Luku 23

773 70 25
                                    

Eeli seurasi kavereidensa keskustelua hieman kyllästyneenä. Hän tarkkaili koko ajan tyhjenevää parkkipaikkaa. Yksitellen opiskelijat katosivat koulun pihasta mopojen ja pyöriensä kanssa, jotkut nousivat porttien ulkopuolella autoihin.

Jasper kaiveli mustan tuulitakkinsa povitaskusta tupakka-askin ja sytkärin.
"Et sä voi lukion pihalla polttaa", Alice sanoi tiukkaan sävyyn juuri kun Jasper oli sytyttämässä tupakkaansa. Poika kohotti olkiaan. Alice mulkaisi tätä. Jasper kohotti kätensä antautumisen merkiksi ja laittoi askin ja sytkärin takaisin taskuunsa.
"Mika, sun naises on pelottava", hän sanoi. Mikaa tapahtuma vain huvitti. Hän kietaisi kätensä Alicen olkapäille ja suuteli tätä poskelle. Hän tiesi, että hänen tyttönsä pystyi pitämään puolensa tilanteessa kuin tilanteessa.

Eeli vaihtoi painoa jalalta toiselle. Olihan se aika huvittavaa. Jasper oli se joukon niin sanottu kova jätkä, joka ei useinkaan kuunnellut muiden ohjeita. Alice oli taas hienostunut täydellisyyden tavoittelija, joka osasi kuitenkin olla pelottava, jos tahtoi. Totta tosiaan Alicen mulkaisut olivat asia joka sai Jasperinkin tottelemaan.

Hyvä tuuli alkoi kumminkin haihtua Eelin nähdessä Aimin kävelevän porukan luo.
"Hei. Mä tarviin nyt apua", Aimi ilmoitti. Hän pyöritteli vaaleita hiuksiaan sormissaan. Onneksi Pyryllä oli muuta menoa jottei tarvitse seurata Aimin flirttailu yrityksiä, Eeli ajatteli helpottuneena.

"Mä en yhtään ymmärrä mitä tapahtu. Pyry tuli selittämään mulle jotain juttua siitä, että se ei halua olla mun kanssa muuta kuin kavereita. Meillä siis meni niin hyvin", Aimi selitti lopuksi kurtistaen kulmiaan. Hän mutristi suutaan ja näytti aika surkealta. Niin hyvin ja lehmät lentää, Eeli ajatteli huokaisten.

"Ehkä sillä vaan ei ole sellaisia tunteita sua kohtaan", Alice sanoi Mikan kainalosta. Alice peitti sen hyvin, mutta todellisuudessa hän ei oikeasti koskaan jaksanut kuunnella Aimin draamoja.
"Kehen muuhun se sitten on ihastunut jos ei muhun", Aimi tenttasi. Eeli yritti olla mahdollisimman rennosti. Hän muisteli hetken edellispäiväistä episodia Pyryn luona. Pyryn äiti oli melkein saanut heidät kiinni tosi toimissa.

"Ja se välttelee mua. On yrittänyt vältellä pari viimepäivää", Aimi valitti.
"Voi serkku parkaa", Jasper sanoi kuivasti silmiään pyöritellen.

"Voi olla, että se ei ole ihastunut just nyt kehenkään. Ei aina olla ihastuneita johonkuhun", Alice yritti vielä. Mika katsahti lohduttavasti turhautuneeseen tyttöystäväänsä.
"Kyllä se musta tykkää. Se ei vaan myönnä sitä itselleen. Ehkä sitä pelottaa, että mä torjun sen niin se torju mut eka", Aimi löysi itselleen kelpaavan teorian. Eeli olisi halunnut väittää vastaan, mutta ei voinut. Alicen ilmeen kertoi kuinka hän olisi halunnut hakata päätään seinään.

"Kiitti oikeesti. Teistä oli apua. On ihanaa kun teihin voi aina luottaa. Nyt mun vaan pitää keksiä keino kääntää Pyryn pää", Aimi lähti tanssahtelemaan pois iloisesti, päättäväisenä.
"Mä en kestä", Alice ulvahti ja nojasi päänsä Mikan olkapäätä vasten.
"Miksi se ei ymmärrä, että jos Pyry sanoo ettei kiinnosta, niin ei kiinnosta", tyttö mutisi turhautuneena.
"Koska se ei halua", Eeli vastasi yksitoikkoisesti.

Thought this was trueWhere stories live. Discover now