Luku 5

1.2K 77 20
                                    

Pyry silmäili lautasellaan olevaa lihakeittoa täydessä ruokalassa, jossa vallitsi aikamoinen hälinä. Pyry pohti keiton syötävyyttä. Lopulta hän rohkaistui ja otti lusikan tarjottimeltaan. Hän maistoi keittoa ja hyväksyi sen syömäkelpoiseksi.

Pyry sai syödä ruokaansa jonkin aikaa rauhassa some päivityksiä puhelimellaan selaillen. Silmäkulmastaan Pyry näki jonkun tulevan pöydän luo, vetävän pöydän alta tuolin ja istuvan häntä vastapäätä. Pyry nosti katseensa puhelimestaan. Hämmennys levisi Pyryn kasvoille. Häntä vastapäätä istui nyt Eeli. Hänen vaaleahkot hiukset olivat hieman pörröllä. Eelillä oli päällään tumman harmaa huppari ja hänellä oli jalassaan pillifarkut.

Eeli istui rennosti tuolillaan. Hän kallisti päätään hieman oikealle. Pieni hymy väreili hänen huulillaan. Jotain pientä väreili myös Pyryn sisällä. Pyry nosti kysyvästi kulmiaan. Eeli yskäisi ja paransi ryhtiään.

"Haluatko lähteä perjantaina yhden pienen bändin keikalle tohon viereseen kaupunkiin?" Eeli esitti asiansa.

Pyry hämmentyi vielä aikaisempaa enemmän. Hän ei ymmärtänyt, miksi häntä kysyttiin mukaan. Jos kerran kukaan hänen ikäisensä ei melkein koskaan pyytänyt häntä minnekään, miksi nyt joku vuotta vanhempi sennu poika kysyi häntä.

"Aattelin vaan", Eeli sanoi. Hän käänsi päätään ja vilkaisi jonnekin ruokalinjastolle päin, jossa joku tiputti lasin lattialle.

"Ketkä sinne lähtee?" Pyry kysyi epäillen koko juttua. Eeli kääntyi takasin katsomaan Pyryä.

"Nooh.. Minä, Jasper, Mika, Mikan tyttöystävä Alice ja Aimi", Eeli sanoi. Pyry tunnisti listasta Jasperin ja Mikan nimet. Molemmat pojat olivat heidän kanssaan samalla liikunnan kurssilla. Pyry muisteli joskus kuulleensa Aiminkin nimen jossain.

"Aimi on tuolla mun selän takana ikkunan edessä se vaalea tyttö, jolla on tuubitoppi, iso villatakki ja tiukat farkut. Se olis aika innoissaan sun tulosta. Se on vähän ihastunut suhun. Aimi on siis Jasperin serkku ja myös juniori", Eeli selitti. Hänen olemuksensa oli rento, mutta hänen silmänsä tarkkailivat Pyryn jokaista reaktiota.

Eeli katsoi sitten Pyryä suoraan silmiin, ehkä jopa vähän odottavasti.

"ööm.. ee.. tai siis.. joo.. siis joo ehkä", Pyry änkytti. Noin suora katse sai hänet jopa hieman pois tolaltaan.

"Okei", Eeli sanoi ja ojensi Pyrylle taitellun paperilapun.

"Siinä on Aimin puhelinnumero. Ilmottele sille ja kysy lisätietoja", Eeli sanoi.

"Kiitos", Pyry otti lapun vastaan. Eeli nyökkäsi, nousi aika sulavasti pois pöydästä ja lähti kohti kavereitaan, jotka olivat toisella puolella ruokalaa suurten lasisten ikkunoiden vieressä.

Eeli seisahtui Jasperin viereen ja alkoi ottamaan osaa keskusteluun. Aimi heilautti melkein platinan vaaleita hiuksiaan. Eeli vilkaisi vielä nopeasti Pyryyn päin Pyryn itse huomaamatta.

Pyry avasi lapun taitoksistaan. Paperissa luki Aimin etunimi, sukunimi ja puhelinnumero. Aimin käsiala oli selkeää ja pyöreää. Pyry jäi tuijottamaan lappua.

Pyry katsahti ruokalan perälle, jonne Eeli oli kadonnut. Pyry palasi tuijottamaan lappua ja hän ajautui suuremmin tiedostamattaan pohtimaan, minkälaista Eelin käsiala mahtoi oli.


~~~~

Näin viikonlopun kunniaksi vielä toinenkin luku saman päivän aikana..



Thought this was trueOnde histórias criam vida. Descubra agora