Bölüm Yirmi Yedi : Bilge (M)

4.4K 345 92
                                    

Gece gece smutlu bir bölümle karşınızdayımmm

Kısacık (?) bir not bırakıp gidiyorum
Artık her hafta yb atacağım (bir aksaklık olmazsa) hatta bunun için cuma gününü belirledim. Ama yeni bölüm için tek isteğim yorum, diğer bölüme sadece 5 yorum geldiği için üzüldüm...

Yorum yapanlara çok teşekkürler,

İyi okumalar sizi seviyorum ♡

××××××××

Bir çift zümrüt yeşili göz, yılların eskittiği sayfalarda geziniyordu.

Siyah gözlerin sahibi ise merakla diğerinin yanında yerini almış; kayda değer bir şeyler için kelimeleri tek tek arşınlıyordu.

İkisinin de içinden bir ses bu kitapta aradıklarını bulabileceklerini söylüyordu; en azından tüm gerçekleri ortaya çıkaramayacak bile olsalar küçük bir aydınlatıcı bilgiye ulaşabilirlerdi.

"Bunların hepsini zaten biliyoruz." dedi Chanyeol sıkıntılı bir nefes verip geriye çekilirken. "Kitap burada bulunduğu için diğer tarih kitaplarından bir farkı olabileceğini düşünmüştüm ama hep aynı şeyleri anlatıp duruyor, baksana."

Kitabın henüz çeyreğine bile gelmemiş olmalarına rağmen böyle düşünüyordu kızıl saçlı olan. Barış içinde yaşayan türlerin aniden bilinmeyen nedenlerle birbirlerine savaş açmaları, o zamanki kurt sürülerinin liderlerinin yeniden barışı sağlamak için çabalaması ve vampirlerin de buna ikna oluşunun ardından ihanet ederek birçok kurt sürüsünü yok etmeleri, Dünya'nın dengesinin her anlamda değişimi... Bütün bunlar Chanyeol'un dedesinin zamanında yaşanmıştı ve sürüleri güçlü olmasına rağmen çoğu kurt o savaşta hayatını kaybetmişti. Asya'daki kurtların büyük çoğunluğunun genç olması bu sebeptendi; çünkü o zamanki nesil neredeyse yok olmuş, sadece çocukları hayatta kalmıştı.

Baekhyun ise bu savaşa dair neredeyse hiçbir şey bilmiyordu. Okulda da bu savaş hakkında bir bilgi öğretilmediğinden hâlâ okumakta olduğu altın kapaklı kitap ilgisini çekmişti. Sadece üç ruhun varlığından haberdar olsa da, bu kitapta yazanlarla bir çıkarım yapması mümkündü.

"Gitsek iyi olacak. Başka göz atabileceğimiz bir kitap ya da belge de gözükmüyor zaten."

Baekhyun başını sallarken kitaptan ayrılmak istemiyordu. Bir şey elde edemeyecek olsa bile bu sayfalar ilgisini çekmişti; aslında planlaması gereken onlarca şey ve peşinde azılı düşmanları varken biraz kafasını dağıtıp bu kitabı okumak ona iyi gelebilirdi.

"Bunu yanıma alsam olur mu?"

Kitabın özel bölümde durması başkaları tarafından alınamaz demek oluyordu; bu nedenle onu dışarı çıkarması sakıncalı olabilirdi.

"Normalde buradan çıkarılmaları, hatta baş alfa ve kütüphane görevlisi dışında okunması yasak ama Tao'nun bu yasakları bizim için esnetebileceğinden eminim. Onu taşımak için aşağıdan bir çanta bulsak iyi olacak. Özel bölüme ait olduğu belli olan bir kitabı sürü içinde öylesine dolaştıramayız." dedi Alfa olan. Hemen ardından Omega'nın elindeki altın süslemeli kitapla özel yerden dışarı çıktılar ve kapıyı açtıkları gibi kilitlediler.

"Ben onu koyabileceğimiz bir şey bulayım, sen etrafta dolaşabilirsin." dedi aşağı indiklerinde Chanyeol gülümseyerek. Sözlerinin hemen ardından da yüksek rafların arasında kayboldu.

Baekhyun ahşap ve eski kitap kokusunun karışıp tuhaf ama huzurlu bir koku oluşturduğu bu yerde dolaşmaya başladığında aynı zamanda parmak uçlarını kitaplarda gezdiriyordu. Tıpkı bir labirent gibi olan raflar arasında dolaşırken, Chanyeol'le ayrıldıkları yerden oldukça uzaklaşmış olmalıydı ama şimdi kendini çok güzel bir yerde bulmuştu.

Sylvan's Soul • ChanbaekHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin