22| Štyridsaťosem dní

63 26 0
                                    

14.07.1995, Ocean City, USA

„Vedela si, že keď sa pozeráš na nočnú oblohu, pozeráš sa do minulosti?"

Stormine pľúca vynechali presne tri nádychy a výdychy. Spomienkami sa vrátila na poslednú noc pred prázdninami, ktorú trávila s Ryderom, ležiaca na tráve, pričom im tváre osvetľovalo jedine jemné svetlo z hviezd. Túto istú otázku položila i Ryderovi, ktorého reakcia však nenaplnila jej očakávania. Nemohla však od každého chlapca požadovať, aby ho zaujímali rovnaké témy, ako ju. Taký život predsa nie je. 

„Viem. Je to fascinujúce."

Fitzgerald prekvapene naklonil hlavu jej smerom, sledujúc, či náhodou nežartuje. „Kvôli obrovskej vzdialenosti medzi hviezdami a nami trvá veľmi dlhú dobu, kým k nám svetlo z hviezd dorazí a tým pádom na nočnej oblohe vidíme len to, ako dané hviezdy vyzerali v minulosti."

Ak by sa dalo zamilovať na základe slov, Fitzgerald Thornton by bol v tom momente zaľúbený do Storm až po uši. A práve toto uvedomenie ho viedlo k tomu, že sa naklonil k jej tvári, pričom medzi nimi neostala medzera ani pre vietor. Ucítil jemnú, ovocnú vôňu a celým telom sa mu rozlial okrem tepla i iný, nepoznaný pocit. Pritlačil svoje pery na tie jej, ktoré po niekoľkých sekundách začali spolupracovať. 

A pritom ani jeden z nich nevedel, že tento už nie tak náhodný bozk, sa zmení v niečo, čo ani jeden z nich nebude môcť ovládať. No nič sa predsa nezaobíde bez ceny, ktorú treba zaplatiť.

𝐒𝐔𝐌𝐌𝐄𝐑 𝐎𝐅 '𝟗𝟓 /SKOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz