25| Štyridsaťtri dní

53 23 0
                                    

19.07.1995, Ocean City, USA

„Dnes potrebujem len, aby si ostal ticho v aute a keď vyjdem von, naštartuješ a čo najrýchlejšie odídeme. Chápeš?" Tón hlasu, ktorým Douglas rozdával inštrukcie, naháňali Fitzgeraldovi husiu kožu po celom tele. Bez zbytočných komentárov naštartoval motor a po starej, známej asfaltovej ceste zamieril na koniec mesta. Zastal pred malým, bielym domom, z ktorého sa ozývala hlasná hudba na všetky svetové strany.

Douglas bez slova vystúpil a stratil sa v útrobách domu. Fitzgerald nechal bežať motor, keďže netušil, čo presne sa bude diať po tom, čo Douglas vyjde von. A síce sa nechcel starať do aktivít jeho staršieho brata, robil mu starosti. Predsa len, je to jeho rodina. A o tú sa musíme starať, nech sa deje, čo sa deje.

Z premýšľania nad jeho starším bratom ho vyrušilo tichá melódia, vychádzajúca z telefónu ležiaceho na sedadle spolujazdca. Ihneď ho vzal do rúk a po prečítaní piatich malých písmen, sa mu na perách objavil široký úsmev. „Ahoj, Fitz! Dnes to teda platí?"

„Dnes? Och, my sme dnes mali ísť von, všakže?"

„Áno. Vravel si, že si niečo naplánoval, tak som sa len chcela uistiť, že či to platí..."

Neostávalo mu nič iné, ako si nahnevane buchnúť hlavu o volant, ktorý našťastie ostal potichu. Z rôznych dôvodov, ktorými bol dvojmetrový, problémy vyrábajúci jedinec, mu stretnutie so Storm vypadlo z hlavy. „Jasné, večer to teda platí! Pripomenieš mi, prosím, kedy som ti to niečo naplánované sľúbil?" 

„O siedmej máš prísť pre mňa. Už je ti všetko jasné?"

„Samozrejme. Už len zistiť, čo som naplánoval."


𝐒𝐔𝐌𝐌𝐄𝐑 𝐎𝐅 '𝟗𝟓 /SKWhere stories live. Discover now