Bölüm-11

1.8K 71 5
                                    

Multi Göktuğ


Üzerime birinin atlamasıyla gözlerimi huzursuzca açtım. Üstümde yatan Sude "kalk lan camış gibi yatıyosun kahvaltı sofrasını kur. Annem çağırıyo hadi" diye tepemde cırladı.

Üzerimden yere doğru ittiğimde mal popo üstü yere düşmesiyle çığlık attı. Bende yorgana daha çok sarılıp arkamı döndüm ve bölünen uykuma devam ettim. Yine üzerime atlamasıyla "yeter lan defol uyuyacağım ben yemek yemiyeceğim şimdi çık dışarı" diye bağırdım.

O da "tamam annem geliyor şimdi haberin olsun benim kadar kibar uyandırmaz o" diyip poposunu ovalaya ovalaya dışarı çıktı. Annem diyince bi korku bastı bende kalkıp elimi yüzümü yıkadım ve mutfağa geçip kahvaltı yaptım.

****

Odada canım sıkılınca Aslıyı aradım. "Efendim?"

"Napıyosun?"

"Oturuyorum sen?"

"Bende sıkıldım bir şeyler yapalım mı?"

"Olur benimde canım sıkıldı zaten."

"Saat şuan 2, 3'te her zamanki AVM de buluşalım?"

Onayladığında telefonu kapattım.

Sonbaharın sonlarında olduğumuz için hava soğuk olmasına rağmen canım elbise giymek istedi hem zaten avm de olucam üşümem o yüzden. Toprak tonlarındaki dizlerimden üç dört parmak üstündeki kadife elbisemi giyip toprak tonlarında göz makyajı yaptım ve rimel sürdüm. Dizlerimde biten yeşil kabanımı da üzerime geçirdim. Saçlarımı da tepeden sıkı bi at kuyruğu yaptığımda güzel olmuştum. Yine kahve tonlarında çantamı ve hafif topuklu botlarımı giydim. Aynada son kez kendimi süzdüm "çok güzelim beh"  dedim Deliha misali kendi kendime.

****

Buluşucağımız yere geldiğimde Aslıyı görmemle gülümsedim ve hızla yanına doğru yürüdüm. O da yüksek bel kot pantolon, üzerine yarım bordo kazak üstüne de siyah kısa montunu giymiş gayet hoş duruyordu. Aslıya sarıldım.

Aslı "hadi gidelim bi cafeye oturup bir şeyler yiyip içelim" dediğinde onu onayladım.

Sahili gören bi cafeye girdiğimizde cam kenarına geçip oturduk. Bizim yaşlarımızda yakışıklı bir garson yanımıza geldiğinde "ne alırsınız?" diye sordu.

Ben ve Aslı menüye bakıp kapattık. Ben "sufle ve şekerli kahve alayım" dedim garson başıyla onaylayıp siparişlerimi yazdı. Aslı da "bende aynısından alayım" dediğinde garson bizi onaylayıp gitti.

Aslı meraklı gözleriyle "ee anlat neler oldu Cuma günü çıkıp gittiniz. Çok merak ettim hadi kızım anlatsana ne yaptınız tüm okul sizi konuşuyo. Siz sevgili misiniz niye öyle diyip bağırdı kıza? Öf kızım hadi anlat" yine taramlıya bağlamıştı. "Sakin ol lan taramalıya bağladın yine" diye gülerek konuştum. Bu sırada siparişlerimiz geldiğinde gülümseyerek teşekkür ettim ve tatlımı yerken herşeyi anlatmaya başladım.

"Ne, oha naptın naptın öptün mü? Yuh kızım inanmıyorum sen kendini baya aştın he" diye bağırarak konuştu. "Ya ne bağırıyosun be ve bi an boşluğuma geldi o yüzden öptüm yoksa ne öpücem o egolu ayıyı" diyip göz devirdim.

Gözlerim kapıdan girene çarptığında Göktuğu gördüm. Göktuğ okulun en yakışıklı çocuğuydu bizim yan sınıfta okuyodu. Göz göze geldiğimizde bakışlarımı Aslı'ya çevirdim. Kahvemden bir yudum aldım ve denize bakmaya başladım.

Zoraki Sevgilim (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now