Yalnızlık

2.9K 107 8
                                    

Yağız'ın hiç birşey demeden önümden çekilmesiyle bir an af allayıp kalsam da zorlanarak yürümeye devam ettim. Ne bekliyordum ki zaten tabii ki de bırakacaktı. Sonuç olarak beni sevmiyor korumak için yanında tutuyordu. Gözlerime hücum eden gözyaşlarımı geriye göndermeye çalışarak son kez arkamı döndüm teşekkür etmek için... Görmeyi beklediğim manzara tabii ki de çoktan eve girmiş bir Yağız değildi. Ah Ayşem kafasız Ayşem sen bunların hepsini hakettin. Şimdi nereye gidecektim nasıl geçinecektim hiç bir fikrim yok. Günlerdir bu olacakları bildiğim için önceden belirlediğim iş görüşmeleri için harekete geçme vakti gelmisti. Peki Yağız'ın boşluğunu bu kadar çabuk hissetmeye başlamış olmam normal miydi?

Pek fazla param olmadığı için otobüs durağına doğru yürüdüm mesafe biraz uzundu ama yapacak hiçbir şeyim yoktu. Büyük bir otelde resepsiyon görevlisi olarak başvuru yapacaktım umarım olurdu çünkü kalabilecek personel odaları vardı okulu biraz geri planda bırakacaktım ama olsun zamanla toparlama altı. Saatler sonra vardığım otelin kapısından girerken aklımda sadece Yağız vardı ya hayırlısı.

* Merhaba, iş görüşmesi için gelmiştim.

* Hoşgeldiniz ben hemen müdürümüzü çağırayım size yardımcı olsun.

* Teşekkürler.

Kız çok cana yakındı gülümserken yanaklarını mıncıklayasım geldi. İlerden bana doğru yürüyen genci görünce şaşırdım resmen taş gibiydi. Ağzımın sularını silip şirin göründüğümü umarak uzattığı elini tuttum.

* Merhaba ben otelin müdürü Erbay Erdem.

* Merhaba ben de Ayşem Acar. 

* İsterseniz şöyle oturup kriterlerimiz hakkında konuşalım bu arada birşey içer misiniz?

* Zahmet olmazsa bir kahve alabilirim.

* Evet Ayşem hanım. Gördüğünüz gibi burası büyük bir otel. Haliyle sorumluluklarımız da fazla çok acil durumlar olmadıkça izin kullanmak yok haftada bir gün izinlisin kendin belirleyebilir her hafta farklı bir gün iznini kullanabilirsin. Yapman gerekenler çok basit resepsiyonda durup gelen müşterilerimize güler yüz sonrasıda duruna göre kayıt vs işler anlaşılmayan birşey?

* İşe alındım mı yani gerçekten mi!

* Tabii ki de sanırım senden daha iyisini bulamayabilirim. Şimdi ücret kısmına gelelim işe ilk başladığında alacağın para sabit 2500 lira ilerleyen zamanlarda şeflerinin ve müdürün olan benim senden memnuniyetimiz doğrultusunda primlerin ve zamların elbette olacak başka bir sorun yoksa yarın sabah mesaiye başlayabilirsin.


* Şey aslında sorum yok ama ufak bir sorunum var. Nasıl söyleyeceğim hiç bilmiyorum ama ben yatılı bir iş arıyorum yani otel işide bu yüzden bana cazip geldi en azından bana aylığımı alacağım zamana kadar kalabiliceğim bir oda ayarlayabilir misiniz?



* Personel için ayrı odalarımız var ve bunun için de ücret ödemene gerek yok. O zaman hemen İdil hanım seninle ilgilensin bu arada girişte seni karşılayan arkadaş olur kendisi. Onun yanına git ve hemen işe başladığını söyle. Gerisi hallolur .


* Çok sağolun Erbay bey. Sizi mahcup etmeyip mükemmel bir şekilde çalışacağımdan emin olabilirsiniz.

Sadece insanı eriyip bitirecek bir gülümseme sunup ayrılmıştı yanımdan Erbay bey. Allah'ım hala böyle insanlardan kaldı mı. İdil hanımı bulup işe alındığımı ve gerekli teferruatları öğrendim şimdi de kendime ait olan şirin bir odada dinleniyorum. Aklıma gelen anı düşünceyle hemen telefona sarıldım ama Yağız'dan ne bir arama ne bir mesaj vardı ne bekliyordum ki zaten. Biraz birşeyler atıştırıp uyumak için yatağa girdim alarmı kurup uyumak için çabaladım ama Yağız'ı düşünmekten bir türlü gözüme uyku girmiyordu. Sabaha karşı daha fazla direnemeyen gözlerim sonunda uykuyla buluştu.

Çalan alarma lanet ederek yataktan çıktım hadi ama henüz ben uyuyalı 2 saat bile olmamıştı ayılabilmek için kendimi önce duşa zorladım. Duş bittiğinde en azından kendime gelmiş gibiydim hızlıca hazırlanıp resepsiyon bölümüne yürümeye başladım. Bugün çok güzel geçeceğe benziyordu zira sabahın bu saatinde kimi görsem gülümseyerek selam veriyordu sanırım burdakilerle çok iyi anlaşacaktım. İlk iş günüm oldukça yoğun geçiyordu hem yeni şeyler öğrenmek hemde müşterilerle uğraşmak fazla yormuştu. Karşıdan gelen Erbay Bey'le içime bir korku çöktü.

* Ayşem nasıl geçti ilk günün?




* Yorucu . Ama bir o kadar da güzel sanırım burayı sevdim.

* Buna sevinmedim desem yalan olur. Senin gibi eleman sık bulunmaz.

Kesik kesik öksürerek ben de buradayım diyen İdil'e döndü bakışlarımız aynı anda.

* Sağolun Erbay bey.  Mesai saati bittiğine göre ben artık paydos edebilir miyim acaba ?

* Tabii ki çıkabilirsiniz kızlar.



Usulca resepsiyondan ayrılıp odama gittim üzerimi değiştirip yemeğe inmek için tekrardan yola koyuldum aslında odama söyleyebilirdim ama bende buranın bir çalışanı olarak emir verir gibi olmak istemiyordum bu yüzden mutfağa gitmek en güzeliydi.



Yolda karşılaştığım Erbay beye kısa bir açıklama yapınca bana katılmak istemesine şaşırmıştım doğrusu. Birlikte yemek katına inip yemeğimizi güzel bir sohbet eşliğinde bitirdik kahvelerimizi içiyorduk. Birden kaskatı kesildiğimi hissettim o buradaydı.



Ya onsuzluktan kafayı yemiştim ya da tam karşımda ki masada sinirli sinirli bizi izliyordu. Daha fazla onunla göz teması kurmamak için Erbay beye alel acele iyi geceler dileyip odama kaçtım.




Kalbim resmen ağzımda atıyordu bekledim bekledim sadece bekledim aradan geçen onca zamana rağmen Yağız benimle iletişime geçmemişti hem neden geçsin ki . Daha fazla kendime eziyet etmemek adına uyumaya karar verdim nasılsa yarın daha güzel olacaktı.



Karanlık MafyaWhere stories live. Discover now