30.

1.7K 46 0
                                    

Eva's pov
We zitten op Lieve's bed twilight te kijken. Precies op een spanend stukje wordt er een melodietje op de balkondeur geklopt. Lieve staat op, maar ik pak haar arm. 'Wat als het Shawn is?'. 'Is het niet, ten eerste is hij boos op me en ten tweede heeft Aaliyah dat deuntje voor noodgevallen verzonnen' zegt ze, terwijl ze de deur opent. Meteen rent Aaliyah naar binnen en trekt ze Lieve in een knuffel. Luide snikken komen uit haar mond. Ik doe de balkondeur weer op slot en trek iedereen, ook Nora, in een groepshug. Als de snikken minder worden laten we los. 'Vertel'. Iedereen gaat op bed zitten en Aaliyah begint. 'Nou, toen Shawn boos terug kwam na jullie ruzie, waar ik btw alles van heb gehoord. Sorry daarvoor. Maar, toen kwam hij dus boos terug en begon hij helemaal tegen de muur te slaan. Toen ik hem wilde kalmeren begon hij helemaal tegen mij te schreeuwen' huilt ze. 'Dus je vind het zo erg omdat hij al zijn woede op jou uitte?'. 'Nee, het is erg dat hij weg is gegaan maar nog niet terug is!'. Lieve kijkt me aan. 'Maar wij gaan wel mee!' eg ik. 'Oké'. 'Wacht wat?' zegt Aaliyah. 'We gaan hem zoeken natuurlijk!'. We staan op en pakken onze jas. Dan gaan we naar huize Mendes.

Lieve's pov
We lopen de huiskamer binnen. Karen en Manny zitten samen op de bank naar de tv kijkend. Er is een kaart van het dorp op het scherm. 'Wat doen jullie?'. 'Hey jongens! We hadden jullie niet verwacht!'. 'Maar we zoeken Shawn, zijn telefoon is het laatst gezien in het park'. Ik kijk naar Aaliyah. 'DE BOOM!' zeggen we in koor. Met zijn vieren sprinten we de deur uit naar het park. Nora en Eva snappen er niks van, dat zie je aan hun gezichten. Bij de struik stoppen we. Een voor een klimmen we de boom in. Ik ga als laatste en ga ergens helemaal op een schaduw plekje uit Shawns zicht zitten. 'Shawn!' begint Aaliyah. 'Hey Aali, wat doen jullie hier?'. 'We waren je kwijt en gingen je zoeken'. 'Met zijn drieën?'. Hij heeft me dus niet gezien. 'Yep' zegt Eva, vlug even kijkend naar mij. 'Ik ben blij dat Lieve nog thuis zit!' zucht Shawn. 'Hoezo dat nou weer?'. 'Ik heb echt geen zin om haar te zien nar die ruzie'. 'Mag ik even zeggen dat het eigenlijk wel grotendeels door jou komt hoor!' zegt Nora. 'Dus jullie geloven haar?'. 'Natuurlijk, ze is ons zusje!'. 'Ja ja, maar ze is anders wel een faker hoor'. 'Denk je dat nou serieus?'. 'Ja! Heb je niet gezien hoeveel mensen dat zeiden!'. 'Maar niet iedereen zegt de waarheid, neem bijvoorbeeld die @HaterLieve onder Lieve's filmpje'. 'Klopt, maar het feit dat ze het filmpje maakte zegt al genoeg'. 'Nee jou tweet dan!' zegt Aaliyah. Shawn is even stil. 'Nou hoor je wat te zeggen!' zegt Eva. 'Toen was ik even echt heel boos'. 'Dat is geen excuus'. 'Ugh! Waarom zijn jullie dan hier?!'. 'Om je mee naar huis te nemen'. 'Waarom? Dan ben ik weer dichter bij Lieve. "Je bent anders dichterbij dan je denkt" mompel ik. 'Hoorden jullie dat ook?' vroeg Shawn. Meteen hield ik mijn mond. Eva kijkt onschuldig om zich heen. 'Ik hoorde niks!'. 'Misschien moeten we toch maar gaan!' zegt Shawn. Met zijn vieren klimmen ze aan de andere kant van de stam naar beneden. Ik blijf zo stil mogelijk zitten. Als ze beneden zijn klim ik ook uit de boom en loop ik via een andere weg terug.

Ik wacht op mijn kamer tot Eva en Nora terug komen. Het duurt namelijk wel echt héél lang. Uiteindelijk besluit ik maar te gaan slapen.

Eva's pov
Ik weet dat Lieve wacht, maar we zijn met Shawn de ruzie aan het bespreken. Karen en Manny luisteren ook mee, maar zeggen niks. 'Snap je dan echt niet dat ze niks gedaan heeft?!'. 'Nee, dat snap ik echt niet' mokt Shawn. 'Ach jongen kom op! Stop met mokken en luister naar die meisjes!' zegt Manny dan ineens. Hij geeft Shawn een tij op zijn achterhoofd en staat op. 'Je gaat niet weg voor het uitgepraat is' zegt hij, en hij en Karen lopen de kamer uit. We kijken allemaal naar Shawn. Hij zucht en kijkt ons aan. 'Wat moet ik zeggen dan?!' zegt hij boos. 'Dat je dom bezig bent en ons gelooft'. 'Ik ben dom bezig en geloof jullie'. 'Je meent het niet'. 'Nee goh, het klopt ook niet!'. 'Als je die instelling blijft houden zitten we hier morgen nog!'. 'Maar ze doet het toch alleen voor de fame?! Waarom zou z-. Laat maar'. 'Nee, zeg maar. Schreeuw het maar uit tegen ons, als je Lieve er maar niet mee lastig valt!'. Shawn zucht. 'Waarom zou ze anders met me omgaan?' fluistert hij. Ik zucht van opluchting. 'Yes!' roep ik, en ik sleur Shawn mee naar de piano. 'Wacht huh?' zeggen Nora en Aaliyah. Ik duw Shawn op de piano kruk, en hij kijkt me onbegrijpelijk aan. 'Snappen jullie het dan niet?'. 'Niet echt'. 'Jij' zeg ik wijzend naar Shawn. 'bent niet boos op Lieve, maar op jezelf!'. 'Misschien'. 'Heb je al gezongen sinds de ruzie?' vraagt Nora, die mij lijkt te snappen. 'Nee?'. 'Mooi, dan ga je nu iets zingen!' zegt Aaliyah. 'Maar waar- O!'. Shawn zet zijn vingers op de toetsen en begint te spelen. Manny komt in de deuropening staan. 'Opgelost?'. 'Eindelijk wel!'. 'Mooi!'.

We luisteren allemaal naar Shawn en gaan daarna naar onze eigen kamer. Lieve slaapt super schattig met Cam's hoodie. Ik maak een snelle foto en stuur hem naar Cam. Dan ga ik ook naar me kamer en kleed ik me om. Ik ga in bed liggen en val in een rustige slaap.

THE MEETING: SHAWN MENDES✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu