Bölüm 40/👨‍✈️👩‍💼

125K 7.3K 3.2K
                                    


&

"Gamze sana söylemem gereken bir şey daha var" dedi Ceyda sıkıntılı bir şekilde.

"Nedir?" dedim elimde tuttuğum kupadan bir yudum aldım.

"Gediz'in bir çocuğu var" diyen Ceyda ile ellerimin arasından kupa kayıp düştü.

"Ceyda sen ne dediğinin farkında mısın? Eğer bana yapmaya çalıştığı şeyi başkasına yaptıysa" dedim korkuyla. Benim yüzümden başka bir can yandıysa buna katlanamazdım. Gediz'i şikayet etseydim böyle bir şeye bir daha cesaret edemezdi.

"Hayır öyle bir şey değil" dedi Ceyda aceleyle.

"Ne o zaman?" dedim içimde tuttuğum nefesi vererek.Yanımıza gelen garson ile ikimizde sustuk.

"Kusura bakmayın, bardak elimden kaydı. Bardağın ücretini de hesaba ekler misiniz?" dedim.

"Sorun değil, tabi" dedi Garson yerdeki bardağın kırıklarını süpürüp daha sonra da çikolata kalıntılarını silip gitti.

"Bak Gamze senden önce ben izin vermem Gediz'in böyle bir şey yapmasına ilk şikayet eden ben olurum. Ama bu öyle bir durum değil" dedi Ceyda geriye yaslanıp, gözlerimin içine bakarak.

"Gediz'in sorunları beni ilgilendirmiyor Ceyda. Ben sadece bir an korktum benim yüzümden böyle bir şey tekrar yaşandı sanarak" dedim. Gediz beni hiçbir şekilde ilgilendirmiyordu ve çocuğu olsun ya da olmasın bu onların aile meselesiydi.

"Gediz'e üç yıldır ulaşamadığımı söyledim sana ama artık yerini bildiğime göre bu akşam Iğdır'a gideceğim. Eşyalarımı kargo ile gönderirler annemler. Gediz'in bir çocuğu olduğundan haberi yok Gamze" dedi Ceyda.

"Ne güzel işte çocuğu ve annesini de al yanına giderken mutlu bir aile olurlar. Gediz ne kadar kızsa da çocuğu sonuçta atacak değil ya" dedim omzumu silkip.

"Annesi doğumda öldü çocuğa annem bakıyor. Mert koydu adını annem ona yüz çeviren oğlunun yerine koydu. Gediz gidip bir daha gelmeyince çok ağladı benim yüzümden diye ama yapacak bir şeyde yoktu. Mert 2 yaşında şimdi" dedi Ceyda durumu açıklayarak.

"Annesi ve Mert için gerçekten üzüldüm Ceyda. Bence Gediz ile konuşup bir an önce çocuğunu söylemelisin" dedim. Mert daha 2 yaşında bir bebekti ve baba sevgisine ihtiyacı vardı. Belki Gediz içinde bir umut olabilirdi bu çocuk.

"Dediğim gibi akşam gideceğim. Mert'i de yanımda götürmeyi istiyorum aslında ama apar topar gideceğim için annemle daha sonradan gelmesi daha iyi. Öğretmenler için olan lojmanda kalacağım zaten ben yerleşince yanıma alacağım onları da" dedi Ceyda kararını vererek.

"Bencede en iyisi bu olur. Ben artık kendime bir yol çizdim ve Gediz'in de kendi hayatına yön vermesi gerekiyor bence" dedim açıkça.

"Helin'in nişanında yanında birini gördüm" dedi hafifçe gülümseyip.

"Sevgilim" dedim uzatmadan.

"Gediz biliyor mu? Seni sıkmak için sormuyorum sadece Iğdır'a gittiğimde neyle karşı karşıya olduğumu bilmek istiyorum" dedi Ceyda benden anlayış bekleyerek.

"Biliyor üstelik aynı yerde çalışıyorlar, Emre, Gediz'in komutanı. Gediz ile olan geçmişimi de biliyor Ceyda ondan bir şey saklama gereği duymuyorum" dedim gözlerine bakarak.

"O zaman barakadaki-" dediğinde hızla sözünü kestim.

"Yaşanmamış bir olayı nasıl anlatabilirim ki? Öyle bir şey olsaydı Gediz hapse girerdi değil mi Ceyda?" dedim sesimdeki tehlikeli tınısıyla.

Dağ Başında Aşk (Tamamlandı)Where stories live. Discover now