Bölüm-24

1.5K 72 9
                                    

Multi Suzan


Son ders zili çaldığında hızlıca toparlandım. Aslı yanıma gelip "knka bugün Suzan'nın doğum günü partisi var geliyorsun dimi?"

Ah evet ya bugün Suzan'nın doğum günüydü. Ne kadar istemiyo da olsam o benim yakın arkadaşımdı mecbur gidicektim. Aslı'yı başımla onaylayıp "geliyorum ama ben hediye almadım. Hemen bi çarşıya uğrayıp hediye bakalım" dedim. Aslı kafasını sallayıp onayladı.

Hızlı hızlı sınıftan çıkıp çarşıya indik. Dükkan dükkan dolaşıp hediye baktım. En son bir dükkana girdiğimizde orada bir süs eşyası dikkatimi çekti piyano çalan bir kız. Suzan'ın müzikle arası çok iyi olduğu için onu almaya karar verdim.

Aslıyla vedalaşıp eve gittim. Hızlıca bir duş alıp odama geri döndüm. Makyaj yapıcağım için bir iki krem sürdüm yüzüme. Ondan sonra dolabımın karşısına geçip ne giyeceğime baktım.

Beyaz elbisem dikkatimi çekince onu aldım elime. Omuzları açık, uzun kol ama kolları bol ve dantelli, dizlerimden 4-5 parmak yukarıda, belinde de beyaz kemeri olan bol bi elbiseydi.

Zaten 18 yaşına girdiği için partisini barda yapıcaktı. Gayet hoş dururdu. Ne abartı ne sade tam layığına göre.

Hemen üzerime geçirip saçlarımı kuruladım ve kendi hallerinde bırakmaya karar verdim. Yüzüme fondöten, aydınlatıcı, çantamla uyum sağlaması için kahverengi göz farı, eyeliner, rimel ve kahverengi rengine yakın nude bir ruj sürdüm. Kahverengi renginde bileklerimde biten topuklu bir bot, kahverengi renginde deri ceket ve kahverengi çantamı taktım.

Aynada son kez yansımama baktığımda gülümsedim. Güzel olmuştum. Hediyeyi alıp hızlıca evden çıktım yoksa geç kalıcaktım. Hemen caddeye çıkıp taksi durağına doğru yürümeye başladım. Yürürken etrafıma da bakınıyordum var mı diye. Sonunda bir taksi gördüğümde el uzattım. Yanımda durduğunda hızlıca bindim ve gideceğim barı söyledim. Onaylayıp sürmeye başladı.

Yarım saatlik yolculuğun ardından geldiğimizde ücreti sordum. Adam gülüp bana "97 tl ama siz 100 verseniz yeter düz hesap" dedi.

Adama 'ne diyon sen aminyüm?' bakışı attım. Adam da bu halime daha çok gülüp "şaka yapıyorum kızım" dedi. Gülümseyip 100tl yi uzattım ve arabadan inip bara girdim.

Gözlerimle etrafı taramaya başlayınca Suzan'ı görünce gülümseyip ona doğru yürüdüm. Beni fark edince oturduğu sandalyeden kalkıp bana doğru geldi ve kocaman sarıldı.

Bende gülüp sarıldım ve "doğum günün kutlu olsun" diyip onu öpmeye başladım. "Of çok özledim seni ya" diye yakındı. Bende onu çok özlemiştim.

Mahalleden arkadaşımızdı o bizim. Kızıl saçlı, beyaz tenli, küçük burnu ve ince dudaklarıyla güzel bir kızdı. Beraber büyümüştük. Hep 3 ümüz oynardık Aslı, ben ve Suzan.

"Bende seni çok özledim canım benim ya aynı mahalledeyiz ama görüşemiyoruz." 

"Artık sizin okula geliyorum bol bol görüşücez merak etme" dediği karşısında şok olmuş ama bi o kadar çok sevinmiştim.

İnanamayarak "gerçekten mi?"

"Evet. Siz hangi sınıftaydınız? Aynı sınıfa geliyim."

"12 C knka. Of çok sevindim ya. Aslı da duyunca çok sevincek" diyip bir kez daha sıkı sıkı sarıldım ona.

Birlikte onun oturduğu masaya döndük. Suzan beni tek tek bütün arkadaşlarıyla tanıştırdı. Sonunda Aslı geldiğinde rahat bi nefes almıştım. Beraber gülüp eğlenmeye başladık. Artık herkes geldiğinde pastayı getirdiler.

Zoraki Sevgilim (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin