👑Holiday Plans👑

1.1K 97 3
                                    

Гледната точка на Лиъм:
   Балът, който кралството задължително организираше всяка година по случай националния празник, днес щеше да бъде доста по-специален и необикновен. Участничките в състезанието щяха да бъдат почетни гости, а накрая на вечерта отново ме очакваше поредното трудно решение. Три от момичетата щяха да си отидат. Предполагам, че всички са под напрежение и се тревожат. Наистина не разбирам причината за притесненията им. Знаят, че съм с Елиза. Знаят, че нямат шанс да спечелят състезанието, защото аз вече бях направил своят избор. Тогава, защо продължаваха да се борят за оставането си в двореца толкова ожесточено? Предполагам, че всичко е заради семейната репутация. Всеки родител би искал участието на дъщеря му да продължи възможно по-дълго, но за жалост, съществуваше и неприятната част на елиминациите. Отново имах представа кого щях да изпратя обратно у дома. Въпреки всичко, очаквах вечерта с нетърпение, защото в последния момент можех да променя мнението си. От друга страна, сега, когато връзката ни с Елиза се поднови, определено очаквам да я видя в някоя зашеметяваща рокля, която после определено бих искал да съблека. Разбира се, преди това, трябваше да съобщя и една важна новина, която предполагам, че ще се хареса на всички. Все пак, кой не обича почивката.
   Подготовката за празненството беше изморителна за семейството ми. Признавам, че не завиждах на родителите си. Вложиха много старание, защото националният ни празник е ден, в който вратите на двореца са отворени за обикновените жители на кралството. Има семейства, които пътуват от далечните острови като Еркозия и Валтория само защото искат да прекарат празникът с нас. Това означаваше изключително много за баща ми. Обикновено не създаваше проблеми, защото искаше да направи добро впечатление. Разбира се, това ме устройваше. Предстоеше ми прекрасна вечер, изпълнена с танци и бях сигурен, че Елиза ще остане до мен през цялото време.
   Залата се пълнеше с гости, а момичетата вече се бяха присъединили. Родителите им също бяха поканени, което правеше елиминациите ужасно неприятни и трудни. Ще ги изгоня пред очите на семействата им. А, после ще отпътуват заедно с тях. И въпреки всичко, трябваше да бъде направено. Неразделна част от всяко състезание. Всички графини бяха красиви. Всяка притежаваше нещо, което я отличаваше от останалите. Елиза притежаваше сърцето ми, което я правеше много по-различна. Отново беше зашеметяващо елегантна. Красивата синя рокля, която подчертаваше извивките ѝ, ме остави без въздух, когато влезе през огромните врати. Забелязах, че е привлякла вниманието на всички. Да. Обикновената сервитьорка от Шотландия беше звездата на вечерта. Балът беше изпълнен със забавления и смях. Предполагам, че се дължеше на факта, че Ренета лежи „болна” в спалнята си. Още не бях склонил да отменя наказанието ѝ. А, тя играеше блестяща роля, когато мама лично разговоря с нея, за да разбере защо отказва да присъства на тържеството. Откакто беше в изолация, всичко вървеше така, сякаш тя не съществува, всичко беше много различно. Спокойствие, усмивки и любов. Може би… може би трябваше да прекратя участието на Ренета в състезанието възможно най-скоро. Тя намираше изолацията за истинско мъчение, но изобщо не осъзнаваше, че така се спасява от изгонване. Гледаше на нещата само от тъмната и мрачна страна.

A Royal Story(BG Fanfiction)Onde histórias criam vida. Descubra agora