Okul

5.9K 213 43
                                    

Eve giderken ikimizde hiç konusmamıştık. Pek halim de yoktu. Sessizliği işime gelmişti. Arabadan kaçarcasına indim. Kapıyı açtığımda hala bekliyordu. Kısa bir azarlama sonrası babam beni azat etmişti. Son günlerde hiç yapmayacağım şeyler yapıyordum ve annem bana soru dahi sormuyordu. Sahi ya beni görmezden geldiğini unutmuşum. Odama girip üzerimi değiştirdim. Telefonuma baktığımda Ela'nın defalarca aradığını gördüm. İyi olduğumu sabah okulda herşeyi anlatacağımı söyleyen bir mesaj yollamıştım. Biraz telefonumu kurcaladıktan sonra ders çalışmak için masama geçtim. Kafamı derslere veremiyordum. Sınav olmasa çoktan yatıp uyumuştum ama yarın çok önemli bir sınavım vardı. Aşağı inip kendime bir kahve yaptım. Kaç saat çalıştım hatırlamıyorum. Alarmın sesiyle kendime geldiğimde Yağız'ın kucağında olduğumu anlamamla irkildim. Yağız Karahanlı benim yatağımdaydı bende koala gibi ona sarılmış kucağında uyuyordum.

_ Senin gene ne işin var burda?


_ Seni özledim.


_ Bu aklına her estiğinde odama girebileceğin anlamına gelmiyor Yağız.

_ Tamda o anlama geliyor.

_ Pis pis gülme. Seni istemiyorum. Seninle uyumak istemiyorum, seni görmek istemiyorum. Yeter artık Yağız düş yakamdan.


_ Ayşem sen benim kızımsın ve ben istediğim zaman sana istediğim herşeyi yaparım. Ben birşeyi istiyorsam o benim olur Ayşem.


Onunla inatlaşmaya devam edemezdim. Birazdan annem yada babam seslenirdi. Dolabımdan okul için birkaç parça kıyafet seçip banyoya girdim. Çıktığımda Yağız yoktu. Kahvaltı sessiz geçmişti ve ben sadece biran önce evden çıkıp hava almak istiyordum. Okula gitmek için çıktığımda Yağız sokağın başında arabaya yaslanmış beni bekliyordu. Hiçbir şey söylemeden arabaya bindim. Fazla şaşırmıştı. Ama onunla uğraşmak istemiyordum. Herzaman ki gibi sessiz geçen yolculuk sonrası araba okulumun önünde durmuştu. Yüzüne ifadesizce bakıp kapıyı açtım.

_ Bana bak küçük fare. Etrafında erkek sinek bile görürsem bedeli ağır olur.

Kafa sallamakla yetindim. Yağız'ı düşünmek yerine benim için son çare olan sınavı düşünmeliydim. Ah tabi ki sınıfa girdiğim gibi boynuma atlayan Ela ve açıklama bekliyorum dercesine bana bakan Emir'i tamamen unutmuştum.

_ Ah Ayşem sana birşey oldu diye çok korktum. Eğer okula gelmeseydin babana gidicektim. O sapık sana birşey yapacak diye çok korktum.


_ Ela. Bi dakika sakin olabilir misin? Bak ben iyiyim hem Yağız bana zarar vermez korkma. Sadece dün Emir'i yanımda görünce kızmış. Korkulacak birşey yok.



_ Ayşem Emir dün olanları anlattı. Ben gerçekten sana birşey yapacak diye çok korktum.


_ Ayşem iyimisin? Senin gibi bir kızın öyle bir adamla ne işi olur. Eğer seni rahatsız ediyorsa söyle. Yapabilecek birşeyler eminim ki vardır.


_ Emir çok sağol ama ben gerçekten iyiyim. Lütfen daha fazla soru sormayın. Evet Yağız sevgilim ve seninle görüşmemi istemiyor. Lütfen okul dışında konuşmayalım.

_ Sen öyle diyorsan peki Ayşem.



Emir'i üzmüştüm biliyorum ama başka türlü rahat durmayacaktı. Sınav kolay geçmişti. Eve gitmek için okuldan çıktığımda Yağız'ı beni bıraktığı yerde bulmak şaşırtmıştı doğrusu.


_ Yine ne var Yağız. Bana emrivaki yapmandan sıkıldım. Artık rahat bırak beni.


_ Eve gidince okulda bir gezi olduğunu ve katılmak istediğini söyleyip izin alacaksın. 1 haftalığına tatile çıkıyoruz.



_ Saçmalama Yağız. Seninle hicbiryere gelmiyorum. Babama böyle bir konuda yalan söyleyemem.

