6 - Anterselva II.

953 26 2
                                    

Vzbudím se do posledního soutěžního dne zde v Itálii. Ležím v posteli a  jako obvykle  se mi nikam nechce. Prohlížím v mobilu, co je nového ve světě a moc mě to nepotěší. Hned na mě bafne článek o mně, tohle nebude nic dobrého.

Máme tu snad další biatlonový pár? Biatlon dává lidi dohromady, ještě aby ne, když jsou většinu roku společně na závodech. Své o tom vědí úspěšní biatlonisté Ole Einar Bjørndalen a Darja Domračevová jenž mají společně rodinu.

Včera večer byla na sociálních sítích zveřejněna fotografie bratrů Boe a jejich přítelkyň. Je známo, že starší Tarjei tvoří pár s Gitou Simonsen už několik let. Podle fotek a videí z televize se k sobě nevídaně mají Johannes Thingnes Boe a mladičká Češka Eliška Soukalová. Tohle nevypadá jen na kamarádství, o dalších událostech budeme informovat.

A sakra, nevěřícně to čtu pořád dokola. Tohle nikdy nesmí číst trenér, nebo to bude obrovský průšvih. Markét přijde z koupelny a můj pohled ji poví vše.

„Takže už jsi to asi četla co?"

„Jo pane bože, co mám dělat?"

„No zatím nic pojď, jdeme normálně na snídani a tam se uvidí. Hlavně v klidu jo a neboj se, třeba o tom ani neví," uklidňuje mě.

Naberu si něco k jídlu a jdeme k našemu českému stolu. Jsou tu všichni až na naše trenéry. Norové přijdou o chvilku později, oplatím jim zamávání a dělám, že v místnosti vůbec nejsem. Po chvíli mi přijde sms tuším od koho.

Viděl jsem ty články, neboj všechno bude v pořádku. Slibuju.

Jen co zprávu dočtu, slyším za sebou hlas našeho trenéra.

„Eliško, můžeš na chvíli za námi nahoru?"

„Dobře trenére, nestačí to až po snídani?"

„Řekl jsem hned," zazní přes celou jídelnu. V tu ránu všichni zmlknou a sledují náš stůl.

Pomalu se zvednu a odnesu svoji nedojedenou snídani, při odchodu hodím k Johannesovi pohled plný obav. Cítím, jak mě celá jídelna sleduje, poslušně kráčím směrem do druhého patra. Naštěstí trenéři nejsou tak naštvaní, jak to v první chvíli vypadalo.

„Eliško, můžeš nám prosím vysvětlit, o čem se to píše všude v novinách?"

„Myslíte o mém vztahu s Johannesem, o kterém pro Vaši informaci nevím ani já sama? Ano byla jsem včera večer mimo hotel, ale pokud vím, není zakázáno chodit ven."

„Ano to máš pravdu, jen nás to zarazilo. Všimli jsme si, že jste si velice blízcí. Nic ti nezakazujeme, třeba ti pomůže s jeho zkušenostmi. Jen opatrně, několikrát jsem zažil, že se holka zamilovala a byla schopná praštit s biatlonem."

„Jsme jen kamarádi."

„My ti věříme, nechceme aby sis myslela, že ti hlídáme osobní život. Jen chceme být připraveni na nápor novinářů a hlavně připravit tebe. Jsme tým, společně to zvládneme a teď se jdi připravit na tvůj první hromadný start."

„Dobře, děkuji."

Chápu jejich obavy, vlastně mluvil o Johannesových činech po Vánocích, ale sám o tom nevěděl. Mám trenéra ráda, myslí to s námi dobře. Zvedám se ze židle a odcházím na náš pokoj.

„A Eliško?"

„Ano?"

„Omlouvám se za ten výstup v jídelně, bylo to nepřístupné."

Please, don't let me goWhere stories live. Discover now