29| Štyridsať dní

55 23 0
                                    

22.07.1995, Ocean City, USA

„Čomu vďačím za toto prekvapenie?"

Keď Fitzgerald volal Storm, nech vyjde pred dom, nečakala, že ju bude čakať, opierajúc sa o žiarivo zelené auto. A už vôbec nečakala, že tak spraví po tom, čo od neho utiekla na tom večierku. No zaoberať sa minulosťou nás oberá o čas, ktorý môžeme stráviť v prítomnosti.

„Beriem svoje dievča von."

„To vážne? To tvoje dievča musí byť potom naozaj špeciálne..."

„To najšpeciálnejšie dievča chodiace po tejto Zemi."

Storm sa cítila ako v siedmom nebi. Hovejúc vo Fitzgeraldovej náruči, pričom jej každých pár sekúnd venoval jemný bozk do vlasov, premýšľala za čo si zaslúžila toľkoto šťastia.

Za obetovanie Rydera.

Vytesňujúc myšlienky na Rydera z hlavy nasadla do auta. V tej chvíli chcela myslieť len a len na Fitzgeralda. Bol všetko, po čom v živote túžila. Zosobňoval všetky jej sny, túžby a vášne. Spočiatku ani neverila, že je skutočný. A predsa vedľa nej sedel a dlaňou jej hľadel odhalené stehno. Vietor, ktorý dovnútra prúdil skrz otvorené okno, jej do tváre vnášal pramienky vlasov, pričom cítila, ako na ňu Fitzgerald hľadel.

Obdivoval každý centimeter jej osoby. Neobdivoval však len jej vonkajšiu krásu, s ktorou však nedokázal súperiť nik, ale i to, čo nevidí len tak hockto. Jej inteligenciu, zmysel pre humor a to, že verí v dobro. I keby jej osud vezme všetko, čo má, ona by to s ním nevzdala. I naďalej by verila, že v každej ťažkej situácii, sa dá nájsť nejaký svetlý bod.

„Sme tu." Motor sa vypol a Storm až v tom momente odvrátila oči z Fitzgeraldovej tváre. Pohľad sa jej naskytol na obrovskú lúku, topiacu sa pod lúčmi slnka, obohatenú o kvety všetkých druhov i farieb. Natešene vystúpila z auta a chytajúc Fitzgeralda za ruku sa rozbehla do stredu lúky, kde už na ňu čakala rozprestretá deka.

Spoločne si ľahli, pričom sa im holé ramená dotýkali. Slnko im žiarilo priamo do tvárí, no ani jeden nedokázal namietať. Ten pocit, ktorý v nich vyvolávala prítomnosť toho druhého, nedokázalo už nič pokaziť. Boli to len oni dvaja proti celému svetu.

𝐒𝐔𝐌𝐌𝐄𝐑 𝐎𝐅 '𝟗𝟓 /SKحيث تعيش القصص. اكتشف الآن