13. KURA

1.1K 57 0
                                    

Evet toplantıyadım tam 1 saattir ve daha devam edeceğe benziyor. Can masanın bir köşesinde digerleri sağında ve solunda oturuyordu. Tabi bende solunda hemen yanında oturuyorum. Herkes önce kendini tanıttı. İsim hafızam biraz kötü olduğu  için çoğunun ismini unuttum. Odada Toplam 25 kişiydik.

Önce Şirketin genel durumu hakkında bilgi verildi. Genel olarak Türkiyede Şuan iyiymişiz.

Şuan şirket çalışanlarının hakları ve motivasyonları için konuşmaya başladık. Sabah 8 akşam 6 arası çalışıyorlardı. Toplam mola süreleri yemek dahil 2 saatmiş. Bazılarının bu sürelere uymadıklarını ilk gün  öğrenmiştik zaten. Söz isteyip konuşmaya başladım.

"Bence öncelikle yeni bir bilgisayar programı kullanmamız gerek. Kullandığınız programı inceledim. Berbat bir sistemi var. Şirket çalışanlarının ortak kullanabilecekleri bir program ve kendi aramızda kullanabileceğimiz başka bir program kullanmamız gerek. Bu şekilde çalışanları daha rahat inceleriz. Ayrıca şirketteki çalışanlarla ilgilenen ayrı bir birim açmamız gerekiyor. " dedim.

Kafalarını olumlu anlamında salladılar.

"Bizim buraya gelme amacımızı az çok biliyorsunuz. Iki büyük proje ile ilgileniyoruz. Bu Şirketlerin
Şirketimizle anlaşma yapmaları için gerekli çalışmalar yapacagız.
Biz bu işle ilgilenirken şirketi ihmal etmeyeceğiz yani bizden kurtuluşunuz yok. Adam akıllı çalışırsanız iyi olur." dedim.

"Evet kardeşimin dediklerine katılıyorum. Burada şirket çalışanlarıyla ilgili her şey ile önce Erkan bey sonrada biz ilgilenecegiz. Kardeşimde şirket hakkında söz sahibidir. Burada benden sonra onun sözü geçer. Ona göre davranırsanız sizin için iyi olur. Her ayın ilk pazartesi günü saat 10 da şirket içi genel durum toplantısı yapılacak. Toplantı bitmiştir dağılabilirsiniz." Dedi.

Herkes sandalyesinden kalkarak kapıya doğru yöneldi. Can genel müdür Erkan beye oturması için işaret yaptı. Sonunda üçümüz odada yanlız kaldık. Can konuşmaya başladı.
   
  
"Bahsettiğimiz proje için özel çalışanlara ihtiyacımız var. Ağızları sıkı olmalı. Sadece bu iş ile ilgilenecekler. Benim ekibim için 2 kişi yeterli olur. Kardeşim içinde?" dedi ve bana baktı.

"Benim içinde 2 kişi yeterli olur. Gerekirse haber veririm. " dedim.

Can konuşmaya devam etti.

"Şirket çalışanlarına değişen  bilgileri sizin vermenizi istiyoruz. Kardeşimle biraz katı olduğumuzun farkındayız. Türkiyede iyi bir sıralamadayız. Hakkınızı yiyemem. Şirket işleriyle ilgilenmeye devam edeceksiniz. Ama bazı çalışanlar için dedikodular var kötü yönde çalıştıklarına dair. Bu konuyla ilgilenmenizi istiyorum. Biz sürekli sizinle iletişimde olucaz. Bir çok konuyu siz takip edeceksiniz. Bizim önceliğimiz o iki proje olacak. Ama bize şirkette olup bitenleri siz takip edip anlatacaksınız. Burada yapılan anlaşmalar ve görüşmeler hakkında yarın üçümüz toplantı yapıcaz. Saati size asistanım bildirir. " dedi ciddi bir ifadeyle.

"Peki Efendim." Dedi Erkan Bey.
Bu adamın ismine hiç dikkat etmemiştim. Babamla aynı ismi taşıyorlarmış.
       

   
Odalarımıza yöneldik. Masama geçip şirket telefonunu elime alıp Esrayı yanıma çağırdım. Esranın odası benim odamın dışında sag tarafımda küçük bir yerdi. 3 dk sonra elinde ajandayla odama girdi.

"Canım, her ayın ilk pazartesi günü saat 10 da yine bu şekilde Genel toplantı yapacağız. Programımı ona göre düzenlersin. "

"Peki Efendim."

"Şirket için önemli iki projemiz var. Bu şirketlerle anlaşma yapmamız gerekiyor. Ben biriyle Can'da diğeriyle ilgilenecek. Erkan bey bana bir ekip hazırlayacak. İsimlerini sana yarın verecek. Bu ekip için küçük bir oda hazırla. Toplantı yaptığımız da sende aramızda olup durumu not edeceksin. Bu arada bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin. Zorlandığını biliyorum ama alışacağına eminim " dedim gülerek.

SAHIPSIZ INTIKAMWhere stories live. Discover now