31| Tridsaťsedem dní

45 23 0
                                    

25.07.1995, Ocean City, USA

„Verila by si tomu, že už máme jeden mesiac prázdnin skoro za sebou? To znamená, že by nám už pomaly mali prichádzať listy z univerzít... Nebojíš sa? Ja mám aspoň záložný plán, zato ty ideš opäť na istotu... Storm! Počúvaš ma vôbec?"

Zatiaľ čo Aphrodite už niekoľko minút bez prestania chrlila slovo za slovom, Storm potichu sedela vedľa nej a pohľadom skúmala svet za oknami. Nedokázala sa zbaviť pocitu viny, ktorý ju prenasleduje od včerajšieho dňa. A síce ju Fitzgerald robil šťastnejšou čoraz viacej a viacej, vedela, že niekomu svojim výberom zlomila srdce. „Prepáč, ale včera sme sa s Ryderom rozišli a i keď som to chcela ja, nedokážem sa zbaviť pocitu viny..."

„Počkaj, čože?! Ešte raz a pomaly, prosím ťa."

„Ja a Ryder sme sa rozišli. Respektíve ja som sa rozišla s ním."

„Gratulujem! Konečne máš toho idiota z krku a môžeš si užiť dokonalý zvyšok prázdnin. Pozri sa, Storm, aj tak by ste sa skôr, či neskôr, rozišli. Ty pôjdeš na univerzitu, zatiaľ čo on si tu bude pestovať svoje rastlinky a pivné bruško. Máš na viac, Storm."

Storm bola vďačná za osobu, akou bola Aphrodite. Síce boli ako južný a severný pól, vedela, že nech sa deje čo sa deje, Aphrodite je tam stále pre ňu. Nech spraví čokoľvek. „Ja viem, ja viem. Ty máš stále pravdu, Di. Mimochodom, dnes ideme s Fitzgeraldom do kina, nechceš sa pridať?"

„Aby som vás sledovala a zistila, aká som strašne osamelá? Nie, ďakujem. Možno niekedy inokedy. Ale potrebujem tvoju pomoc..."

„Samozrejme, o čo ide?"

„Potrebujem, aby sme našli toho chlapca z pláže."

Niekedy v živote prídu situácie, kedy si musíte vybrať medzi láskou a priateľstvom. A síce obidve veci sú pre vás životne dôležité, viete, že ich vzájomné nažívanie nebude nikdy možné. A síce Storm len pred pár hodinami učinila to najťažšie rozhodnutie tohto leta, nečakala, že ďalšie si na ňu počká ihneď za rohom.

𝐒𝐔𝐌𝐌𝐄𝐑 𝐎𝐅 '𝟗𝟓 /SKWhere stories live. Discover now