_ Arabaya bin ve dediklerimi yap.


Babamın gelmesini bekliyordum. Beni eve bıraktığından beri belki onlarca mesaj atmıştı. Ve tabi ki tehtid ediliyordum. Annem yemek hazır diye seslendiğinde korkarak aşağı indim.


_ Baba birşey isteyebilir miyim?


_ Söyle güzel kızım.


_ Babacığım okul gezisi var ve izin verirsen bende gitmek istiyorum. Lütfen hayır demeden birkere daha düşün son senem ve ben bütün sene ders çalıştım. Sınav öncesi moral olur lütfen.

_ Ne gezisi bu?

_ 1 haftalık Ağva gezisi. Apart otellerde kalıp deniz havuz bildiğin tatil işte ben zaten uzun zamandır harçlıklarımı biriktiriyordum. Para da istemiyorum lütfen izin verir misin?


_ Bırak gitsin Tuna. Hem bizde bir hafta olsun kafa dinleriz.


_ Aysel düzgün konuş. Ayşem sende kendine dikkat edeceğine söz verirsen gidebilirsin kızım.



Sevinçle babamın boynuna atlatmıştım. Bizi kıskanan minik kardeşime de kocaman sarılınca odama çıktım. Yalandan gülmek ne kadar da zordu. Yagzi'a babamı ikna ettiğimi belirtmem gereken bir mesaj atmalıydım. Telefonu elime almıştım ki ensemdeki nefesle olduğum yerde kaldım. Kokusu bütün odamı kaplamıştı. Arkadan belime sarılıp saçlarıma minik bir öpücük kondurdu. İstemeden de olsa hoşuma gitmişti. Belki de zaman geçtikçe alışıyordum ona. Kendimi toparlamam lazımdı.


_ Bırak Yağız.




_ Birlikte geçireceğimiz kocaman 1 hafta var. Şimdiden sabırsızlanıyorum.


_ Yağız canımı yakıyorsun. Lütfen bırakırmısın.


_ Seni istiyorum Ayşem. Ve sen artık tamamen benim kızım olacaksın. Şimdi sus ve yanıma yat. Yeterince berbat bir gündü ve ben uyumak istiyorum.


_ Neden ne oldu ki bugün?


_ Seni ilgilendirmeyen şeylere burnunu sokma. Sadece  dediklerimi yap.


Neden bilmiyorum ama onunla uyumak bana huzur veriyordu. Hani insanın muhtaç olduğu, savunmasız hissettiği anda annesi kucak açar da huzur kaplar ya insanın içini buda öyle bir şeydi. Ne kadar kaçmak istesem de huzur ve güven veriyordu. Düşüncelerim arasında uyumuşum.


Sabah erkenden saçlarıma konan öpücükle uyanmıştım. Aşağıda beklediğini söyleyip camdan gitmişti. Kahvaltıya inip babamın verdiği nasihatler eşliğinde hazırlanmış evden çıkmıştım. Arabaya bindiğimiz gibi uyku bastırmıştı. Artık anlamıştım ki kokusu içime işlemişti. Ve ben bu kokuyla huzur buluyordum. Ani yapılan frenle gözlerimi araladım. Bir sürü silahlı adam önümüzü kesmişti.



_ Yağız noluyor?

_ Korkma Ayşem. Halledeceğim. Duydun mu beni sakın korkma. Torpido dan silahı al ve sana gelirlerse hiç tereddüt etmeden sık.


_ Beeen ben yapamam Yağız.


_ Sikeyim belalarını. Korkma Ayşem yaparsın. Sadece nişan al ve tetiğe bas.

_ Gitme  nolur korkuyorum.

_ Korkma bitanem. Birazdan gidicez.


Yağız arabadan indiği gibi bütün silahlar ona çevrilmişti. Güpegündüz derdi neydi bunların. Ağlıyordum ama korktuğumu belli etmek istemiyordum. Bağırış çağırış ve küfürlerin ardından Yağız iyice sinirlenmişti. Adamın biri beni göstererek birşeyler söylediğinde Yağız'ın kaşları çatılmıştı ve silahını ateşledi. Kalabalık dağılırken Yağız'ın bana döndüğünü görünce rahatlamıştım. Yağız yine katil olmuştu ama iyiydi iyiydik. Arabadan inip ona doğru koşmaya başladım.




Yağız'ın sendelediğini gördüğümde olduğum yerde kaldım. Yağız Karahanlı vurulmuştu. Ve çok fazla kan kaybediyordu. Dizlerinin üzerine düştü.


_ Yağız.....

Karanlık MafyaOnde histórias criam vida. Descubra agora