17

20K 1.3K 57
                                    

Arabanın arka koltuğuna oturmuş, sessizce dışarıyı izlerken bir elim, sargılı bileğimdeydi. Diğer elinde de bir pamuk şeker tutuyordum. Hastanenin bahçesinde satılıyordu ama yemek istemesem de almak istemiştim.

Birde şu isimsiz mesaj gönderen birisi vardı. Ya gerçekten seviyordu, ya da iyibir yalancıydı, ki ikinci seçenek daha mantıklı geliyordu. Beni seven birinin olması ihtimali olduğunu sanmıyordum.

Bakışlarık gökyüzüne kaydı. Alabildiğine güneşliydi ve tek bir bulut bile yoktu. Yağmurlu havaları tercih ederdim. Sıcak havalar pek benlik değildi.

Yanımda oturan annemin ara sıra bakışları bana kaysa da hiçbir yere bakmadan dışarıyı izlemeye devam ettim ve kırmızı ışıkta durunca, kaldırımda oturan bir kız çocuğuna takıldı gözlerim. Ağlıyordu ve yanında, ondan birkaç yaş büyük olan erkek çocuğu elindeki peçeteyle küçük kızın kanayan dizini siliyordu.

Aklıma gelen şeyle hızla doğrulup annemin çantasını karıştırmaya başladım. Asla yanından ayırmadığı post-it kağıdı ve bir kalem bulunca kağıdın üzerine birşeyler yazıp pamuk şekerin üzerine yapıştırdım ve camı açarak pamuk şekeri tam kızın kucağına düşecek şekilde attım.

Küçük kız kucağına düşen şeyle ağlamayı kesip pamuk şekeri elleri arasına alınca üzerindeki notu okuyup gülümseyerek etrafına bakınınca beni gördü. Ben kısaca gülümseyince oğlanın da yemyeşil gözleri da bana dönmüştü. O sırada yeşil ışık yanınca araba harekete geçmiş ve küçük kız bana el sallamıştı.

Pamuk şekerden çok, bıraktığım notu beğenmiş gibi bir hali vardı.

Küçük prensesler kocaman gülümseyip dilek dilerlerse, parlak kanatlı periler dilekleri gerçekleştirirmiş.
Sen sadece kocaman gülümse, benim de dileğim gerçekleşsin:)

Birkaç cümle, minik bir kız çocuğunu güldürebilse de, benim hayatımın düzelmesi için minik bir gülümsemeden daha fazlasına ihtiyaç vardı.

Hani matematikte daha kolay işlem yapabilmek için yuvarlama yaparlar ya. Eğer sayı beşten küçükse 0'a tamamlarlar.

Benim hayatım da aynen böyle olacaktı. 5ten küçük hayallerim, benimle birlikte son nefesimde, o soğuk mezarın içinde 0'a tamamlanacaktı.

Psikolok Adam 《Final》Where stories live. Discover now