Hana mı? Neden ki?

250 13 357
                                    

"Zrrrrr!" Senden nefret ediyorum alarm. Saatime sitem ederek kalktım. Dün yeterince yorulmuştum bu yüzden deliksiz bir uyku çektim. Ama ne yazık ki bugün okul var.Hazırlanmaya başladım bir yandan da telefonla uğraşıyorum. Dün Haru yu defalarca aramıştım. Ama açmamıştı. Tamam belki biraz fazla ileri gitmiş olabilirim. Ama onlarda ileri gittiler. Ahhhh sinir bozucu... Kahvaltımı yaparken suratım asıktı. Annem nedenini sormaya çekiniyordu ya da ilgisini çekmiyordu.Sormaması benimde işime geldi. Kahvaltımı yaptıktan sonra direk servise bindim.Evet kendimi affettirmenin yolunu biliyorum. Ama hemen uygulamayacağım. Sınıfa geçtim ve o an bir şey dikkatimi çekti. Akemi gidince yanı boş kalan Nalu nun yanına Arata oturmuştu. Ve sınıfta Anata yoktu.

-Günaydın Nalu-chan. Anata nerede?

-Ah günaydın Minako-chan. Anata , Hana ve Haru müdürün odasında. (Nalu)

-Anladım.

Diyerek yerime geçtim. Haru ve Hana ile aynı sınıfta değildim. Doğrusu biraz üzüldüm ama Teneffüste hep birlikte oluruz. Yani umarım...derken zil çaldı. Sıraya geçip sınıfa tekrar geçtik. Derse başlamak üzereydik ki kapı çaldı. Yine müdür gelmişti. Okul açıldığından beri müdür çok fazla bizim sınıfa uğrar oldu. Müdürün peşinde elbette ki Anata vardı. Anata sınıfa kendini tanıttı. Ve müdür sınıfı inceledi.

-Bugün gelmeyen arkadaşınız var mı? (Müdür)

-Hayır hocam sınıf tam. (Ayame)

-Pekala Anata sen oraya geç. Tek boş yer orası. (Müdür)

Müdürün işaret ettiği yere baktım. İşaret ettiği yer Klo-chan ın yanıydı.

-Puf8fıfıf.

Kendimi gülmemek için zor tutuyordum. Akira ya dönerek.

-Klo-chan bundan hoşlanmayacak.

O da bana hak verircesine kafa salladı. Anata yerine geçtiğinde müdürde sınıftan ayrıldı. Ve derse döndük. Ama ben kendimi derse veremiyordum. Şu anda Klo-chan ın ne düşündüğünü merak ediyordum. Kendimi derse vermeye karar verdiğimde tahtaya döndüm. Ve bir çok soruyla karşılaştım. İçten içten ağlayarak soruları defterime yazdım. Nir kaçını çözemeyince yalvaran gözlerle Aki-chan a bakmaya başladım. O da çaresiz bana yardım etti. Nasıl bu kadar zeki anlam8yorum doğrusu. Aki-chan sessizce soruyu anlatmaya çalışırken zil çaldı. Hocanın sınıftan ayrılmasıyla Anata nın yanımıza gelmesi bir oldu. Ve Nalu ve Arata da.

-Neler oluyor Anata? ( Nalu)

-Sadece o bölgeden uzaklaşmak istedim. (Anata)

O bölgeye baktığımda korkinç bir aura yayn Klo-chan ı gördüm. Bi kez gülmeme engel olamadım. Tabii ben gülünce Klo-chan bana baktı. Ben de hemen kafamı çevirdim. Benim bu halime diğerleri gülmeye başladı. Teneffüste Haru ve Hana n8n yanımıza geleceğini düşünmüştüm ama gelmedi... İster istemez yüzüm asıldı. Diğerleine belli etmemek için bahçeye çıktım.Ama çok geçmeden hepsi peşimden geldi.

-Minako-chan?? (Aki)

Kafamı kaldırdım.

-E-efendim.

-Neyin var? (Aki)

-Hiç bir şeyim yok. Bunu da nerden ç8kardınız?

Nalu bana sinirle baktı.

-Yalan söyleyemiyorsan söyleme. Ne demk bir şeyim yok. Dokunsam ağlayacak durumdasın.

-Sadece dünü düşünüyordum.

Biz bu şekilde konuşurken meğer Klo-chan da Haru yu sorguya çekiyormuş. Tabii bunu ben bilmiyordum.

Tüm Teneffüs kızlarla konuştuk. Erkekler ise sadece dinledi. Kızlar sürekli beni teselli etmeye çalışıyordu. Bu şekilde sınıfa girdik. Biraz daha iyiydim bizimkiler sağolsun. Şimdi ki ders yine matematikti. Ve gelecek hafta olacak olan sınav için örnek sorular çözdük. Ve yine teneffüse girdik. Direk bahçeye yöneldim. Bizimkilerde peşimden gelecekti ama Hana onları engelledi. Onlar da camdan beni seyretmekle yetindiler. Kendi sorunlarımla onları üzmemeliyim. Evet kararımı verdim bir daha ki Teneffüste Haru nun yanına gideceğim. Bahçemizde bulunan bir masa vardı orada oturuyordum. Ve kafamı masaya gömmüştüm. Aslında sadece düşünüyordum.

Minako ve Onun Maceraları!Where stories live. Discover now