Luku 3

1.4K 81 1
                                    


"MÄ en aio vahtia että te teette jotain. Mä luotan siihen, että te teette", opettajan ääni jyrähti kovaa kuin ukkonen pojille pukuhuoneessa. Sitten hän raahasi lihaksikkaan ja jykevän vartalonsa hierontahuoneeseen. Oppilaat siirtyivät hitaasti kuntosalinpuolelle. Pyryn päästessä kuntolaitteiden luo kaikki muut olivat jo kaikonneet.

Pyry lähti varovasti kiertämään kuntosalia. Oli joogahuoneita, kuntolaitteita, painonnostovälineitä, nyrkkeilysäkkejä ja vaikka mitä muuta. Pyryllä ei ollut mitään kuntosaleja vastaan. Juttu oli vain se, että siitä syystä, että hän ei käynyt salilla usein hän ei myöskään osannut käyttää laitteita kovin hyvin. Lopulta hän valitsi tutun ja turvallisen juoksumaton.

Aluksi lämmittelyä juoksumatolla, sitten lihaskuntolaitteilla, seuraavaksi vähän painonostoa kevyillä painoilla ja lopuksi venyttelyä. Pyry on koko tunnin itsekseen. Hän oli unohtanut kuulokkeet kotiin, joten oman musiikin kuuntelu ei onnistunut, mutta onneksi salin kaiuttimista soi jokin soittolista, joka ei ollut aivan kamala.

Yksinäisyys ei haitannut häntä. Hän oli tavallaan tottunut siihen. Hän ei kuitenkaan voinut väittää etteikö olisi tuntenut itseään vähän orvoksi. Pyry sulki kaiken muun ulos ja keskittyi jokaiseen liikkeeseensä.

Lopulta kello oli niin paljon, että tunnin oli aika loppua. Yleensä niin yrmeä opettaja vaikutti Pyryn mielestä jopa tyytyväiseltä elämäänsä. Kokovartalohieronnan jälkeen kaikki hänen lihaslukkonsa olivat auki.

Suurin osa poika joukosta suuntasi suihkuhuoneille pyyhkeet lanteillaan. Niin teki myös Eeli, joka huomaamattaan kiinnitti Pyryn huomion. Pyry jäi tuijottamaan Eeliä. Eeli oli hoikka. Hän ei ollut kovinkaan lihaksikas, mutta kumminkin sen verran että hänen kroppansa oli erittäin hyvännäköinen Pyryn silmissä. Eelillä oli uimarinselkä, vaikka hän ei edes harrastanut uintia.

"Onko kaikki hyvin?", eräs poika, Jasper, heilautti kättään Pyryn kasvojen edessä. Jasper katsoi Pyryä kummissaan.

"Joo on. Mä vaan muistin, että mulla jäi pyyhe kotiin", Pyry valehteli sukkelaan. Hän ei ollut tajunnut, että oli tuijottanut Eeliä niin selvästi. Pyryllä oli kyllä pyyhe mukanaan, mutta hän ei pystynyt menemään suihkuun. Ei ainakaan enää.

Pyry pakkasi nopeasti tavaransa ja lähti kiireesti ennen kuin Eeli ehtisi tulemaan suihkusta ja Pyry onnistuisi nolaamaan itsensä taas. Pyry melkein juoksi pois kuntosalilta. Pieni punoitus koristeli hänen poskillaan. Hän sai pahan mulkaisun vastaan otossa istuneelta työntekijältä kiirehtiessään ohi.

Pyry huokaisi helpotuksesta heti kun pääsi pihalle. Hän haroi hiuksiaan ja katseli ympärilleen. Pyryn sisällä myllersi. Liian monta ajatusta kiisi sillä hetkellä hänen päässään, eikä hän tiennyt mitä niistä kuunnella. 


Thought this was trueOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz