33| Dvadsaťdeväť dní

43 24 0
                                    

02.08.1995, Ocean City, USA

„Dobre, otvor najprv ty!"

Storm nervózne zvierala v rukách hnedú obálku, ktorej obsah rozhodoval o jej budúcnosti. Do tohto momentu na to nemyslela, no teraz už išlo vskutku o veľa. Nedočkavo roztrhla vrch, neobávajúc sa, že poškodila samotný list. Vytiahla jemný, biely papier a v rýchlosti po ňom prebehla očami. Nepotrebovala vedieť viacej, iba či sa jej sen splnil, alebo nie.

Kolumbijská univezita bola jej snom už odkedy jej pamäť siaha. Mama jej na každé narodeniny kupovala nový sveter s ich logom, keďže ho za ten rok stihla vyrásť a nedokázala si predstaviť deň, kedy by ho nemala na sebe. A teraz drží v rukách list, ktorý jej možno navždy zmení život.

„Preboha, Storm, chceš aby som dostala infarkt? Čo sa tam píše?"

„Ja... Ja som sa dostala na Kolumbijskú univerzitu, Di!"

Aphrodite nadšene vyskočila na posteľ, pričom jej najlepšia kamarátka ešte stále nechápala, čo sa práve stalo. Nedokázala uveriť, že niekto ako ona, dostala možnosť splniť si sen. Až keď jej mozog naplno spracoval informáciu, že na jeseň bude študovať v New Yorku, sa nadšene pridala k Aphrodite, až pokým im pohľad nepadol na druhú obálku, ktorá v sebe taktiež niesla budúcnosť jeden z nich.

„Som tu s tebou." A síce Storm vždy snívala o štúdiu na univerzite, pre Aphrodite to nieslo iný význam. Bez zbytočného čakania roztrhla obálku, vytiahla list a snažila sa nájsť slová, ktoré potrebovala počuť. Jej široký úsmev však v tom momente sklesol a nahradili ho slzy, stekajúce jej po lícach.

Neprijali ma na Yale."

„A čo Kalifornská?"

„Tam áno, ale Yale bol môj sen a teraz... A teraz sa rozplynul."

„Veď predsa ťa vzali aspoň na jednu. Nezúfaj, Di, všetko je tak, ako má byť."

„Jasné, tebe sa to povie, keď v živote dostaneš všetko, na čo ukážeš! Rydera, Kolumbijskú, ešte aj nového priateľa. Nechápeš, aké to je, keď ti život všetko berie, ale nič nedáva! Nechaj tak... Chcem byť sama, Storm. Vieš, kde sú dvere."

𝐒𝐔𝐌𝐌𝐄𝐑 𝐎𝐅 '𝟗𝟓 /SKWhere stories live. Discover now