5. Зад теб съм

1.5K 63 3
                                    

-Какво мислиш... Знаеш за случилото се?-Хари зададе въпрос чиито отговор реално не знаех.

Какво мислех? Че някакъв откачен убиец ме издирва и иска да ме убие. Че ме плаши до смърт, за да се откажа от двудневния ми нормален живот и че е свързано с баща ми.

-Мисля, че полицията ще направи каквото трябва за да намерят убиеца.-отговорих просто и ясно. Кратко изречение,пълно с лъжи. Нямах идея какво ще стане. Сигурно щях да завърша като останалата част от семейството си. Продадена на части за много пари. Само бедрената ми кост струва милиони. Все пак фамилията ми е Смит. И не коя да е,ами Макейла Смит. Единствената жива и наследница на фамилията. Беше хем ужасяващо, хем прекрасно.

-Разкажи ми малко за себе си. Защо реши да дойдеш тук? Защо живееш сама?-Попита Хари. Това беше нагло със сигурност. Какво го интересува?

-Бях осиновена, но събрах пари и се махнах от вкъщи.-просто и ясно излъгах. Нямаше да му разкажа всичко, въпреки че имам чувството,че мога да му имам доверие. Изглежда ми добър човек. Но може би само изглеждаше...С времето се научих да не се доверявам на абсолютно никого.

*от името на Хари*

Тя ме излъга. Исках да видя дали ми има доверие и очевидно няма. Но ще    изградя това доверие у нея. Ще ми вярва,а после ще я убия. Ще мога да спася майка си и да направя баща си горд. Или... Ще я накарам да се влюби в мен. И докато я убивам ще я накарам да ме гледа в очите. Ще запаметя картинката на сълзите й премесени с кръв. Ще стана най-известния мафиот. Всички ще се боят от мен. Ще бъде перфектно.

-Разбирам, Рейчъл...Сигурно ти е било трудно. Искам да знаеш, че тук има хора, които ще бъдат до теб. Аз съм тук, Анна,Арън дори. Ще има и още. Ще живееш хубав живот,принцесо.- първа стъпка от плана ми беше милото държание. Трудно,но допустимо.

-Принцесо?-тя се засмя и показа белите си зъби на показ. - Какво е това?

-Обръщение. Наричам всички момичета така. Не се чувствай специална. -намигнах й и станах от дивана.-Трябва да вървя. Ще се видим утре,нали?

-Не знам дали ми се ходи на училище..

Макейла... Трябва да дойдеш. Трябва да се сближим,скъпа Мак.

-Нали?-повторих въпроса си и сложих ръка на рамото й.

- Да..

~●~

Тръгнах си от убежището на Макейла и вървях към това на Алисън. Тя искаше да отмъкне жертвата ми, защото знаеше,че ще спечели страшно много пари. Тя беше единствената, която ми пречеше.
Проверих инстинктивно дали оръжието ми беше заредено. Имаше точно 3 патрона. Щяха да стигнат.

Влязох във входа на блока и качих етажите. Звъннах на звънеца. Беше време за купон.

-Алисън! Отвори! Стайлс е!-повторих няколко пъти. Никой не отваряше. Трябваше да разбия вратата ли?

Изчаках 5 минути и подействах. На втория път вратата се беше озовала на земята.

- Алисън!Къде си, мамка му!?-изкрещях. Влязох в хола,кухнята и спалнята. Нямаше я. Дали беше в банята?

Отворих вратата на банята. Гледката беше крайно неприятна и изненадваща.
Тялото на Алисън беше във ваната,покрито изцяло с кръв. Черепът й беше наполовина. Точно като изяден.

Някой ме беше изпреварил. Може би същия човек, който уби онова момче.
Забелязах,че на стената имаше бележка. Бързо я грабнах.

Здравей, Стайлс. Свърших мръсната работа вместо теб. Изцапах си леко ръцете. Но не ми пречи това. Пиша ти това , за да ти напомня да пазиш момичето си, Хари. Пази я. Колко жалко, че не си при нея сега... Ще си цапам ръцете отново.

*от името на Макейла.*

Миех зъбите си и се оглеждах в огледалото . Тъмните кръгове от недоспиване личаха страшно много. Беше противно.

От шкафа ми стърчеше нещо като лист. Което ми напомни да разчистя малко тук. Отворих шкафа и изкарах листа. Не Помня да съм го оставяла тук. Отворих го и видях, че беше нещо като писмо. Зачетох леко изплашена.

Макейла... Макейла.. Казах ти да внимаваш нали. Трябваше Хари да остане да те пази. Искам само да ти кажа нещо. Стайлс е по-опасен от колкото си мислиш. Внимавай,принцесо..  Зад теб съм.

Изпусхах листа на земята.. Обърнах се бавно.

____________

Хейооо. Много забавих главата,съжалявам. Надявам се да ви е харесала ! Коментирайте какво мислите,че ще стане! Дали Хари ще спаси Макейла?

Better Than Me/H.S. FanFiction/Where stories live. Discover now