42.

1.6K 40 2
                                    

Eva's pov
Dagen verstrijken. Lieve heeft nog niks anders gezegd als; Raak me niet aan of Cameron. De jongens moesten gisteren weer naar huis. Cameron is letterlijk door zijn bodyguard weggesleept omdat hij Lieve niet kon verlaten. Ik heb de eerste dag veel gehuild, maar heb het daarna van me af gezet en ben iedereen gaan opvrolijken. Het lukte aardig en daardoor werd ik zelf ook wat vrolijker. Nora en Jacob hebben iets gekregen en ik heb in de kleinste details verteld aan Lieve hoe. Ik praat iedere dag tegen Lieve. Ze zegt niks terug, maar ik weet dat ze luistert. Verder doet ze niet veel meer als eten, netflixen en voor haar uit staren. Ik heb haar één keer horen spelen op de piano, maar ze heeft geen woord gezegd. Shawn heeft zich een beetje afgesloten van de rest en is veel weg of zit opgesloten in zijn kamer. Sommige van de Magcon fam zeiden dat hij gewoon wil verder gaan met zijn leven, maar Nora en ik weten wel beter. Hij heeft namelijk zijn tour afgezegd met de smoes dat het niet mocht van zijn ouders. De meesten geloofden hem, maar Lieve heeft ons voor dit alles zelf verteld hoe ze er voor zorgde dat hij toch nog op tour mocht.

Heel twitter gaat ook plat met vragen over Lieve en Shawn en wat er precies gebeurd is. #WhatsHappendToDallasAndMendes en #PrayForLieve zijn top trendig over vele social media. Cameron belt iedere dag, maar het wordt steeds minder omdat zijn tour weer begint. Ik zit nu bij Lieve op bed te vertellen over vandaag. 'Cameron heeft dus gebeld en heeft honderd uit verteld over zijn eerste tourdag met de nieuwe Magcon. Hij moest wel iedere vrije minuut aan jou denken, maar als hij met de jongens is wordt hij weer wat vrolijker. Hij mist je nog steeds, dat zie je aan hem. Maar hij probeert het beste uit deze tijd te halen en zijn fans gerust te stellen dat alles goed met hem gaat'. Ik kijk even naar Lieve. Ze geeft me een nietszeggende blik. 'En ik heb met Marie gekookt. Het is dus woensdag vandaag en Bart was vrij, maar Marie wilde me perse leren koken. Als je wil staat het eten nog op de aanrecht en anders ligt er nog een kant en klare maaltijd in de vriezer. Voor de rest heb ik Nora beloofd dat ik haar zou opmaken voor haar date met Jacob. Ik vind het echt cute dat hij helemaal terug naar Nederland komt voor hun date! Deed Nash dat ook maar' zucht ik. Ik moet zelf grinniken. 'Kijk normaal grinnik jij nou, maar omdat jij nog niks anders zegt al Cameron of raak me niet aan doe ik het voor je. Ik voel me echt als of ik tegen een kleuter praat!' lach ik. Lieve facepalmt zichzelf, wat ik opvat als een grinnik. 'Maar, ik ga Nora opmaken, dus adios!'. Ik geef haar een high five ne loop naar Nora. 'Hey ander kind!'. 'Hey zus!'. 'Hoe wil je het?'. 'Beetje neutraal maar wel mooi'. 'Komt voor me kaar!'. Ik pak de mega make-updoos en hang een handdoek over de spiegel. Dan zet ik Nora op een stoel en begin.

Na ongeveer een half uur ben ik klaar. Ik ruim alles op en trek de handdoek weer van de spiegel. 'Omg! Dit is echt mooi!'. Ik grinnik en neem haar mee naar beneden. 'Je date staat voor de deur, tot straks!'. Ik open de deur, waar Jacob net wilde aankloppen. Ik geef hem een box en loop naar huize Mendes. Daar bel ik drie keer kort na elkaar aan en Aaliyah doet open. 'Hey, kom binnen'. Ik loop naar binnen en ga naast Shawn op de bank zitten. Hij kijkt me kort aan maar gaat dan verder met kijken op zijn tellie. 'Kijk en daarom ben ik hier'. Shawn kijkt me raar aan en stopt zijn telefoon weg. 'Hoezo?'. 'Je doet alsof het het einde van de wereld wat er met Lieve is gebeurd. Oké, ze vertrouwd je niet, maar dat vertrouwen moet je winnen! Nora en ik praten ook iedere dag tegen haar. Ze vertrouwd ons. Als jij nou ook gewoon eens met haar gaat praten over je dag, of iets voor haar speelt, dan gaat ze jou misschien ook vertrouwen! Als je haar terug wil moet je er wel iets voor doen!'. Shawn kijkt me schuldig aan en knikt. 'Oké, zal ik nu gaan dan?'. 'Doe maar, ik zou beginnen met gewoon iets te spelen. Ik blijf er wel bij zitten'. We staan op en lopen terug naar huis. Marie laat ons binnen en we lopen naar boven. Ik klop mijn deuntje op de deur en wacht tot ze hem open doet. Shawn staat een stap achter me. Ze opent de deur en kijkt meteen naar Shawn. 'Shawn komt even iets spelen op je piano omdat Aaliyah op die van hun speelt'. Lieve knikt heel zacht en laat ons binnen. Shawn gaat achter de piano zitten en speelt even in. Dan speelt hij Mercy. Ik blijf bij de deur staan en Lieve zit op bed te luisteren. Ik ga voorzichtig naast haar zitten en samen luisteren we naar Shawn, die ondertussen ook mee zingt Lieve beweegt zachtjes heen en weer op de muziek. Ik glimlach en kijk weer naar Shawn.

Als Shawn klaar is stopt hij met spelen en staat hij op. 'Bedankt, misschien tot later!'. We staan op en lopen de deur weer uit. Ik geef Shawn een knuffel. 'je deed het perfect!'. 'Ik was nog zenuwachtiger dan voor een van mijn grootste concerten'. Ik laat hem lachend los en we nemen afscheid. Ik ga in bed liggen en val al snel in slaap.

THE MEETING: SHAWN MENDES✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu