Luku 7

1K 78 4
                                    


Pyry istui kotinsa olohuoneen kermanvaalealla kulmasohvalla. Hän laski kädestään äidinkielen kurssia varten luettavaksi määrätyn suomiklassikon. Pyry kaivoi älypuhelimensa sinisen hupparinsa taskusta. Hän selasi nopeasti läpi kavereiden lähettämät snapit. Siellä oli myös pari Aimilta, mutta ne hän jätti avaamatta.

Vihdoin Pyry päätti antaa uteliaisuudelle periksi. Hän etsi näytöltä instagramin kuvakkeen. Oikeasti Pyry olisi halunnut mennä tutkimaan Eelin tiliä hetki, kun tämä oli kirjoittanut nimensä hänen käteensä. Pyry oli kuitenkin saanut hillittyä itsensä ja hän oli odottanut lauantai aamupäivään, ettei vaikuttaisi olevan liian innoissaan.

Pyry katsoi kämmentään. Hän kirjoitti tekstin kämmenestään hakukenttään. Eelin tili oli julkinen.

Pyry huomasi nopeasti, että Eelin instagram tilillä ei ollut mitään tiettyä teemaa. Kuvat olivat kaikki erilaisia, mutta silti ne sopivat jotenkin yhteen toistensa kanssa. Pyryn mielestä oli jotenkin kiehtovaa katsella Eelin instagram kuvia. Ehkä vähän liiankin kiehtovaa, Pyry hymähti itsekseen.

Eelin tilillä oli kuvia Kreikan ja Thaimaan matkoilta, pari kuvaa hänen kahdesta kissastaan, yksi kuva jopa hänen äidistään, kuvia ruoista ja maisemista. Osa kuvista näytti järjestelmäkameralla otetuilta. Hän taitaa panostaa tähän, Pyry pohti. Hän paransi asentoaan sohvan nurkassa. Hän ei ollut kuvitellut Eelillä olevan lemmikkejä, mutta eipä hän tätä kunnolla tuntenutkaan.

Eelin äiti näytti ihan Eeliltä tai sitten Eeli yksinkertaisesti näytti ihan äidiltään. Hänen äitinsä näytti kauniilta ja todella nuorehkolta kuvassa hymyillessään.

Eelillä oli vain kolme kuvaa, joissa hän itse näkyi. Niitä olivat profiilikuva, kuva kuvatekstistä pääteltynä vaellusreissulta oleva kuva ja kuva, jossa hän oli jonkun toisen pojan kanssa.

Ei ollut mikään suuri juttu, jonka Pyry huomasi. Se kumminkin tuntui saavan Pyryn sisuskalut puristumaan kasaan. Kuva jossa oli Eeli ja hänen kaverinsa. Kuvassa he istuivat kalliolla meren rannassa ja hymyilivät. Pyry huomasi Eelin olevan hieman nojautunut poikaa kohti. Ei mitenkään suuresti kuitenkaan. Nopeasti katsottuna kuvassa ei olisi ollut mitään ihmeellistä. Kuitenkin se kuva jäi Pyryn mieleen ja se aiheutti jonkin epämiellyttävän tunteen Pyryn vatsanpohjaan.

"Mikäs noin saa naaman kurttuun?" äidin kysymys säikytti Pyryn ja sai hänet hätkähtämään. Pyry ei ollut edes huomannut, että tämä oli tullut huoneeseen. Hän painoi äkkiä puhelimen näytön pimeäksi. 

"Ei mikään", Pyry valehteli. Ei hänen äitinsä olisi ymmärtänyt tätä. Hän otti kirjan takaisin syliinsä ja yritti jatkaa lukemista. Siitä ei kuitenkaan tullut enää mitään. Pyryn äiti asettui sohvan toiseen päähän lukemaan jotain sisustuslehteä. Pyry nousi sohvalta otti tavaransa ja lähti omaan huoneeseensa omakotitalon toiseen kerrokseen.

Pyryn huone oli kohtalaisen siisti, jos ei ottanut lukuun tavara kasoja täynnä olevaa kirjoituspöytää ja vaatekaapin sisältöä. Pyryn äiti vaati aina siisteyttä. Pyry tarkoituksena oli viskata kirja sängylle, mutta se tipahtikin sängyn viereen lattialle. Pyry itse lysähti sängylle istumaan. Hän painoi päänsä käsiinsä. Hän ei saanut Eelin instagram kuvaa mielestään. "Miksi helvetissä mä mietin sitä vieläkin? Eihän mun pitäis", ajatukset sinkoilevat Pyryn mielessä.

Pyry kaatui makaamaan sängylle ja hän hautasi päänsä peittoon.



Thought this was trueDonde viven las historias. Descúbrelo ahora