12.

2.5K 54 11
                                    

Lieve's pov
Aaliyah ploft er ook bij en kijkt ons aan. 'Oké, we weten allemaal wel wie er zo mooi speelde'. Ze draaien hun hoofden mijn kant op. Ik grinnik. 'Dat is dus duidelijk'. 'Ook weten we allemaal wel dat jij het niet was'. 'En ik weet in ieder geval dat Lieve super mooi kan zingen' vervolgt Aaliyah. 'Ik dacht dat je dat niet kon horen?!'. 'Op het filmpje niet nee, maar vanaf het balkon wel!'. 'Maar we hebben je helemaal niet gezien?'. 'Weet ik, jullie waren te geconcentreerd aan het luisteren, en toen het stopte ben ik meteen weer naar mijn kamer gegaan en heb ik de deuren gesloten'. 'Soms ben je best irritant' lach ik. Aaliyah knikt. 'Zegt Shawn ook altijd'. 'Waar is Shawn eigenlijk?'. 'Winkelen met mama voor het eten van vanavond. Ze kunnen elk moment terug komen'. 'En dan?'. 'Dan moet ik jullie de deur uit werken en Shawn gaan negeren omdat ik niet ga zeggen wie er speelde'. We schieten in de lach. 'Ga je het tijdens het eten zeggen?'. 'Weet ik niet, ik denk het wel'. 'Mooi!'. We kletsen nog tot we de voordeur horen. 'Ga!' fluister roept Aaliyah. We geven haar een snelle knuffel en sluipen naar mijn kamer.

'Zullen we elkaars kleren uitzoeken voor vanavond?'. 'Ja!'. We lopen naar de inloop kast. 'Wie doet wie?'. 'Ik wil graag Nora doen!'. roept Eva. 'Dan doe ik jou wel en Noor mij?'. 'Prima!'. Ik neus tussen de kleren van Eva. Uiteindelijk vindt ik iets. 'Eef!'. 'JA?!'. 'Wat vind je hier van?'. 'Prima!'. 'Mooi zo!'. Ik leg het op Eva haar kamer, en ga haar helpen voor Nora. Uiteindelijk hebben we alle drie iets. *Zie media* We lopen naar beneden en zien Lisa voor de spiegel staan. Ze heeft een rode jurk aan met hakken eronder. 'Kan dit jongens?' vraagt ze, terwijl ze ons vanuit de spiegel aankijkt. 'Ja hoor'. 'Mooi, hebben jullie al make-up op?'. 'Nope'. 'Ik ook niet, dus dan kunnen we dat even doen'. Lisa, Nora en Eva lopen weer naar boven. Ik plof op de bank. Ik kijk op mijn telefoon.
A: Shawn is echt irritant
A: hij wil steeds maar weten wie het was
L: Zeg maar dat hij moet stoppen. Aangezien hij het straks te weten zal komen.
A: doe ik!
L: tot zo!
L: bye!
Ik sluit mijn telefoon weer af en ga op de trap zitten. Niet veel later hoor ik voetstappen en kijk ik op. 'Klaar?'. 'Ja'. 'Nou Lets go dan!'. We sluiten alles af en lopen naar de buren. We bellen aan, en Aaliyah doet de deur open. 'Hey, wat leuk dat jullie er zijn. Kom snel binnen. Shawn is nog niet klaar, dus de verrassing blijft groot!'. We grinniken en lopen binnen. In de woonkamer zitten een man en een vrouw. We lopen er heen, en zodra ze ons zien staan ze op. Lisa steekt haar hand uit. 'Lisa van Gompel'. 'Karen Mendes'. 'Manuel Mendes, maar noem me alstublieft Manny' zegt de man. Wij stellen ons ook allemaal voor. 'Wacht, zijn jullie dé meiden?' vraagt Karen als we allemaal weer zitten. 'Dé meiden?'. 'Ja, Shawn heeft het al de hele tijd over drie meiden, volgens mij zijn jullie dat' vult Manny aan. 'Ik denk het?' antwoord Nora vragend. 'Omg! Shawn heeft het al de hele tijd over jullie, in het speciaal over jou Lieve. Hij vind het helemaal geweldig hoe je doet' zegt Karen. Ik grinnik. 'Hoe doe ik dan?'. 'Je behandeld hem als een normaal persoon, en niet als een beroemdheid. Dat vind hij leuk'. 'Oké, bedankt denk ik'. Er valt een korte stilte, wat me de tijd geeft om even rond te kijken. De kamer is groot, met in de hoek dezelfde piano als op mijn kamer. Eva heeft het ook gezien, en kijkt me grijnzend aan. 'Wie heeft er zinnen een live-concert van het beste trio ooit?!' vraagt Eva. Iedereen steekt zijn hand op. Ik ga achter de piano zitten en begin met kijk naar Nora en Eva. Ze knikken, en ik begin met het spelen van mercy. De meiden zetten in, en al snel komt Aaliyah er bij. Als we klaar zijn komt Shawn binnen. Zij haar is nog neit helemaal droog, en hij heeft een t-shirt en een jogginsbroek aan. 'JIJ WAS HET!' roept hij. Eva schrikt en springt op mijn schoot. Ik schiet in de lach en we vallen van de kruk. Daardoor schiet iedereen in de lach. We staan op en trekken onze kleren recht. We gaan zitten alsof er niks gebeurd is.

Als iedereen uitgelachen is gaat Shawn voor ons staan. 'Jij was het' herhaalt hij. 'Weet ik' zeg ik droog. In mijn ooghoek zie ik dat Eva moeite doet haar lach in te houden. 'Waarom heb je het niet verteld?'. 'Omdat je er niet naar vroeg'. 'Ik heb het duizenden keren gevraagd?!'. 'Op sociaal media, maar niet specifiek aan mij'. 'Oké, daar heb je een punt'. 'Gewonnen!' roep ik blij, Rn ik spring de kamer rond. 'Je lijkt op Shawn, ik mag je nu al' lacht Manny. 'Ik mag jou ook, of moet ik u zeggen?'. 'Houdt het maar op jou of je'. 'Mooi!'. 'Zullen we gaan eten?'. 'Ja hoor'. Iedereen staat op en loopt naar de keuken, behalve Eva.

'Eef kom!'. 'Mag ik jou iets vragen?'. 'Tuurlijk'. 'Hoe komt het dat, toen je flauwviel, je niks vertelde toen je weer bijkwam'. 'Met mijn ouders?'. 'Ja'. 'Ik viel flauw omdat ik geschokt was, maar eigenlijk niet verdrietig. Het is misschien onaardig om te zeggen, maar het voelt gewoon alsof ze weer op zakenreis zijn, maar dan komen ze niet meer terug' zeg ik. Eva knikt en we gaan ook aan tafel. Lisa kijkt ons bezorgt aan. 'Is er iets?' vraagt ze. 'Nope!'. 'Mooi'. Karen zet alles op tafel. 'Mag ik vragen wat het allemaal is?'. 'Van alles en nog wat, ik heb rekening gehouden met dat je vegetarisch bent, dus in deze drie pannen zit geen vlees' zegt ze, wijzend naar de drie pannen het dichtste bij mij. 'Je bent vegetarisch?' vraagt Shawn, die links van mij zit. 'Yep, al sinds ik 5 was'. 'Oké'.

THE MEETING: SHAWN MENDES✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu