12. YENİ YÖNETICILER

1.2K 55 1
                                    

Çalışanların yanına gittik. Kendimizi stajer olarak tanıttık. Canla ayrı takılmaya başlamıştık. Balkonda Sohbet eden bir grubun içine girdim.
On dakikalık Mola verdiklerini söylediler. Bende aralarına karışıp sohbete başladım. Molası biten işinin başına geçiyordu.
Yeni geldiğimi ve burası hakkında bir bilgim olmadığını söyledikten sonra
İçlerinden bir bayan bana şirket hakkında bilgi vermeye başladı. Diğerleri yanımızdan ayrılınca yanlız kalmıştık.

Konuştuğum kişi Tatlı biriydi. Hafif esmer bir teni vardı. Benimle aynı yaştaymış. Boyu benden bir tık uzundu. Kahverenkli saçlı, Açık kahve rengi gözlü. Güzel bir kızdı. Ben ona Esra hanım diye hitap ederken
"Sadece esra demen yeterli canım. Hanım demene gerek yok. " dedi Gülerek.

Burada konuştuğum diğer çalışanlar hanım ve bey dememe dikkat ederlerdi, Soğuk insanlardı. Aslında bu iş hayatında normal birşey ama Esraya kanım kaynamıştı. Yarın iş başı yaptığımda bu kızı yakınımda tutacaktım.

"Esra sen hangi bölümde çalışıyorsun tam olarak? "

"Şuan Cemal beyin asistanıyım. Yeni projeyle ilgileniyor bu aralar. "

"Desene işin zormuş senin. Gördüm o adamı ben. İşini sürekli başlarına yaptırıyor. "


Bir şey demedi küçük bir tebessüm etti. Konuşmaya devam ettim.

"Burda ki herkes yeni gelen patronları konuşuyor. Tanıyor musun onları? Duyduğum kadarıyla biri erkek biride bayanmış. Sence nasıl kişilerdir?"

"Evet duydum. Şirkette herkes onları merak ediyor. Nasıl olduklarını bilmem. Tanımadıgım içinde bir şey diyemem canım. Şirkete bugün gelmelerini bekliyorlardı üsttekiler ama sanırım gelemeyecekler. Belkide işlerini bitirememişlerdir."

"Doğru olabilir. Ne bilim şirkette herkes onlar hakkında birşeyler söylüyorlardı. Senin fikrini merak etmiştim. Şirkette ne kadar süredir çalışıyorsun? "

"1 sene oldu canım. İnşallah sende stajın bittikten sonra çalışırsın. Ben çalışmayı Seven biriyimdir. Sen? "

"Bende çalışmayı severim. Seninle gerçekten iyi anlaşıcaz. Burada ki tek arkadaşım sen oldun. "

"Bende seni sevdim Canım.
Neyse canım Ben gideyim Cemal beyden azar işitmek istemiyorum. Görüşürüz. Bu arada benim masam şurası. Bir şey olursa çekinmeden bana sorabilirsin. "

"Tamam. " dedim.


Masasına doğru gitti. Esra sandelyesine oturur oturmaz Cemal Bey geldi yanına. Mimiklerinden anladığım kadarıyla Esraya kızıyordu.

Merak edip biraz yanlarına yanaştım. Cemal bey geç kalmakla ilgili bir şey söylüyordu. Esra da daha molamın bitmesine 10 dk vardı efendim dedi. Gıcık adam boşuna mı kızıyordu yani?...


Can'a kısa bir mesaj attım.

"Cemal beyin oralardayım. Gelebilir misin. "

"Tamam geliyorum."

Duvara yaslanıp Canı beklemeye başladım. On dk sonra yanıma geldi.

"Ne oldu Sevda?"

Esrayı gösterdim. "Ben asistanımı buldum. Adı Esra. İyi biri. Cemal beyin altında çalışıyor. Adamın yaptıklarına rağmen adam hakkında tek kelime etmedi." dedim. Can esrayı süzdü.

"Tamam. Bende asistanımı buldum. Şu masada. Adı Ali. Zeki biri. İşi ciddiye alarak çalışıyor. Burada daha fazla oyalanmayalım. Yönetici katına çıkıp kendimizi gösterelim. Asistanların isminide veririz. " dedi ve Kolunu omzuma attı.

SAHIPSIZ INTIKAMWhere stories live. Discover now