11. Szeptember 4.

12.8K 808 70
                                    

-Már csak egy kérdésem van. -nézett rám a húgom miközben a suli felé sétáltunk. Hűvös reggelünk volt, fel kellett vennem a bőrkabátomat is. Ma sikerült időben elkészülődnöm, így Maddy-vel együtt indultunk a suliba. Az egyik fülemben fülhallgatóval, a gitárommal a hátamon, és a kezemben az iskolatáskámmal sétáltam a húgom mellett. Igazi tinifilmbe illő jelenet volt.

-Igen? -néztem rá.

-Úgy kábé meddig tervezel még depisnek lenni? -kérdezte teljes egyszerűséggel.

-Nem vagyok depis. -forgattam a szemeimet sértetten. - Miért? -tettem hozzá a kérdést.

-Jövőhétvégén nem csinálunk valamit?

-Mire gondoltál? -vontam fel a szemöldököm kíváncsian, mert tudtam, hogy már biztos kitalált valamit.

-Hááát... -kezdett bele vigyorogva. -Tudod, hogy anyáék jövőhétvégén elmennek üzleti útra, és csak vasárnap jönnek haza. Gondoltam áthívhatnánk pár embert és filmezhetnénk, vagy bulizhatnánk vagy valami. -nézett rám bizakodva.

-Anyáékkal beszéld meg. -vontam meg a vállam.

-Anya azt mondta áthívhatom pár osztálytársam, ha te is belemész és "figyelsz ránk". -idézte anya szavait miközben a szemét forgatta.

-Van választásom? -sóhajtottam.

-Te lennél a legjobb nővér a világon. -vigyorgott miközben átölelte a vállam.

-Legyen. -adtam be a derekam, mire ujjongva a nyakamba ugrott és magához szorított -De vannak feltételeim! -szakítottam félbe.

-Hallgatlak. -vigyorgott még mindig, miközben odaértünk a sulihoz és megálltunk az ajtó előtt beszélgetni.

-Öt embert hívhatsz át, rendeltek valami kaját, megnéztek valami filmet a nappaliban, vagy körmöt festetek a szobádban, felőlem azt csináltok amit akartok, de nincs pia! Nem vállalom a felelősséget a többiekért. -hadartam. -Valamint az én szobám tabu! -tettem hozzá gyorsan.

-Hű, te jobban hasonlítasz anyára, mint gondolnád. -nevetett fel.

-Nem tudom, hogy ez most bók, vagy sértés, de ha át akarod hívni az osztálytársaid ezek a feltételek. -vontam meg a vállam.

-Oké. -bólintott. -És mikor mehetek én buliba? Úgy értem normális buliba, nem filmezős este vagy valami. -húzta el a száját.

-Egyszer eljöhetsz velem. -ígértem meg. -Tartsd a filmezést pénteken, én meg beszélek Lara-val és szombaton este elmegyünk valahova, oké? Szólj Emma-nak is, és eljöhettek velünk az első bulitokba. -ajánlottam fel.

-Komolyan? -csillant fel a szeme.

-Aha. -bólintottam.

-Anyáék bele fognak menni? -húzta el a száját.

-Amiről nem tudnak, az nem fáj nekik. -vontam meg a vállam. -Amúgy meg engem is először kilencedikben engedtek el bulizni, el fognak engedni velem. -nyugtattam meg, majd bementünk a suliba.

Ma az ofő minket, a zene kategóriásokat elkért az első óráról, mert nem beszéltük meg milyen produkcióval lépünk fel, így az egyik üres teremben gyültünk össze. Hamar vita alakult ki, egyedül Adam és én ültünk csendben, a többiekre hagytuk a veszekedést.

-Elég! Így nem jutunk semmire! -szólt közbe az ofő. -Sarah az énekes, talán az ő véleménye számítana a legjobban. -mondta és a világosbarna hajú lányra nézett, aki eddig hozzánk hasonlóan, csendben hallgatta a vitát.

Something New /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now