36| Šestnásť dní

54 23 0
                                    

15.08.1995, Ocean City, USA

„Uvarila som ti tvoju obľúbenú polievku, hviezdička moja."

Claudia bola jediná osoba, s ktorou sa Storm za posledné dni videla. Aphrodite s ňou odmietala komunikovať, Ryder ju nenávidel a Fitzgerald... Ten neodpovedal ani na jeden hovor. Bola sama, iba ona a jej mama.

„Netráp sa už toľko, miláčik. Prečo za ním jednoducho nejdeš a neporozprávate sa?"

„Lebo som všetko pokazila, mami. Zradila som Aphrodite, podviedla Rydera a klamala som Fitzgeraldovi, prvému človeku, ktorého som skutočne milovala. Vôbec sa im nečudujem, že ma nenávidia."

Claudia položila plný tanier červenej tekutiny pred jej dcéru, ktorej duša pomaly opúšťala jej telo. „Miláčik, všetci robíme chyby. I ty, i ja, dokonca i Aphrodite. No od toho sú priatelia, aby ste si navzájom odpúšťali a stáli pri sebe. Ak dokázala takáto maličkosť Aphrodite od teba odohnať, možno to nikdy skutočne nebola tvoja priateľka. A ak ste sa s Fitzgeraldom skutočne milovali, tak či tak si k sebe nájdete cestu. A teraz jedz, vyzeráš ako chodiaca mŕtvola."

Storm v jedálni osamela, pričom pohľadom hypnotizovala tanier s polievkou, za ktorú by i dušu zatratila. No teraz nedokázala pomyslieť na žiadne potešenie života. Mala pocit, ako keby za posledné týždne mala trpieť až do konca svojich dní.

Nakoniec tanier odsunula a vrátila sa do postele, ktorá sa za posledné dni stala jej jediným priateľom. Do rúk vzala telefón a v kontaktoch vyhľadala Aphroditine číslo. Chýbaš mi.

Nečakala, že by sa dočkala odpovede, no niekoľko sekúnd na to, čo správu odoslala, sa z telefónu ozvalo jemné cinknutie. Ihneď ho vzala do rúk a ihneď, ako zbadala meno jej najlepšej kamarátky, svet sa aspoň o niečo zlepšil. I ty mne, ty potvora. Stretneme sa?

𝐒𝐔𝐌𝐌𝐄𝐑 𝐎𝐅 '𝟗𝟓 /SKWhere stories live. Discover now