Bölüm 24/👨‍✈️👩‍💼

126K 6.8K 1.6K
                                    

🌸
🌸
🌸
🌸
🌸
🌸

"Bir şey mi oldu abi?" dedim.

"Çok şey oldu ama ben abin değilim" dedi.

Gelen sesle birlikte gözlerimi açtığım da karşımda Haşim Albay'ı görmeyi beklemiyordum. Hemen kolumu sabit tutarak oturup, toplandım.

"Rahatsız olma kızım" dedi Haşim Albay yatağın yanındaki koltuğa oturarak.

"Kusura bakmayın efendim abim sandım da sizi" dedim mahcup bir şekilde.

"Geçmiş olsun Gamze nasılsın?" dedi sakin bir şekilde askıda olan omzuma bakarak.

"İyiyim efendim ağrım yok" dedim.

"Raporları okudum hem Mücahit hem de Emre'nin anlattıkları, yaptığın inanılmaz bir cesaret. Tebrik ediyorum seni kızım" dedi yüzündeki gururlu tebessümle.

"Ben elimden gelen ne varsa onu yaptım" dedim samimiyetle.

Haşim Albay tam ağzını açmıştı ki kopan gürültüyle yerimde sıçradım. Bir şey pat etti. Haşim Albay hemen yerinden kalkıp kapıyı açtı bende merakla bakıyordum.

"Ne oluyor burada!" diye gürledi birden. Gözlerim sonuna kadar açık az önce yanımda oturan adam mı bu dedim. Fırtına gibiydi resmen.

"Bir yanlış anlaşılma oldu Komutanım" Emre'nin sesiyle daha fazla kulak kesildim. Göremiyordum onu ama sesindeki ciddiyet kendini belli ediyordu, oldukça gergindi.

"Evet Komutanım, yanlış anlaşılma oldu. Ben yaralanan askerimize geçmiş olsuna gelmiştim, Gamze Hanım'ın yan odasında kalıyor biliyorsunuz. Emre Komutanım da şüpheli sanmış beni arkadan görünce" Gediz'in sesini duymamla kaşlarım çatıldı. Bu ikisi ne karıştırıyordu anlamamıştım.

"Kendinize gelin hastene burası! İkiniz de izinli değil misiniz bugün gidin dinlenin!" diyen Haşim Albayın sesi bıçak gibi kesti.

"Emredersiniz Komutanım!" Emre ve Gediz aynı anda söyledikten sonra Haşim Albay geri odaya girdi ve kapıyı kapattı. Merakla o tarafa baktığımı görünce tebessüm etti, hemen başımı çevirdim.

"Duvarlar da ne güzel bembeyaz iç açıyor baktıkça" dedim gülümsemeye çalışarak.

"Yalnız duvarlar açık sarı kızım acaba düştün de gozlerine bir şey mi oldu?" dedi Haşim Albay düşünceyle.

"Yaaa öyle miymiş ışıklardan göz yanılması oldu sanırım" dedim. Ah ah Gamze şanssızlığın bugün de yüzüne kahkaha atıyor maşallahın var!

"Benim seninle konuşacak başka bir konum vardı bu haytalar bölmeseydi" dedi Haşim Albay eski yerine oturarak.

"Nedir?" dedim merakla.

"Bu saldırının plânlı olduğunu düşünüyoruz" dedi Haşim Albay yüzünde oluşmaya başlamış derin çizgiler kaşlarını çatmasıyla ortaya çıkmıştı.

"Nasıl peki?" dedim anlamaya çalışarak.

"Yılbaşından birkaç gün önce eğlence iptal edilmişti. Daha sonradan hareketlilik yavaşlayınca sınırda, bende askerlere ve eşlerine moral olması için yapılmasına karar verdim. Birisi o gece herkesin toplanacağını biliyordu" dedi Haşim Albay bana bakarak. Olayları anladığım da şaşkınlıkla;

"O yüzden lojmanlar yerine direkt Askeriye hedef alındı" dedim. Yoksa lojmanlar daha açık bir hedefti ve rütbeli askerler evlerinde daha savunmasızdılar. Eşleri, çocukları varken kimse endişe etmeden kendini bir çatışmanın ortasına atmaz, siviller için savunma yapıp geri püskürtmeye çalışırdı.

Dağ Başında Aşk (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin