Luku 10

1K 83 6
                                    

"Ai helvetti mä olen huono suunnistamaan", Pyry ähkäisi. Hänestä tuntui, että he olivat vain kävelleet ympyrää viimeiset puoli tuntia.

"Kaikki näyttää samalta", Pyry jatkoi marinaansa. Eeli tuijotti karttaa. Hän vilkuili ympärilleen ja kääntyili. Pyryn silmissä jokainen puu ja kivi näytti aivan samalta toisiinsa verratessa.

"Me ollaan ihan varmasti eksytty", Pyry huokaisi ja katseli kohti taivasta.

"Ei näin pieneen metsään voi eksyä", Eeli vastasi kipakasti ja jatkoi kartan tuijottelua. Pyry pyöritti silmiään, mutta Eeli jätti sen omaan arvoonsa.

"Tuolla se on!" Eeli hihkaisi Hän hyppi parin mättään ja kaatuneen puun yli ja löysi heidän etsimänsä suunnistusrastin katajan takaa. Hän kyykistyi rasti tasalle ja merkkasi paperille muistiin rastin kirjainyhdistelmän.

"Sitten seuraavalle", Eeli ilmoitti ja käänteli taas karttaa kädessään etsien lähintä seuraavaa rastia.

"Et ole tosissasi", Pyry puuskahti ja levitteli käsiään.

"Älä marise. Pian tämä on ohi", Eeli lohdutti. Aurinko paistoi korkealla taivaalla mäntyjen oksien läpi alas metsään. Sää oli taas kohtalaisen kaunis, mutta metsänpohja oli kuitenkin vähän kostea.

Eeli liikkui ketterästi metsässä. Hän varoi taitavasti juuria, muita oksia ja kiviä. Hän näytti tyylikkäältä mustassa ohuessa tuulitakissaan. Pyryn liikkuminen ei ollut yhtä taidokasta. Hän kompuroi pitkin metsää Eelin perässä.

"Ei ole todellista", Pyry nosti jalkaansa. Hän oli astunut märkään kohtaan ja koko kenkä oli läpimärkä. Eeli kääntyi katsomaan Pyryä. Pyryn ilme oli niin tyrmistynyt, ettei Eeli voinut kuin nauraa.

"Ei ole hauskaa. Se on ihan läpimärkä", Pyry sanoi kuulostaen surkealta.

"Kyllä sä pärjäät. Vai pitääkö rusoposki tulla kantamaan pois tästä kauheasta metsästä?" Eeli sanoi kiusoittelevasti hymy huulillaan. Pyryn poskille levisi pieni puna. Hän käänsi kasvonsa muualle, mutta vilkaisi kumminkin sivusilmällä Eeliä.

"Voi turpa kiinni. Voidaanko vain lähteä täältä?" Pyry sanoi yrittäen kuulostaa mahdollisimman rauhalliselta ja siltä kuin Eelin heitto ei olisi vaikuttanut häneen mitenkään.

"Ei voida. Pitää löytää vielä kaksi rastia", Eeli sanoi. Pyry huokasi. Hän lähti uudestaan seuraamaan Eeliä, joka lähti kävelemään eteenpäin.Tällä kertaa Pyry ei jaksanut taistella vaan antoi katseensa lipua Eeliin.  Ainakin täällä on sentään jotain kivaa katseltavaa, Pyry ajatteli kävellessään Eelin perässä. Olihan se aika mukavaa katsella suunnistamaan innostunutta Eeliä.

Thought this was trueWhere stories live. Discover now