Ayşem

5.4K 198 16
                                    

                                Yağız Karahanlı'dan

İşlerim erken bitmişti. Ayşem'i bırakıp kendimi eve atmıştım. Kısa bir duşun arkasından viski mi açıp biraz gevşemek için kendimi salondaki en sevdiğim koltuğa attım. Biraz dinlenip kızımın yanına gidicektim. O olmadan uyuyamamak beni delirtiyordu. Bahçeden çok fazla gürültü gelmeye başladı. Kadir abi diye bağırıyordu. Silahıma sarıldığım gibi bahçeye koştum. Evimi bastıklarını sanarken yerde yatan Ayşem'i görmemle olduğum yere çakıldım. Benim güzel kızım kanlar o. Kendime gelmem uzun sürmedi. Hemen koşup o güzelim vücudunu kucağıma aldım. Ona birşey olmamalıydı. Onsuz yapamazdım o gün ona ilk rastladığımda anlamıştım benim için yaratıldığını. Benden önce ölemezdi.

_ Arabayı hazırlayın hemen!

_ Abi ambulans çağırdık.

_ Sikerim ambulansını Kadir. Onların gelmesini bekleyemem. Hemen arabayı getirin Ayşem'e birşey olursa sonucuna katlanırsınız.

Kısa süren hastane yolunda aklımdan tek geçen Ayşem'e ne olduğuydu. Taksiyle evime gelmiş içeri yürürken bayılmıştı güzelliğim. Arabadan fırlayıp sedye getirmeleri için bağırdım. Ben olanları anlatırken beni içeri sokmamak için kolumu tutan hasta bakıcının kolunu bükmemle kırıldığı bir olmuştu. Gözlerim ateş saçtığından olsa gerek kimse bir daha ağzını açmadı. Tomografi ve filmlerin sonucu için beklemek zorundaydık. Hala kendine gelmemişti. Kimse birşey açıklamadıkça daha çok deliriyordum. Bir hışımla doktorun odasına koştum. Kapıyı tekmeleyerek açmamla olduğu yerde sıçramıştı.

_ Eğer ki Ayşem iyileşmezse ölümlerden ölüm beğen doktor!

_ Sakin olun Yağız bey. Hastamız gayet iyi. Sadece tedbir amaçlı tahlil sonuçlarını bekliyoruz. Olası bir durum için bu gece müşahede altında kalacak. Yarasını temizleyip pansuman yaptık. Sizi temin ederim ki sevgilinize birşey olmayacak.

Geldiğim gibi Ayşem'in yanına çıktım. Hala uyanmamıştı. Onu biraz daha kaydırıp yanına oturdum. Kucağıma çekip saçlarını okşamaya başladım. Beni duyacağını ümit ederek onu ne kadar sevdiğimi anlattım. Sayıklıyordu. Kızımı bu hale her kim getirdiyse acısını fena çıkarıcaktım. Kokusu beni kendimden geçirmişti. Kısa süreli bir uykunun ardından Ayşem'in hıçkırık sesine uyandım.

_ Güzelim iyi misin? Bir yerin  ağrıyormu hemen doktoru çağırayım.

_ Ben iyiyim Yağız. Kimseyi çağırma sadece sarıl bana olur mu ?

_ Burdayım güzelim ağlama şimdi kapat gözlerini. Uyumaya çalış ben yanındayım. Babanlara haber vermemi istermisin?

_ Sakın! Kimseye birşey söyleme benim öyle bir ailem yok. Hoş hiç olmamış ya.

_ Anlamadım o ne demek?

_ Birisi babama bizi anlatmış. Eve geldiğinde çok sarhoştu ve.. ve bana namussuzluk yaptığımı seninle düşüp kalktığımı söyledi. Baba açıklayabilirim dediğimde bana sert bir tokat attı. Ama Yağız yemin ederim yediğim tokat canımı acıtmadı. Ben... Ben onların öz kızı değilmişim Yağız. Bana sen nankörsün seni bu yaşına kadar getirdim ve sen beni rezil ettin annen haklıymış seni çoktan yollamalıydım şimdi defol bu evden dedi. Beni kovdu Yağız dinlemedi bile. Ben üvey çocuklarıymışım. Hala inanamıyorum.

_ Şist sakin ol birtanem. Kesin bir yanlış anlama vardır. Ben bu konuyu güzelce bir araştırayım. Sinirle söylemiştir. Gerekirse babanla ben konuşurum. Çözer hallederiz sen şimdi dinlen.

Duyduklarım bende de şok etkisi yaratmıştı. Ayşem resmen dağılmış bin parçaya bölünmüştü. Önce gerçek ailesini bulmalıydım daha sonra da babasına bizi yalan yanlış anlatan o iti bulmalıydım. Gerçi bunu yapan kesinlikle Emir piçidir. Emin olmadan hareket etmek mantıklı değildi ve herşeyden önemlisi Ayşem'in biran önce iyileşmesiydi. Kadir'e durumu anlatan bir mesaj yazdım ve hemen araştırmaya başlaması gerektiğini söyledim. Sabaha kadar çok fazla sayıkladığı için ikimizde doğru dürüst uyku uyumadık. Sessiz sessiz göğsümde ağlıyordu. İçini boşaltsın diye uyuyor numarası yapıp rahat bıraktım onu. Sabah vizitinden sonra taburcu işlemlerini halledip  eve gitmek için yola çıktık. Ayşem geceden beri hiç konuşmuyordu. Çalan telefonumla beraber radyoyu açtım arayan Kadir'di ve Ayşem duysun istemiyordum.

Karanlık MafyaOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz