk itt, és nem épp fizikán ülünk, de hamarosan kiderült, amikor az ofő beleszólt a mikrofonba, és mindenki elcsendesedett.

-Végig nézve az arcokon, merem feltételezni, hogy fogalmatok sincs miért vagytok most itt. -mosolyodott el. -Iskolánkban, idén először megrendezzük az osztályok versenyét, ami egész héten zajlani fog. De térjünk is a lényegre, hogy miről is van szó. Felmerülhet bennetek a kérdés, hogy mi ennek az értelme, és mit kap a nyertes osztály. -hadarta. -Nos, az első helyezett osztály egy hetes párizsi osztálykirándulást nyer, a második helyezett három napra mehet, a harmadik pedig itt belföldön mehet el egy három napos osztálykirándulásra szeptember végén. -sorolta, mire mindenkinek felcsillantak a szemei, mindjárt jobban figyeltünk. -Szóval, minden napra kaptok feladatot minden féle témában. A verseny a tanároktól teljesen függetlenül zajlik, tehát az ő segítsègükre most nem számíthattok. Az első vetélkedő a második órában kezdődik, az osztályfönökök mindent elmondanak nektek, menjetek a termetekbe. Köszönöm a figyelmet! -kapcsolta ki a mikrofont.

-Hát ez jól hangzik. -ujjongott Lara, de ekkor még egyikünk sem tudta mennyire meg kell szenvedni azért az osztálykirándulásért.

Szinte rögtön utánunk be is jött az osztályba az ofő.

-Na akkor kezdjünk is bele. -csapta össze a tenyerét miután becsukta az ajtót. -Gondolom kellően be vagytok zsongva, úgyhogy szeretném ismertetni a feladatokat. -kezdett bele. -Ma irodalommal kezdünk. Az irodalomtanárok különböző feladatokat állítottak össze nektek. Leginkább könyvekből és versekből, szóval szeretnék hét embert, aki erre a feladatra megy.

Szinte azonnal feltettem a kezemet. Az irodalmat mindig is szerettem, rengeteget olvasok, szinte nem is tudnának olyan könyvet mondani amiről még ne hallottam volna. Viszont sajnos körülöttem a mi társaságunkból senki nem tette fel a kezét, csak másik három lány és fiú az első sorokban.

-Remek, akkor felírtalak titeket. Második órában legyetek a könyvtárban. -írta fel a neveket egy lapra. -Az irodalmi versennyel egy időben a sportversenyek lesznek, oda megy mindenki aki nem irodalomra megy. -ismertette az újabb feladatot.

Felolvasott minden feladatot, és mindenhova felírta a versenyzőket. Minden napra be lettem írva valamihez. Ma irodalomra, holnap filmek kategóriára, csütörtökön pedig zene kategóriára a gitárom miatt. A pénteki feladatokról nem lehet tudni semmit, ott is délig feladatok lesznek, utána eredményhirdetés. Minden nap első órában normál órák lesznek, másodikbórában kezdődik a verseny, ami délig tart, utána még két óránk lesz a 6.-7. utána pedig mehetünk haza. Zsúfolt napjaink lesznek az már biztos, mondjuk jobb, mint egész nap tanulni.

Something New /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now