4| Šesťdesiatdva dní

121 32 7
                                    

01.07.1995, Ocean City, USA

Síce v okolitých domoch zhasol i posledný zdroj svetla a pre ich obyvateľov sa prvý júl skončil, v dome s číslom 28 sa začali ozývať prvé tóny hlasnej hudby a v obývačke sa začínalo objavovať čoraz viacej cudzích tvárí. Červené poháre, slúžiace na tekutiny obsahujúce vysoké percento alkoholu, sa míňali každou sekundou a hostiteľ očividne nedbal o ich dopĺňanie. 

Ryder stál pred špinavým zrkadlom, cez ktoré ledva videl svoj odraz a dlaňami sa opieral o umývadlo. Z vlasov mu kvapkala voda a postavu mu zahaľoval len tenký uterák obmotaný okolo bokov. Síce bol hostiteľom prvého, a rozhodne nie posledného, večierku tohto leta, vedel a počul, že ľudom k zábave nechýba. Pohybom ruky zo zrkadla zotrel paru, ktorá sa vytvorila v dôsledku jeho dlhotrvajúcej sprchy. Vedel, že buď môže hľadieť na svoj odraz celú noc, alebo vyjde von a na pár hodín zabudne na celý svet okolo neho. A keďže bol kto bol, prvá možnosť neprichádzala v úvahu. 

Uterák vymenil za džínsové šortky a voľné, biele tričko. Vlasy si začesal dozadu a do zadného vrecka si uložil vrecko s farebnými tabletkami. Na niekoľko sekúnd sa zahľadel na stenu vedľa jeho postele, za ktorou istotne ležal Fitzgerald s knihou v ruke. A síce Ryder sa zmenil od základov, Fitzgerald bol už od narodenia jednoducho Fitzgeraldom. A navždy ním i ostane.

Obývačka vyzerala ako po vpáde tankov. Po zemi boli pohádzané prázdne, červené poháre, ohorky od cigariet i marihuany, a vzduch bol nedýchateľný. Ak sa povie večierok, Ryder práve hľadel na jeho definíciu. 

„Fešák!" Drobné paže Storm sa mu obmotali okolo pása, čo mu na tvári ihneď vyčarovalo jemný úsmev. V priebehu sekundy si jej útlu postavu otočil smerom k sebe a venoval jej vášnivý bozk na horúce pery. Ihneď ucítil horkosladkú chuť alkoholu, ktorý jej koloval žilami. 

Po chvíli rukou nahmatala tenké vrecko, ktoré hovelo v jeho zadnom vrecku. V priebehu sekundy ho držala v rukách a snažila sa identifikovať jeho obsah. Ryder bez pohnutia sledoval jej opatrné pohyby, pričom medzi prstami držala farebnú tabletku.

Ešte nikdy nič také nevidela, no niekde v najhlbšej časti jej vnútra chcela za každú cenu zistiť, čo je to zač. 

V sekunde, kedy jej Ryder vrecko chcel zobrať, si tabletku položila na jazyk. Niekoľko nasledujúcich minút sa nič nedialo. Žilami jej kolovalo čoraz viacej alkoholu a po tele jej stekali kvapky potu. Prišlo to z ničoho nič. Celý svet sa zmenil na jednu veľkú disko guľu, hádzajúcu farebné lúče po celom okolí. Podlaha už nebola rovná a čas neplynul rovnako. Bolo to zábavné. Svieže.

Bolo to ako prirovnať vzťah Rydera a Storm k lietaniu. Bolo to oslobodzujúce, zábavné a ani jeden z nich nechcel, aby sa to skončilo. No čím vyššie letíte, tým tvrdší bude nakoniec pád.

P.A.:
v kapitole sa vyskytujú veci, ako drogy a alkohol. prosím vás, je to len fikcia. rozhodne si týmito vecami nekazte život. zabaviť sa viete i bez toho. dávajte si na seba pozor ❤️

𝐒𝐔𝐌𝐌𝐄𝐑 𝐎𝐅 '𝟗𝟓 /SKWhere stories live. Discover now