43.

1.6K 47 5
                                    

Eva's pov
De volgende dagen komt Shawn iedere avond even spelen. Vanaf vorige week vind Lieve het goed als Shawn even blijft praten. Hij praat dan over zijn dag of over de pas georganiseerde fanmeeting als goedmaker van de canceling van de tour. Ik blijf er wel iedere keer bij en af en toe komt Nora ook even luisteren. Nu zit Shawn weer op de piano kruk. 'Ik ga deze keer river flows in you spelen, ik hoop dat jullie het leuk vinden'. Hij begint met spelen en gaat helemaal op in de muziek. Lieve staat op en gaat naast de piano staan. Shawn kijkt haar glimlachend aan en speelt verder. Als hij klaar is klap ik. Shawn maakt lachend een buiging en gaat op het bed zitten. Lieve gaat naast hem zitten terwijl ik door het raam naar Aaliyah kijk. Aaliyah steekt haar duimen op naar Shawn en vertrekt weer. Ik kijk naar Lieve. Ze rilt een keer en kippenvel verspreid over haar arm. Shawn ziet het ook en trekt zijn hoodie uit. Hij geeft hem aan Lieve, die hem meteen weer aantrekt. Ze ruikt een keer aan de hoodie en er rolt een traan over haar wang. 'OMG JE HUILT!' roep ik. Shawn kijkt haar aan en er verschijnt ook een traan in zijn ooghoek. Lieve lacht door haar tranen heen. Shawn opent zijn armen en ze geeft hem een knuffel. Een stortvloed van tranen komt uit Lieve en bij mij. Marie en Nora stormen binnen en kijken naar Lieve en Shawn. Ik pak mijn telefoon en bel Cam.

Lieve's pov
Ik trek de hoodie aan en er knapt iets. Ik weet niet, maar ineens komen alle gevoelens terug. Een traan ontsnapt uit mijn oog als ik aan de hoodie ruik. 'OMG JE HUILT!' roept Eva. Ik glimlach en zie dat ook Shawn huilt van blijdschap. Hij opent zijn armen en ik geef hem een stevig knuffel. Nora en Marie komen ook binnen en Eva belt iemand. Waarschijnlijk Cam. Shawn trekt me op schoot en ik verberg mijn hoofd in zijn nekholte ik laat alle tranen gaan en houd Shawn stevig vast. Die doet niks anders als mij vast houden en met zijn hoofd op mijn schouder over mijn rug wrijven. Hij fluistert sussende dingen. 'Lieve! Cameron stapt nu op het vliegtuig!'. Ik knik, voor zover dat mogelijk is. 'Zal ik iets voor je spelen?' vraagt Shawn. 'Graag'. 'Zal ik je optillen?'. Ik knik. Hij tilt me op en we gaan op de kruk zitten. Ik verberg mijn hoofd weer in zijn nek en hij begint te spelen. Zachtjes zing ik mee. Eva maakt een filmpje en post het op insta. Als we klaar zijn klapt Shawn zachtjes. Ik lach. 'Het was echt mooi!'. 'Dankje, maar nu wil ik eten!'. 'Ik roep Bart!' zegt Nora en ze rent naar beneden. 'Ik haal Aaliyah wel' lach ik. Ik open de balkondeur en loop naar Aaliayh's kamer. Ze zit achter haar bureau en is bezig met haar huiswerk. 'Hey Shawn, hoe was het met Lieve?'. 'Helemaal top!'. 'Fijn Lieve. Wacht, Lieve?!'. 'De enige echte!'. Aaliyah geeft me een dikke knuffel. Ik lach en knuffel haar terug. 'Eet je mee?'. 'Graag!'. 'Haal jij Manny en Karen?'. 'Is goed!'. Aaliyah loopt naar beneden en ik klim terug naar huis. Ik ga aan tafel zitten tussen Shawn en Eva. Eva schenkt me een glimlach en ik lach terug. Bart zet een grote pan met eten op tafel en Manny, Karen en Aaliyah schuiven ook aan. 'Ik heb speciaal voor lieve haar lievelingseten gemaakt' zegt Bart. 'Nou, dat had niet gehoeven maar toch bedankt!'. Ik schep van de lasagne op en wacht tot iedereen gepakt heeft. Dan neem ik een hap.

Net voor de laatste lepel mijn mond in gaat, gaat de bel. 'Ik ga wel!' zegt Lisa. Ze loopt naar de voordeur en hoor haar wat zeggen tegen de gene aan de deur en komt dan weer terug. Alleen is er nu nog iemand. Ik eet mijn laatste hap en kijk naar die persoon. Als ik zie wie het is laat ik spontaan mijn lepel vallen. Ik sta op en ren naar Cameron toe. 'Ik heb je zo gemist!' roep ik. Ik spring letterlijk in een knuffel, waardoor we omvallen. Ik schiet keihard in de lach. 'Ik was precies op tijd met filmen!' roept Aaliyah. Ik laat Cameron lachend los en sta op. Ik trek Cam ook omhoog en we gaan weer aan tafel zitten. Cameron snelt naar mijn plek en ik ga op zijn schoot zitten. Hij slaat zijn armen om mij heen. 'Hoe kwam je eigenlijk terug in de werkelijkheid?' lacht Cam. 'I don't know. Ik trok een hoodie van Shawn aan, rook zijn geur en toen leek het alsof ineens al mijn emoties terug kwamen'. 'Ik zei toch dat jullie bij elkaar hoorden' grijnst Cam. Ik geef hem een stomp op zijn borst en geef hem een droge blik. Dan draai ik me weer om en praat een beetje met Eva en Lisa. Cameron is met Shawn aan het praten over de nieuwe Magcon en geeft me tegelijkertijd heel veel knuffels en kusjes. Bij het zoveelste kusje op mijn wang kijk ik hem lachend aan. 'Heb je aandacht nodig Cam?'. Hij knikt pruilend. Ik grinnik en neem hem mee naar de gymzaal. 'Wat gaan we doen?'. 'WIJ gaan samen turnen, zoals vroeger'. Cam lacht en pakt mijn hand. 'Weet je het nog?'. 'Helemaal!'. Ik zet de muziek aan en ga klaarstaan. We beginnen en alles gaat vanzelf. Als we in de eindpose eindigen zet ik de muziek uit en geef ik Cam een knuffel. We gaan op de grote mat zitten en Cameron kijkt me aan. 'Wil je erover praten?'. Ik knik zachtjes. 'Voor zover het lukt'. 'Begin maar en stop als je het niet meer aankan'. Ik knik en begin met mijn verhaal.

Als ik met sommige pauzes en veel knuffels mijn verhaal heb verteld kijkt Cam me met open mond aan. 'Ik vind het echt super erg!'. 'Weet ik, ik ook. Ik vond het ook stom toen ik mezelf zo leeg voelde. Ik hoorde en zag iedereen, maar ik kon gewoon geen reactie geven'. 'Snap ik'. 'Blijf je vanavond bij mij slapen?'. 'Als dat mag?'. 'Graag'. Ik neem hem mee naar boven en kleed me om. Cam doet hetzefde en we gaan in bed liggen. 'Slaap lekker!'. 'Welterusten'.

THE MEETING: SHAWN MENDES✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu