Ce drăguţ din partea lor...

10K 466 32
                                    

          Trecusera cateva zile de cand Slender mi-a facut acea incantatie. Nu simtisem nimic diferit ca pana acum, dar asta poate doar pentru ca nu am intalnit vreo situatie in care sa imi fie util. Tot ce am facut in ultimele zile a fost sa ma uit la seriale si sa il astept pe Jack sa aud si eu care a fost marea lui surpriza, insa reactiile nu au aparut, nici pozitive nici negative. Totul a fost linistit. 

    Chiar ma chinuia curiozitatea si m-am hotarat sa ma duc sa il intreb. M-am dat intr-un final jos din pat si mi-am luat niste haine cu care sa pot iesi din camera fara sa atrag privirea tuturor. M-am dus direct spre biroul lui Slender, pentru ca din cate intelesesem el mereu este ori acolo ori la scoala si mereu are timp pentru o intrebare care e logica si nu ii iroseste timpul.

    Am ajuns in fata usii lui si ma gandeam cum puteam sa il intreb acest lucru fara sa par o bagacioasa, dar totusi am batut la usa si mi-am zis ca o sa improvizez eu ceva.

    -Intra!

    -Buna, Slender!

    -Zi Carolina, care este problema?

    -Um, am o intrebare. De ce Jack a mai trebuit sa invete cu mine daca el oricum avea deja nemurirea si nu mai avea de ce sa il intereseze acest lucru. Ce a avut el de castigat?

    -In primul rand, chiar daca esti nemuritor, daca iei de 2 ori o nota sub 6,5 , o sa i se ia nemurirea pana cand va lua iar de 2 ori nota peste 8,5 pentru a o redobandi. Pierderea acesteia se intampla tot printr-un ritual, numai ca unul mai dureros ce implica mai multe cutite si taieturi, dar nu este important asta acum, o sa afli care este procedura in caz ca vei ajunge in acea situatie vreodata. 

   -Ok, deci el avea nevoie sa invete ca sa nu isi piarda nemurirea.

   -Nu chiar. Ca tu sa iti poti obtine nemurirea trebuia sa mai astepti inca 1 an si toti ce sunt in casa asta sunt nemuritori ca sa putem face tot felul de misiuni numai pentru pregatirea voastra, si nu doream sa ramai in urma. Asa ca am vorbit cu ceilalti si am cautat o solutie. Sa iti dam direct nemurirea nu ar fi fost corect, deoarece ceilalti din scoala care au pierdut-o si recastigat-o de cateva ori ar fi comentat si nu voiam sa risc ceva la scoala. 

    A facut o pauza in care sa respire si sa isi traga suflul, parca inca gandindu-se daca sa imi spuna tot. Il ascultam cu mare atentie deoarece tot ce zicea mi se parea asa de strict si totusi asa de corect pentru toti. Nu ma asteptam ca intr-o comunitate de genul ma voi simti mai indreptatita decat in oricare alta in care am fost pana acum.

    -Asa ca am hotarat ca unul dintre ei sa ia note foarte proaste, pentru a gasi un motiv sa conving restul profesorilor din consiliu sa mai faca o evaluare la una sau doua saptamani distanta de prima. S-au oferit Jeff si Jack, dar Jeff deja luase la o evaluare in urma note foarte proaste , desi mereu a avut note bune, si daca lua si de data asta trebuia sa isi piarda nemurirea si iar nu era bine deoarece nu il puteam exclude pe unul dintre cei mai vechi studenti ai mei de la misiuni. Asa ca am hotarat ca Jack sa se sacrifice sa ia note mici si sa repete cu tine pentru a te ajuta sa retii mai bine pana la urmatoarea evaluare. 

   Am ramas socata, nu credeam sa fie asa implicati ca sa pot fi egala cu ei din toate punctele de vedere.

     -Toti din aceasta casa au note foarte bune, altfel nu ar fi ajuns aici, sau daca se lasau pe tanjeala ar fi zburat repede. Singurul pe care il mai iert este Jeff, pentru ca il stiu de mult timp si stiu ca uneori poate fi dificil. Sunt si alti elevi la fel de buni ca cei din casa asta si la scoala numai ca dupa cateva discutii cu acestia am ajuns la concluzia ca nu s-ar potrivi acestui mediu. Nimeni nu a ajuns intamplator in aceasta casa. 

    -Au fost persoane de care a trebuit sa scapi din casa?

    -Desigur, de aceea a fost si introdusa aceasta regula. Nici o regula nu e introdusa pana nu se intampla ceva ce necesita introducerea acesteia. Inainte erau 2 de Jack, probabil ai auzit ca din obisnuinta i se mai zice si Jack E.

   -Da.

   -I se zicea asa inainte ca sa fie diferentiati, mai era inainte si Jack L. A stat o perioada buna la noi in casa, numai ca la un moment dat a inceput sa ia note foarte proaste. Si-a pierdut nemurirea si nu mai reusea sa o recapete, astfel tinandu-i pe toti in loc cu misiunile, si am hotarat sa plece din casa. A continuat sa ia note din ce in ce mai proaste, si la un moment dat a inceput sa ma acuze pe mine si pe restul profesorilor, iar la un moment dat a fost un incident cand l-am prins in timpul orelor ca voia sa ne dea foc la casa, asa ca a fost exmatriculat si preluat de o alta scoala din partea cealalta a tarii , unde este directoare o buna prietena de a mea care a zis ca va fi foarte stricta cu el. De atunci nu am mai auzit vesti de el.

   -Si de asemenea am auzit ca se sfarseste anul scolar?

   -Da, de saptamana viitoare sunteti toti in vacanta inafara Sally si Ben care au examene si trec din toamna cu voi la liceu, sa ii zicem asa. Sper ca am reusit sa iti raspund la toate intrebarile, si daca mai altele te rog revin-o maine ca acum sunt ocupat cu aceste medii si hartii de sfarsit de an. In cam o ora o sa vin sa va comunic si voua mediile si dupa sunteti liber. Nu va exista premiere sau ceva gen cum esti obisnuita de la vechea ta scoala. La noi in casa in schimb este o regula, ca cel care are media de sfarsit de an, aceasta incluzand toate materiile, alege unde se va desfasura urmatoarea misiune, si cate victime are de facut fiecare.

   -Bine, multumesc mult pentru raspunsuri.

    M-am ridicat si am parasit biroul lui Slender, m-am dus in sufragerie si m-am asezat pe canapea unde erau Jeff si Jack ce urmareau insetati un meci de football. M-am uitat la ei, si nu imi venea sa cred ca parea baieti normali de varsta mea. 

    -Ce ai cautat la Slender?

    Intrebarea lui Jeff m-a intrerupt din gandurile mele si nu stiam ce sa ii zic, sau cu ce sa incep.

   -Am vorbit despre scoala, despre sfarsitul de an, despre gestul vostru foarte frumos, si despre alte reguli pe care inca nu mi le explicase.

   -Ti-a spus?

   -Despre?

   -Gestul nostru frumos? spune el mimand ghilimele in aer cu degetele

   -Da.

   -Trebuia sa ramana ceva intre noi, ca de aceea am discutat in privat fara tine. Trebuie sa invete sa tina secrete.

   -Asta este. A de asemenea a spus ca intr-o ora o sa afiseze mediile noastre pe aici pe undeva.

    Jeff m-a aprobat si si-a intors atentia la meci. Am hotarat sa ma uit si eu ca oricum nu aveam ce sa fac in urmatoarea ora pana cand afisa Slender rezultate.

   Meciul era deja pe terminate cand a aparut Slender punand rezultate pe frigider cu un magnet. M-am ridicat repede si m-am dus sa vad. Era un o medie subliniata, care parea a fi cea mai mare si era a lui Jack de 10, apoi am continuat sa ma uit pana mi-am gasit numele, luasem 9,39. Era bine, era foarte bine . Ma simteam asa de mandra de mine. Jack deja topaia de fericire ca o sa aleaga unde se va desfasura urmatoarea misiune. Toti pareau multumiti de mediile lor, si chiar aveau de ce , toti aveau medii mari, peste 9. Se vede ca Slender a ales acesti oameni in urma unor criterii si nu a dat cu banul.

    Am mai stat un pic cu baietii la televizor si m-am retras in camera mea ca deja eram obosita, iar maine incepea vacanta. Cel putin pentru mine, Ben si Sally aveau saptamana urmatoare marele examen. Sper sa fie cu noroc.


 

Jeff the KillerWhere stories live. Discover now