79.

1.6K 47 8
                                    

Shawns pov
Het is 9:00 uur. Om 14:00 uur heb ik afgesproken met Eva. We hebben besloten een soort picknick op de rots te houden. Eva zou dan zeggen dat ze naar huis moest of zo en dan gaan. Ik zit nu op mijn bed wat te spelen op mijn gitaar. Dat doe ik meestal als ik zenuwachtig ben. 'laat me raden, je bent zenuwachtig?' vraagt Aaliyah, die grijnzend in de deuropening staat. Ik knik en zucht. Aaliyah gaat naast me zitten. 'het komt wel goed hoo, ik weet bijna helemaal zeker dat ze je leuk vind'. Ze geeft me een schouderklopje. 'Neem je gitaar anders mee. Lieve zal het vast leuk vinden als je iets voor haar speelt'. Ik doe mijn gitaar weer af en leg hem op mijn bed. 'Ik hoop het maar'. 'Kom, wij gaan nu even zwemmen en dan ga jij je klaarmaken'. Ik sta op en pak mijn zwembroek. Hopelijk leid het af.

Lieve's pov
Ik sta in de inloopkast naar mijn kleding te kijken. 'Lukt het?' lacht Marie vanuit de deuropening. Ik schud mijn hoofd. 'Normaal maakt het me niet uit, maar nu lijkt het alsof ik niks leuks heb'. Marie loopt naar me toe en kijkt door mijn kleren. In vijf minuten heeft ze een setje klaar (Zie media). 'Is dit niet leuk?'. Ik knik. 'bedankt'. 'Je hebt nog een uur!'. Ik knik en trek het aan, loop naar de badkamer en doe mijn haar. Ik loop naar beneden de keuken in. Ha Lieve! Zenuwachtig voor Shawn?'. 'Waarom weet meteen iedereen het als ik iets met Shawn ga doen?!' roep ik lachend. Bart lacht ook en schuift me een boterham met ei toe. 'Speciaal voor tegen de zenuwen!'. Ik bedankt hem en loop naar de kamer. 'Goed gekeurd?' vraag ik, terwijl ik een hap van mijn boterham neem. 'Zeker goedgekeurd! Shawn gaat het zo moeilijk krijgen om je niet meteen te zoenen!'. Ik voel me rood worden en eet snel mijn brood op. 'Zullen we gaan? Over een kwartier komt Shawn!' zegt Eva. Ik knik en pak de mand uit de keuken. Er zit van alles en nog wat in. We zeggen iedereen gedag en lopen naar buiten. Druk kletsend lopen we naar de rots. 'Maar als het goed is belt Nora me straks dat ik terug moet komen en dan ga ik zo super onschuldig weg en dan blijven jullie super romantisch achter'. Ik grinnik en knik. 'Ik hoop dat het lukt'. Ik leg het kleed en de mand neer op de rots en samen wachten we op Shawn.

Om 14:00 uur precies, komt hij aanlopen. Zijn gitaar zit op zijn rug en zijn skateboard heeft hij vast. Ik schuif wat op naar Eva, zodat Shawn ook op het kleed erbij kan. Hij zucht en gaat  naast me zitten. Eva en ik wisselen snel een blik met elkaar. 'Hallo, welkom in restaurant Ieva'. 'Wilt u iets eten of drinken' zeggen Eva en ik lachend. Shawn schiet in de lach en knikt. 'Wedden dat jullie dat onderweg bedacht hadden! En ja, ik lust wel een ei'. We knikken en pakken alle drie een ei. Rustig eten we hem op. 'En, wat heb jij vanmorgen allemaal gedaan?'. 'Gezwommen met Aaliyah, geoefend op mijn gitaar en netflix gekeken. Jullie?'. 'Uitgeslapen'. Shawn lacht en doet zijn gitaar af. 'Ik wil wel horen!' zeg ik. 'Dadelijk, eerst eten!'. Shawn pakt een boterham en ik pak er ook een met kaas. 'Wat is er nou zo lekker aa-'. Hij wordt afgekapt door Eva's hand op zijn mond. 'Niet vragen, je krijgt een heel lulverhaal over hoe erg ze van koeien houd'. Ik kijk Eva droog aan en eet mijn boterham. 'Serieus, koeien?!'. 'Ja, koeien zijn cool!'. Shawn lacht en ik geef hem een duw. 'Jij bent anders ook een rare hoor!'. 'Hoezo dat nou weer?!'. 'Je noemt me een tomaat, terwijl je tomaten haat. Je bent allergisch voor honden terwijl je honden leuk vind,. Je bent verslaafd aan muffins, vooral chocolade muffins en je zit/zat met Cameron in een groep, dat zegt al genoeg op zich' lach ik. 'Hoe weet je dat allemaal?'. Ik wijs naar Eva, die schaapachtig lacht. Shawn schiet in de lach en knikt. 'Ik haat tomaten inderdaad, maar jij bent wel een leuke tomaat. Honden zijn gewoon leuk, allergisch of niet en jij bent het tweelingszusje van Cam dus jij moet al helemaal niks zeggen!'. Ik geef hem een stomp en pak een pakje chocomel. Shawn pakt hem uit mijn hand en begint ervan te drinken. Ik kijk hem raar aan. 'Hé!'. Shawn lacht en drinkt met een onschuldig gezicht door. Ik grom een keer en pak een nieuw pakje. Deze pakt Eva af. 'Ga zo door en ik duw jullie hier vanaf!' roep ik. Ik probeer boos te kijken, maar schiet in de lach door hun gezichten. Eva kijkt me met een gekke bek aan en Shawn doet alsof hij super bang is, wat er gewoon dom uit ziet. Ik ga weer zitten en drink van mijn nieuwe pakje, zonder dat hij word afgepakt. Eva's telefoon gaat en ze neemt op. 'Hey Nora... Ja ik kom.... Oké, ik kom nu!'. Ze hangt op en kijkt ons onschuldig aan. 'Vinden jullie het erg als ik Nora even ga helpen? Het was nogal belangrijk...'. 'Nee hoor, ga maar' zegt Shawn. 'Ik vind het prima' voeg ik er aan toe. Eva knikt en bedankt ons. 'Ik zie jullie straks nog wel!'. 'Tot straks!'. Eva loopt weg en wij blijven samen achter. Dit word nog leuk!

THE MEETING: SHAWN MENDES✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu