8.

2.6K 58 8
                                    

Lieve's pov
Ik wordt wakker op de bank. Eva ligt naast mij te slapen. Waarschijnlijk zijn we op de bank in slaap gevallen. Ik sta zo voorzichtig mogelijk op om Eva niet wakker te maken, en pak mijn telefoon. 3 gemiste oproepen van mama en papa. Ik klik op het bericht, en bel papa terug. 'Hey lieverd!'. 'hey pap! Jullie hadden gebeld?'. 'Ja, we wilden je iets vertellen'. 'O?'. 'We hebben overlegd met Lisa, en hebben besloten dat....'. 'Wat?!'. 'Dat als jullie geslaagd zijn, we verhuizen naar Canada!'. 'OMG NEE!' roep ik uit. Tranen van blijdschap stromen over mijn wangen. 'Mijn droom komt uit!'. Eva wordt slaperig wakker. 'Wordt Shawn je man?' vraagt ze, als ze mijn lachende, maar betraande gezicht ziet. 'Nee, als we geslaagd zijn gaan we verhuizen naar Canada!'. 'OMG! Ik ga je zo missen!'. 'Nee gek! Jullie gaan mee!'. Eva kijkt me met grote ogen aan. 'ONZE DROOM KOMT UIT!'. We springen rond. 'Dankjewel!' roepen we naar de telefoon. 'Graag gedaan, ga maar snel naar Nora!'. We zeggen ze gedag en rennen naar de buren. We openen de deur en stormen binnen. Daar zitten Lisa en Nora op de bank. 'NORA! We moeten je wat vertellen!'. 'Heeft Lieve met Shawn?! Yes!'. 'Nee, als we geslaagd zijn verhuizen we naar canada!' roep ik. Nora's ogen worden groot. Ze kijkt van ons naar lisa, weer naar ons, en weer naar Lisa. 'Dankje!!!!!!!!' roept ze dan, en ze geeft ons allemaal een knuffel. 'Eigenlijk moet je Lieve's ouders hiervoor bedanken, zij hebben alles al geregeld'. 'Het is al geregeld?'. 'Ja, jullie kunnen moeilijk niet slagen!'. Ineens voel ik me duizelig. 'Eva! Lieve gaat flauwvallen!' hoor ik Nora nog roepen, en dan wordt alles zwart...

Eva's pov
'Eva! Lieve gaat flauwvallen!' roept Nora, wijzend naar Lieve. Ze wiebelt op haar benen en valt om. Ik vang haar nog net op, en met een beetje hulp van mama tillen we haar op de bank. Dit gebeurt wel vaker. Als het bij Lieve allemaal even te veel word, huilt ze niet, maar kropt ze het op. Na een paar minuten valt ze dan flauw. Ik vind het ondertussen al niet meer eng, want als ze bij komt verteld ze toch alles waar ze mee zit. 'Ze komt weer bij' zegt mama. Lieve dringt een slok water dat Nora haar geeft, en gaat weer recht zitten. 'Vertel'. 'We gaan gewoon naar Canada verhuizen! Iets wat hij altijd al wilde, en nu ga ik het doen zonder hem! Ook woont Shawn daar, dus de kans dat ik hem vaker tegenkom is groot. EN met jullie erbij wordt het vast heel awkward' zegt ze, wijzend naar Nora en mij. 'Dat vervaagd wel na een paar dagen' lacht Nora. 'Waar gaan we eigenlijk wonen?'. 'In een buitenwijk van Toronto, Pickring? Of Pockerig?'. 'Pickering?!'. 'Ja precies!'. 'OMG DAAR WOONT SHAWN!' roept Nora. Lieve zucht diep. 'Dat worden moeilijke eerste dagen daar. Wanneer gaan we?' lacht ze. 'Je vader en moeder komen morgen terug, dus we gaan overmorgen. Jullie en ons huis is al verkocht, en morgen komen de mensen de meubels en al ophalen. We vliegen in twee vluchten, omdat jullie ouders met de privéjet gaan, en wij met het gewone vliegtuig'. 'Oké, dan worden we over 10 minuutjes waarschijnlijk gebeld, en dan gaan we daarna vast inpakken' zeg ik. Lieve knikt en ploft op de bank. 'Mario kart dan maar?'. 'Ik maak je in!'.

Lieve's pov
Ik heb net een potje gewonnen als Eva's telefoon gaat. Snel neemt ze op. 'Met Eva'. 'blablabla'. 'Ja? Ja! OMG!'. 'Blablablabla'. 'Ja, ik vertel het haar nu bedankt!'. Ze hangt op en kijkt me blij aan. 'WIJ ZIJN GESLAAGD!'. Ik maak een vreugde dansje. 'Dat moet worden gevierd! Hier zijn de muffins!' roept Lisa. We snellen naar de keuken en eten onze muffin. 'Nou hup! Ga inpakken!' zegt Lisa als de muffin op is. 'Eerst bij mij!' roept Eva. We rennen naar haar kamer en pakken alles in de verhuisdozen. Van foto's van ons samen, tot Eva's kleren, alles gaat mee. Alleen een kleine koffer met spullen voor de komende twee dagen zitten er niet in. Na anderhalf uur zijn we klaar en sjouwen we de dozen naar beneden. 'Nu even pauze, en dan jou mega huis!'. 'De mannen zijn al bezig met de meubels!' roept Nora vanuit de keuken. We ploffen op de bank en we pakken onze telefoon. Ik sluit de mijne aan op de tv en ga naar instagram. 'Nu gaan we Cameron Dallas stalken!' roep ik. 'Waarom? Hij is knap, maar niet knapper dan Shawn. 'Duh! Omdat hij dezelfde achternaam heeft als mij!' zeg ik lachend. 'Ja, dat is best grappig eigenlijk'. 'Je lijkt er eigenlijk wel op'. 'Eef, Alex is dood, dat kan niet' zeg ik met tranen in mijn ogen. 'O sorry meis, het was niet de bedoeling!'. 'Maakt niet uit, na drie jaar ligt het nog steeds een beetje gevoelig'. Eva geeft me een knuffel. Ik scroll door zijn foto's heen en stop bij een foto van zijn sixpack. 'Omg! *kwijl kwijl*' zegt Eva. Ik grinnik. 'Genoeg gekwijld voor vandaag, laten we mijn spullen inpakken!'. We staan op en lopen naar mij huis. We begroeten de mannen en beginnen met inpakken.

THE MEETING: SHAWN MENDES✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu