18. Szeptember 20.

14K 784 28
                                    

Viszonylag gyorsan eltelt ez a hetem. A hétfői ájulásom óta semmi érdekes nem történt velem. A péntek estét a családommal és Adam-mel töltöttem. Anyáék őt is meghívták, hogy jöjjön velünk vacsorázni. Egész jól telt az esténk, sokkal kínosabbra számítottam.

Ma reggel, vagyis inkább hajnalban a vártnál jóval hamarabb ébredtem.

Az igazak álmát aludtam, amikor a telefonom iszonyat hangosan csörögni kezdett. Csukott szemmel tapogatóztam utánna. Meg sem nézve, hogy ki az felvettem és a fülemhez tartottam miközben visszadőltem a párnámra.

-Boldog 17. szülinapoooooot! -kiabált bele Lara, nekem pedig el kellett tartanom a készüléket a fülemtől, hogy ne süketüljek meg.

-Mrghhhm. -nyöszörögtem. -Mennyi az idő? -kérdeztem végül, mikor sikerült egy kicsit észhez térnem.

-Fél öt. -nevetett a telefonba.

Hitetlenkedve néztem magam elé. Azt hittem csak szivat, de amikor megdörzsöltem a szemem, hogy lássam a tv-m felett lévő órát, tényleg fél ötöt mutatott.

-Most már teljesen biztos, hogy a legjobb barátnőm nem normális. -dünnyögtem, de Lara nem vette a szívére, csak felnevetett.

-Szülinapod van. -jelentette ki teljes egyszerűséggel.

-Aha, meg hajnali fél öt is. -fúrtam a párnámba a fejem. Szinte láttam magam előtt ahogy a szemeit forgatja.

-Szedd össze magad, ma olyan szülinapod lesz amit sosem fogsz elfelejteni! -mondta lelkesen. Őszintén szólva, nem volt olyan a hangja, mint aki most riadt fel.

-Ha azt mondom, hogy az is maradandó emlék marad, hogy felkeltettél fél ötkor, akkor vissza aludhatok? -próbálkoztam.

-Hát, ha ilyen állapotban akarsz találkozni Adam-mel. -vágta rá, én pedig értetlenül néztem magam elé.

-Mi a francot terveztek? -kérdeztem két ásítás között.

-Tökéletes szülinapot neked. -nevetett. -Na én megtettem a feladat rám eső részét, felébresztettelek. Adam ötre ott van érted és elhoz a következő állomásra. -magyarázta. -És ne is gondolkodj rajta, hogy kikapcsolod a telefonod, hogy ne érjünk el, és vissza tudj aludni. A húgod fogja beengedni Adam-et hozzátok pontban ötkor. -figyelmeztetett.

-Én megöllek titeket! -mérgelődtem.

-Nem sokára találkozunk! Puszi. -tette le a telefont.

El sem tudtam képzelni mi a fenét akarnak csinálni amihez hajnali ötkor el kell indulnunk. Mindenesetre nem akartam egésznap úgy kinézni mint egy élő halott, szóval inkább felkeltem.

Gyorsan megmostam az arcomat és a fogamat a fürdőben, majd  copfba kötöttem a hajamat. Nem vittem túlzásba az öltözködést sem, csak egy egyszerű kék farmert vettem fel, egy fekete feliratos pulcsival, és a fekete vans-emmel. A sminkkel sem bajlódtam sokat, csak korrektorral elfedtem a szemem alatti karikákat és egy kis szempillaspirált használtam. A zsebembe csúsztattam a telefonomat és halkan lementem a lépcsőn, hogy ne ébresszek fel senkit.

-Boldog szülinapot! -kiáltották a szüleim és Maddy amikor beléptem a konyhába.

-Mi a franc? -mondtam ki az első dolgot ami eszembe jutott. Mindhárman felnevettek az arcom láttán. -Valaki beavatna, hogy mi a fene van ma mindenkivel? -kérdeztem furán.

Something New /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now